Chcem kúpiť auto
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chcem kúpiť auto
M4rek - https://www.autobazar.eu/ford-focus-com ... 52505.html
https://www.autobazar.eu/renault-clio-g ... 84126.html
asi by som siel do toho focusu
https://www.autobazar.eu/renault-clio-g ... 84126.html
asi by som siel do toho focusu
EcoBOOM od Fordu nie. Kuk zahraničné fóra v akých kauzách sa zmieta tento motor od Fordu.
-
guess.whoo
Redeemer
jednalo sa o rocniky 2011-2013, tento je v poriadku
Daciu nechcem, no ten ford vyzera slusne, su aj nejake ine motory od nich, ktore su dobre a davaju sa do tohto modelu?
-
guess.whoo
Redeemer
tento uplne postacuje. potom je este silnejsia 1.5
https://www.autobazar.eu/ford-focus-com ... 43152.html
https://www.autobazar.eu/ford-focus-com ... 43152.html
zdravím, myslite že na väčšie auto ako je hyunday tucson bude stačiť výkon 100kw? bude s ním možné dobre predbiehať a podobne? čo si myslíte a pohone 4x4? jazdí sa stým lepšie? alebo ak niesom od rána do večera v lese je mi to na níč? vďaka
To je silno individualne. Kolega ma novy Tucson s motorom 1.6 GDI (97 kW) a pochvaluje si ho. Predtym mal tusim 110 kW diesel v combiku. Ale najdu sa ludia, ktorym je malo aj 150 kW v sedane.
Chod na testovaciu jazdu a uvidis sam, podla mna to najviac zavisi od toho na com si jazdil doteraz.
Chod na testovaciu jazdu a uvidis sam, podla mna to najviac zavisi od toho na com si jazdil doteraz.
Kamarat ma Tuscon s tym 85 kW a mne to pride strasne lenive. V minulosti som sam mal auto, ktore malo cca 100 kW a bolo to o nieco lepsie, no zalezi zrejme aj na vahe auta. Teraz mam skoro 2x taky vykon a je to o inom. Pokial sa pytas na 4x4, tak v zime je to neocenitelne, ci je to pri napadanom snehu, jazde do kopca, jazde na lyzovacku a ine.
Doteraz som jazdil na starom superb 1. Malo 74kw. Vlastne by som s jeho vykonom bol aj spokojny lebo nepotrebujem lietat ako raketa ale pri obiehani to bolo hrozne. Nonstop som si musel davat pozor nato ci mam dostatok casu na manever...
Presne o tom som pisal. Ja som 15 rokov jazdil so 44 kW, teraz som presedlal na 77 kW a zda sa mi to idealne na sucasnu premavku. Predtym som musel naozaj rozmyslat a kalkulovat kedy a ako budem predbiehat, zvlast na okreskach. Teraz iba podradim do 3-4 a ide to pekne. Ale verim, ze keby som nejaky cas jazdil na silnejsom aute, tak sa mi bude 77 kW zdat malo. Preto to treba vyskusat, Tucson ma cca 1400-1500 kg a teda 100 kW v Tucsone zodpoveda cca 76 kW v aute s hmotnostou 1100 kg.
-
guess.whoo
Redeemer
ak ti nestacilo 74 v superbe nebude ti stacit ani toto..uz pri kopceku budes musiet podradovat ako divy. sused ma tuscona so 135 a to slo dobre. neviem si dost dobre predstavit ake lenive to musi byt so 100
tak ako skoro so vsetkym, zakladna vybava, zakladny motor ti na jazdenie bude stacit. vsetko ostatne je o komforte. ono predbiehanie nie je nic kriticke, proste netrufas si, nepredbehnes, nic sa nedeje. pokracujes dalej za pomalym autom.
asi ty musis vediet najlepsie co ti bude stacit. my sme napriklad presne kvoli tomu nekupili peugeot 5008, aj ked vo vsetkom ostatnom to bolo najlepsie auto v nasom vybere, ale davali tam iba 1.3 so 130 konmi a to ked som bol na testovacej jazde som proste nechcel, ja aj zena jazdime celkom radi a radi si jazdu uzivame.
asi ty musis vediet najlepsie co ti bude stacit. my sme napriklad presne kvoli tomu nekupili peugeot 5008, aj ked vo vsetkom ostatnom to bolo najlepsie auto v nasom vybere, ale davali tam iba 1.3 so 130 konmi a to ked som bol na testovacej jazde som proste nechcel, ja aj zena jazdime celkom radi a radi si jazdu uzivame.
