Využiteľnosť internetu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Využiteľnosť internetu

Príspevok od používateľa dekarbon »

Cafte:) Rozmýšlam že časom prejdem z internetu 500/500 mbit na 1000/1000 mbit.Zaujímali by ma vaše názory ako vnímate takúto rýchlosť pripojenia,či by ste taku rýchlosť využili a celkovo tu chcem otvoriť diskusiu o využiteľnosti takého rýchleho internetu.
jimmy_xp
King
King

Re: Využiteľnosť internetu

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

To máš ako s výkonom v aute. Nemusíš ho bežne využívať, no keď príde moment, že musíš na to šliapnuť tak si rád za každého koňa navyše čo máš.
Tým chcem povedať, že je určite dobré mať vždy rezervu. Dnešné aktualizácie sú objemovo čoraz väčšie a je to príjemné, keď nemusíš hodiny čakať kým to stiahne.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

to si nemyslim, ze rozdiel 500 a 1000 internet by sposobil hodinove rozdiely.. 50gb stiahnes za par chvil, ked je dobry server. 1000 sa vyuziva skorej, ked je v byte napr. viac ludi, napr. studentov, ktori chcu neustale nieco sledovat a stahovat.. Vtedy sa to fakt hodi..
U mna sme traja, mame 300mbit a jedine obmedzenie je to, ze vacsina serverov ti aj tak neda plnu rychlost. Plnu som vyuzil z casu na cas, ked stahujem nieco z torrentu, a aj to nie je nic, co by nepockalo o 1 minutu navyse..
Pre bezneho uzivatela si nemyslim, ze by zrazu musel stahovat nieco 1000mbit rychlostou.. Neviem si realne predstavit ten scenar.. Aj 500mbit na upload je mega vela a absolutne dostacujuci, aj ked uploadujes desiatky gb videa niekde..
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Presne ako bolo pisane, vyuzitelnost vzrasta s poctom ludi, ktori take pripojenie zdielaju. Pre jednotlivca je to, nepoviem ze privela, ale proste uz zbytocne. Vyuzilo by sa to len pri dobre seedovanych torrentoch a tak, aby aj disk stihal zapisovat prijate data. Jeden server taku rychlost tazko da.
Ja mam 100 Mbit a uplne mi to postacuje, vyuzijem to len raz-dvakrat do mesiaca aj to stahujem veci, ktore by kludne pockali. Mal som aj spolubyvajuceho, ale ten snad ani nic nestahoval a aj keby, aj pre dvoch je to viac nez dost.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak tak, vyuzitelnost je momentalne skor prilezitostna, pretoze weby limituju rychlost smerom k jednemu uzivatelovi. Ja mam teraz 300 Mb a naplno to ide iba pri niektorych torrentoch a pri stahovani zo Steamu a podobnych platforiem.
Mas to ako so vsetkym - pri minimalnom priplatku by som asi 1 Gb bral, ale napriklad Telekom za to chce 5 € mesacne. A to mi za usetrenych 10-15 minut mesacne nestoji.
V dnesnej dobe vnimam ako dolezitejsiu absenciu FUP, pretoze streamovacie sluzby spotrebuvaju coraz viac dat a hry su tiez coraz vacsie.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

1gbit linka realne vyuzitelna pre domacnost nie je. Ani 500mbit.
Napísať odpoveď