Bicykel v praci

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Bicykel v praci

Príspevok od používateľa cinges »

Cavte, mate v praci nejake benefity, alebo lepsie moznosti, ked chodite do prace na bicykli? Zaruky, stojany, klietky, sbs?

Trochu ma zaraza, ze u nas je to tak, ze: Mame klasicke stojany, su tam SBSkari, ktori davaju karticku "bajk" pri vstupe a pri odchode sa odovzdava + su tam kamery. Aj napriek tomuto "zabezpeceniu" ti ale nic negarantuju, cize aj ked je tam SBS a kamery a bajk ti ukradnu, nedostanes ziadnu nahradu skody. Cize SBSkar moze prist s karboskou, ukradnut ti bicykel a nikomu sa nic nestane, nikto to neriesi. Uz poznam x ludi, ktorym tu ukradli bajk a maju oci pre plac..(vsetko normalne zamknute bajky)
Teraz nam tu dali "novinku" nove uzasne klietky s odomykanim kartickou pre bicykle.. jedine, co mi fakt nejde do hlavy, ze si za to pytaju 120eur za sezonu, teda 240eur rocne! Za klietku, a aj tak ti negarantuju, ze ti nik neukradne bajk, resp. ze ked ti ho ukradnu, tak ti neuhradia skodu.
V tejto dobe mi to pride ako uplny nezmysel a vysmech pre tych, co si dovola ist na bajku do prace..

Co si o tom myslite vy, ake to mate vy u vas v praci?
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Re: Bicykel v praci

Príspevok od používateľa ropman »

A co elektricka kolobezka? To si mozes lahko zlozit a zobrat so sebou do kanclu.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

bicykel je rychlejsi, spalim aspon par kalorii, da sa v pohodne zamknut pri obchode, da sa na nom chodit v zime a po Bratislavskych chodnikoch chodit na prepravnom prostriedku s kolesami je absolutne peklo. (rozbite chodniky, auta na chodnikoch, stlpy, schody, ludia a pod. pi*ov***..)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Este donedavna nebola uz nas podpora bicyklistov absolutne ziadna. Takze kto chodil na bicykli, musel ist s nim do budovy, natrepat ho do vytahu, odviezt sa na 2. poschodie a tam si ho dat do serverovne. A pri odchode z prace zase naopak. Potom umrel strazny pes a jeho koterec spravca budovy vypratal a umiestnil tam stojan na bicykle, zial len taky najjednoduchsi, tzv. "kolesolamac". To spravili len preto, aby sa v budove nemnozili na stenach cmuhy od kolies bicyklov aby nebolo treba stale malovat. No ked je niekto gramblavy ze musi vsetky steny poobijat, ja za to nemozem... Zamok na koterci kupili len ten najjednoduchsi najlacnejsi, vraj keby bolo treba ho prestrihnut, aby to dobre islo. No mal som dost. Takze aj tak si este bicykel zamykam o stojan, proste tomu neverim. Sme ale mala firma v malej budove, a zatial nikomu nic nezmizlo. V areali su tiez kamery, ale neviem, ci su aj funkcne, hadam hej. Ale aj tak nikto za nic neruci, klasika.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

My sme nadnárodná korporácia v priemyselnom parku a vedľa vrátnice (sprava aj zľava parkoviská) sú dva klasické stojany do ktorých je možné si zamknúť bicykel. Pravdepodobnosť krádeže je minimálna, ale strážené to nie je nijako a veru neviem, či by som si tam odložil elektrický bajk napríklad.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Máme v robote kolesolámač, ale sme malá firma, tak do roboty chodia na bike len dvaja ľudia, ja by som chodil tiež, ale som lenivý. Bike sa nezamykajú, tu sa nekradne a navyše na ne všetci z okna vidia, takže tu nie je šanca, že by niekto niečo ukradol.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

Orange ma vo svojej centrale ( oc central ) svoje parkovisko na -4 tom poschodi kde je aj klietka do ktorej sa umiestnuju bicykle, je zamknuta a pristupna len na cip zamestnanca, nikto iny sa tam nedostane a este aj samotne bicykle su o klietku zabezpecene zamkom
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

zlodeji ukradnu cokolvek, takemu fetakovi je uplne jedno ze je tam kopec ludi alebo kamery. Mne takto ukradli bicykel pred vchodom do budovy kde nonstop chodia ludia, kamery napojene na SBS, hned vedla kaviaren, zamok sice iba lankovy ale s priemerom 4cm a nic nepomohlo,ukradol ho doslova za chvilu /videl som potom zaznam/. Jedine co naozaj dokaze znizit pravdepodobnost kradeze povedzme o 95percent je znackova retaz na motorku, učko,alebo taký z plátov ale to su uz dost vysoke pálky. Retaz musi byt zo specialnej ocele, lebo obycajnu ocel velkymi pakovkami prestrihne za dve sekundy aj silnejsia zena /videl som tiez/
Prílohy
_vyr_17181img14.jpg
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja chodim na biku dost casto (cca 3x do tyzdna) do prace. mam to 11km tam a 11km nazad cez dva kopce :D takze nepotrebujem ziadne fitka, pohybu dost :) zacali sme chodit dvaja, pridal sa treti a mame pred budovou aj novy stojan. Na bajky nevidime tak si ich pre istotu zamykame, ale mame office v rodinnom dome a bajky vo dvore, kde na ne nevidi nikto z ulice takze celkom spoko
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

