Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa Dreamer »

Casto sa spomina dobry zazitok a zly zazitok, mne napadlo, ze je to podobne ako pri snoch, pritom spat ideme kazdy den a tiez to moze dopadnut rozne, od lucidneho sna, cez dobry sen, zivy sen, zly sen az po nocnu moru. Take lsd to len urychli a zintenzivni, ale tiez nezaruci ze to bude dobry alebo zly zazitok (samozrejme to neberte doslova, len je to podobne).

K teme, neviem ci sa to zda len mne, ale aj z predchadzajucich prispevkov pozorujem paradox, teda vo dvoch smeroch:

1) Cigarety su ovela viac navykove ako marihuana, mozno su aj viac zdraviu skodlive, ovela tazsie sa s nimi prestava, napriek tomu su legalne a marihuana je nielen nelegalna ale aj trestna.

2) Alkohol je zdraviu skodlivy, navykovy, sposobuje velke mnozstvo trestnych cinov, aj fatalnych (priklad), je legalny, lsd je nenavykove, prakticky neohrozuje okolie, moze aj liecit (odkaz na uz spominany clanok), ale je nelegalne a trestne.

Mne to pride ako keby zakazali motorky, lebo sa na nich da zabit a auta nezakazu.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ephramko napísal:Keď pozerám na ID o španielskych colníkoch, tak tam celkom bežne dostávajú echo od polície danej krajiny EU, kde balík vstúpil do EU, že v ňom našli to a to a že to zase pekne zabalili a poslali ďalej adresátovi v Španielsku. Potom si už Španieli počkali na pošte na osobu, ktorá si ten balík vyzdvihla. Zameriavajú sa najmä na zásielky z určitých krajín, odkiaľ takýto druh tovaru chodí do EU. A to takéto niečo je v Španielsku len "ohrozenie verejného zdravia" a za pár kilov hašišu alebo kokaínu hrozí sadzba ako u nás za 5G zelenej.

Plus treba porozmýšlať aj nad zdravotným rizikom. Nedávno som čítal článok o tom, prečo je v USA a Kanade stále populárnejšie si pestovať svoju vlastnú zelenú aj napriek tomu, že v oboch štátoch je zelená legálna. Je to kvôli tomu, že často je zelená v obchodoch proste plná strašného sajrajtu - ťažké kovy, pesticídy, fungicídy a pokiaľ nejakému výrobcovi hrozí nedodržanie termínu, tak sú schopní úrodu zberať priskoro a rastliny postriekať syntetickými kanabinoidmi a rôznymi inými chemikáliami, tak aby sa šišky leskli, boli lepkavé a "dobre šlapali".
no a tu je to presne o tom ci ti budu vediet dokazat ze si si to objednal ty. predsa ma nemozu tresne stihat za to ze mi niekto poslal drogy. lebo inak by som poslal par gramov kolegovi ktoreho nemam rad a mal by som od neho pokoj.
v konecnom dosledku je to teda o tom ci policia bude mat zdroje a zaujem o to sa mi hrabat v pocitaci, obnovovat zmazane data a skumat ci som ozaj vytvoril objednavku ja. pokial objednavku spravim cez tor z virtualky ktoru nasledne zmazem (a ktora je samozrejme sama o sebe sifrovana), tak zistit to obnovou dat je skoro nemozne. pokial vyuzijem vpnku tak to nezisti ani provider. a pokial to bude vpnka sidliaca niekde v danovom raji, preco by sa oni mali vobec rozpravat so slovenskou policiou.
a tiez je otazne ci sa to bude policii chciet riesit kvoli mojej objednavke LSD za 50 eur...
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ked ti to typek posle z frankfurtu, tak colnik tazko nieco spravi :wink:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Zaujimavy uhol pohladu. Nikdy mi nenapadlo, ze z pohladu policie to musi byt vskutku "nerentabilne" riesit nejakeho koncoveho zakaznika v tejto brandzi.
Kazdopadne, asi by som to neriskoval, hoci realne je to snad bezpecnejsie, ako cez nejaky "kontakt".
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Malu rybu asi velmi neriesia, ale si ho mozu nechat na pozorovani a mozno sa casom spoji viacej veci a uz to jedno nebude.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

aacid napísal:a tiez je otazne ci sa to bude policii chciet riesit kvoli mojej objednavke LSD za 50 eur...
hlavne LSD je asi najlahsia droga na taketo posielanie
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nie som si isty ale nie je nahodou lsd citlive na teplo?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Je LSD nápomocné pri liečbe depresií? Vedci to skúmajú (video 2:39)

Droga s nepredvídateľnými účinkami, ale aj doposiaľ neprebádaným liečebným potenciálom. Reč je o LSD. Či by raz tento derivát kyseliny mohol byť nápomocný pri liečbe alkoholizmu alebo depresií, skúmajú vedci na svetových klinikách. Naši odborníci hovoria, že ide o drahé a zatiaľ stále len čiastkové výskumy.

Uzivanie LSD nie je trestne? Spominali to vo videu. To som nevedel, ale hrozi teda nieco pri kupe a uzivani, je to aspon priestupok?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Úspešné výskumy sa robili už za socíku. Potom to niekto zatrhol...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Z právneho hľadiska užívanie akejkoľvek drogy je na Slovensku legálne. Nelegálna je držba drogy a výroba/obchodovanie s ňou.

//autoeditácia príspevku (19 Aug 2019, 10:13)
Na margo aktuálnej témy na Slovensku - drogy a ich škodlivosť. Obrázková forma, ktorá akademickú debatu približuje aj laickej verejnosti. :smt059
Prílohy
68754095_10217425202175834_5975001413766348800_n.jpg
gogo956
Redeemer
Redeemer

Odporucam vyskusat nealkalizovany kakaovy prasok v mnozstve aspon 30-50g najlepsie nalacno iba s vodou a osladene steviou vysledkom su velmi prijemne pocity, kakao v prirodnej forme obsahuje mnozstvo alkaloidov.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dnes bude na TA3 o 20:00 relacia Pozrime sa na to - tema o drogach, neskor bude aj v archive.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Na margo toho obrázku vyššie, trávu by som až tak nemarginalizoval. Ako áno, to strašenie a démonizovanie je smiešne a áno, chľast je silná droga a má aj veľké negatívne dopady, ale inak je ten obrázok čistá demagógia.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Neviem ako ty, ale ja som ešte nikdy nevidel niekoho ležať odpadnutého na ulici v ohrození života kvôli "otrave marihuanou".
hughito
Redeemer
Redeemer

A? Aký to má súvis s tým, že je to aj tak demagógia?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ano, lava cast obrazku mozno je trosku demagogia.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

samozrejme je to kravina, ako keby sa nikdy nikto nerozhodol ze sa sfajci a pojde do mesta alebo naopak ze ostane doma pozerat telku a ozerie sa pri tom.
hughito
Redeemer
Redeemer

wladas napísal:Ano, lava cast obrazku mozno je trosku demagogia.
Pravá aj lavá, sú to skratkovité nezmysly a zjednodušenia komplexných problematík. Všimol som si, že ephramko sa čoraz viac uchyľuje k tomuto spôsobu diskusie.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Zjednodusene ale vyztizne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Prednostou thc je, ze ludia pod jeho vplyvom nikdy nebyvaju agresivni, zatial co pod vplyvom alkoholu je to velmi caste. /zavisi samo od povahy/ Bezne si ludia neuvedomuju ze alkohol je droga skodlivostou na urovni niekde pri heroine.
Napísať odpoveď