Superb I ma pohotovostnu hmotnost 1500 kg, co je cca to iste ako Tucson. A 26 kW navyse bude citit. Podla mna by to mohlo byt v pohode.guess.whoo napísal:ak ti nestacilo 74 v superbe nebude ti stacit ani toto..uz pri kopceku budes musiet podradovat ako divy. sused ma tuscona so 135 a to slo dobre. neviem si dost dobre predstavit ake lenive to musi byt so 100
Ja mam ten isty motor v Ceede (nizsi a lahsi hatchback) a je to tak akurat. Not great, not terrible. Obavam sa, ze na Tuscon to bude dost malo. Totizto tieto CRDi nie su typicke diesle, kde dostanes pri 1800 kopanec a za 3000 umiera. Taha to daleko linearnejsie a na slusnu dynamiku potrebujes aspon 2500 otacok. Bezne zrychlenie z obce samozrejme s prehladom zvladnes v oblasti max. krutiaceho momentu (niekde od 1700-1800). Na bezne jazdenie urcite stacit bude, ale ziadny trhac asfaltu necakaj.
caute,
uvazujem medzi mondeom (rv 2015) alebo focusom (2015/2016)
Mam dilemu ci diesel (vacsina mondei) alebo benzin (ecoboost?). Rocny najazd mam relativne maly (odhadujem tak 10-15k km), ale zato su to vsetko dlhsie trasy - lyzovacky, dovolenky, za rodinou. V meste ho budem vyuzivat len vynimocne na nakupy, stahovanie apod, aspon si teda myslim
. Rozpocet mam 10-12 tisic
Z mojho uvazovania mi vychadza, ze vo vsetkych ohladoch bude dieslove mondeo lepsie, na druhu stranu focus ide o dost lacnejsie a tie dlhe trasy v nom snad nebudu take hrozne. Co myslite?
uvazujem medzi mondeom (rv 2015) alebo focusom (2015/2016)
Mam dilemu ci diesel (vacsina mondei) alebo benzin (ecoboost?). Rocny najazd mam relativne maly (odhadujem tak 10-15k km), ale zato su to vsetko dlhsie trasy - lyzovacky, dovolenky, za rodinou. V meste ho budem vyuzivat len vynimocne na nakupy, stahovanie apod, aspon si teda myslim
Z mojho uvazovania mi vychadza, ze vo vsetkych ohladoch bude dieslove mondeo lepsie, na druhu stranu focus ide o dost lacnejsie a tie dlhe trasy v nom snad nebudu take hrozne. Co myslite?
okej takze ziadna alfa sa nekona, na peknu 159/Breru mmntalne nemam peniaze a hladam nejake mile presuvadlo na kazdodennu trasu martin/zilina a naspat + nejake vylety. Rad by som zahral na zidovsku kartu a zobral cosi relativne financne nenarocne. Rozpocet +- 4 tisic, radsej menej ako viac. Velmi sa mi pozdava tato a3 https://www.autobazar.eu/audi-a3-19-tdi ... 76462.html, len cena sa mi zda trochu vyssia, co si o tom myslite?
AR 159 za 4000€ v klude kúpiš. Len ak to má byť diesel, treba dávať veľký pozor, aby nebolo vykuchané DPF a odstavené EGR. Mal by si veľký problém na EK. Odstránené swirl klapky nevadia.
Ináč Breru mám na predaj aj ja, ale benzínovú. Za 4000€ ju neponúkam, ale bola by možnosť sa nejako priblížiť k tvojím finančným možnostiam.
Ináč Breru mám na predaj aj ja, ale benzínovú. Za 4000€ ju neponúkam, ale bola by možnosť sa nejako priblížiť k tvojím finančným možnostiam.
moja situacia je taka, ze mi predlzili staz na cely rok a tak svoj placement year stravim v Ziline. Dneska som vsak zistil, ze parkovat tam je prilis drahe alebo casovo neefektivne, preto budem chodit autom 10km do Vrutok a odtial vlakom, cize diesel riesit asi moc nema zmysel(?). Ta Brera znie lakavo, napis mi prosim do SS viac info, pripadne ak viete o nejakom zabavnom aute v +- tej cene sem s tym.
nerozumiem tomu prepisu auta, ak idem kúpiť 110kw z roku 2013, z toho istého okresu
koľko je vlastne ten správny poplatok, ta suma za výkon motora za násobí tým koeficientom?
nerozumiem tomu
http://www.minv.sk/?spravne-poplatky-1
koľko je vlastne ten správny poplatok, ta suma za výkon motora za násobí tým koeficientom?
nerozumiem tomu
http://www.minv.sk/?spravne-poplatky-1
-
Arkaz
Addict
presne tak. cize v tvojom pripade 260€ x 0,38 alebo 0,32 podla toho ci auto ma k dnesnemu dnu 5 rokov alebo uz 6