gogo956 napísal:zlodeji ukradnu cokolvek, takemu fetakovi je uplne jedno ze je tam kopec ludi alebo kamery. Mne takto ukradli bicykel pred vchodom do budovy kde nonstop chodia ludia, kamery napojene na SBS, hned vedla kaviaren, zamok sice iba lankovy ale s priemerom 4cm a nic nepomohlo,ukradol ho doslova za chvilu /videl som potom zaznam/. Jedine co naozaj dokaze znizit pravdepodobnost kradeze povedzme o 95percent je znackova retaz na motorku, učko,alebo taký z plátov ale to su uz dost vysoke pálky. Retaz musi byt zo specialnej ocele, lebo obycajnu ocel velkymi pakovkami prestrihne za dve sekundy aj silnejsia zena /videl som tiez/
uckovy zamok na bicykel sa da kupit z Amazonu od nejakych 20 eur. pri nich jediny stres, ktory mam je, ze zlomim kluc v zamke a uz to neotvori ani pan boh
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

a musis mat fakt blizko stojan, nepripevnis ho o hocico
gogo956
Redeemer
Redeemer

Uckovy zamok je velmi dobry ale ak nie je zo specialnej ocele, tak patricne vybaveny zlodej ho aj tak prekona.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

no u nas je problem ten, ze bicykle mame uplne mimo v garazi. je tam SBS aj kamera, ale babe ukradli bajk a kazdy to ma totalne v p. Cize aj ked mam sebelepsi zamok, tak moze prist vysmiaty sbskar a zamok prepilit bruskou a moze sa ti pri tom smiat do ksichtu..
Takze to budem riesit cez Trackito (gps zabezpecenie), ak sa mi ho nejak podari namontovat, lebo nevidim ine riesenie..

na druhu stranu je tu zakon:
§ 151

Pracovné podmienky a životné podmienky zamestnancov
(3) Zamestnávateľ je povinný zaistiť bezpečnú úschovu najmä zvrškov a osobných predmetov, ktoré zamestnanci obvykle nosia do zamestnania, ako aj obvyklých dopravných prostriedkov, ak ich zamestnanci používajú na cestu do zamestnania a späť s výnimkou motorových vozidiel. Zamestnávateľ môže po dohode so zástupcami zamestnancov vymedziť podmienky, za ktorých bude zodpovedať aj za úschovu motorových vozidiel. Túto povinnosť má aj voči všetkým ostatným osobám, ak sú pre neho činné na jeho pracoviskách.

§ 193
Zodpovednosť zamestnávateľa za škodu na odložených veciach
(1) Zamestnávateľ zodpovedá za škodu na veciach, ktoré si u neho zamestnanec odložil pri plnení pracovných úloh alebo v priamej súvislosti s ním na mieste na to určenom, a ak nie je také miesto určené, potom na mieste, kde sa obvykle odkladajú. Za veci, ktoré sa do zamestnania obvykle nenosia, zamestnávateľ zodpovedá, len ak ich prevzal do úschovy, inak najviac do sumy 165,97 eura.
Ale zase netusim, ako si to vylozit. Z prveho mi vypliva, ze je povenny zabezpecit bezpecnu uschovu. Co mi teoreticky dal, kedze je tam stojan, ja mam zamok, je tam kamera, sbs. Na druhu stranu to prevadzkovatel budovy absolutne nijak neriesi a bicykle sa tam kradnu jedna radost..
Z druheho mi nepride bajk, ako vec, ktoru som pouzival pri plneni pracovnych uloch (skor mi to pride ako notas, nez bajk)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ale kradez riesi policia a nie spravca budovy
gogo956
Redeemer
Redeemer

policia jedine co urobi je ze si zada do svojej databazy vyrobne cislo bicykla aby ho mohla ztotoznit ak by nejake podozrive zadrzala. A este si zoberu zaznam z kradeze z kamery. Ale sanca ze by sa ten bajk nasiel je skoro nulova. Kamery su nic, pretoze Sbskari aj tak vecsinu casu na ne nepozeraju maju ich tam v podstate len kvoli zaznamu.
Este je sanca ze ked ho ukradnu tak tu ho mozno https://www.mtbiker.sk/ukradnute niekto najde na inzerate ci inde a da ti vediet

Ani ucko nie je 100percentne

Tiez zaujimave
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

U nás vo firme chodí 10% ľudí bicyklami. 3 roky dozadu sme mali klasické primontované stojisko vonku pred budovou a kolegovi ukradli locknutý bicykel. Keď si chcel pozrieť kameru, ktorá snímala vchod spolu so stojiskom, tak kamera nefungovala :D
Ale neskôr vravel, že ho našli, ako ten bicykel niekto predáva a bola to obyčajná fetka.
Teraz už dávame bicykle do serverovne, kde si ich ani zamykať nemusíme, nakoľko tam majú prístup vybraní ľudia a kamery tam fungujú.
A pred letom nám spravili aj sprchy, takže podmienky sa po rokoch zlepšili.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

na prepravu po meste je najlepsie kupit nejaku staru skladacku, potom to nebude pre zlodejov zaujimave. znamy si nieco podobne nechava pri stanici dokonca cez noc uz hadam 7 rokov a za ten cas mu maximalne niekto zo vypustil duse:D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

v praci sme mali moznost kupit si bicykel a potom dobrovolnymi zrazkami z platu ho spalacat. ja som sa ale prestahoval s lacnym criepkom. preto ho v stojane pod pristreskom ani nezamykam. do dvorceka mieria bezpecnostne kamery, kolegovci maju drahsie a lepsie bicykle, takze je male riziko toho, ze by niekto kradol prave ten moj.
Napísať odpoveď