Výber vhodnej banky - bežný účet

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jimmy_xp
King
King

Výber vhodnej banky - bežný účet

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Momentálne mám účet v 2 slovenských bankách - mBank a Slovenská sporiteľňa (a Revolut na cestovanie a platby po internete). Prvý spomínaný je super, nestojí ma nič a má takmer všetko, čo potrebujem. Druhý účet v SLSP už mám od čias štúdia na výške. Donedávna som s ním bol celkom spokojný. Vlastne aj stále som až na poplatok. 5,90 mesačne je pre mňa neprípustné (viem, že poplatok sa dá znížiť, ale z neznámych príčin aj po splnení podmienok mi naďalej účtujú 5,90). Jednak poväčšine využívam len banking a online služby, hotovosť máločo. No niekedy sa stane, že potrebujem vložiť hotovosť, prípadne vybrať väčší obnos peňazí a to je pri mBank problematické.
Teda otázka - akú banku odporúčate s nasledovnými vlastnosťami:
- má slušnú sieť pobočiek, kde je možné narábať s hotovosťou
- má slušnú sieť bankomatov, prípadne umožňuje výber aj z iného za minimálny poplatok
- má rozumný poplatok za služby, teda niečo do 3 € maximálne.
- má slušnú appku pre Android.
FIO poznám, no najbližšiu pobočku majú 25 km odo mňa (a majú mizernú appku pre Android).
//edit: Doplnená appka
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Výber vhodnej banky - bežný účet

Príspevok od používateľa beardie »

Uni je zdarma, pozri si ich bankomaty
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

raiffeisen banka
Ak ti na účet príde 400€ a dáš si jedno inkaso je účet zdarma vklady na pobočke výbery z TB bankomatu 1x mesačne aj z hocijakého iného na svete lepší balík služieb ak chceš aj vkladať na účet nemáš :)

//autoeditácia príspevku (26 Aug 2019, 13:17)
Ešte bonus kód banky používajú rovnaký ako TB platby z TB uctu ti na účet prídu okamžite :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Skutocne potrebujes vyberat z atm viac ako 1x per month?
jimmy_xp
King
King

Uni som pozeral, zdarma je ak ti na účet príde 400 eur. To má tuším aj ČSOB. Problém však u mňa je ten, že nie vždy mi toľko príde na účet, nakoľko zarábam často aj formou hotovosti (ktorú nedávam na účet). Inak to stojí 8 €.
Raiff som pozeral, zatiaľ vyzerá fajn. Majú možnosť aj bezplatného účtu, pričom za výbery sa platí (ale to nie je problém, lebo by som prehodil do Revolutu, kde mám do 200€ mesačne výbery zadarmo). Musím ešte zistiť aké sú podmienky na pobočke.
gogo - viď vyššie. Ak treba vybrať viem to spraviť cez Revolut.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

SLSP je zdarma ked mas obrat nad 300€ - prijem alebo vydaj a mas zaroven zadane 4 trvale prikazy, ja mam 3 trvale prikazy ktore bezne mesacne platim a jeden posielam priatelke 1 cent...a ucet mam zadarmo
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Opravim ta. SLSP ma ucet zadara ked zaplatis 200€ kartou + 3 prikazy + sporenie aspon 20€

Alebo 50% zlava ak 100€ + 1 prikaz + sporenie
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Stačí tam mať 15000€ a je to zadarmo.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

wladas napísal:Opravim ta. SLSP ma ucet zadara ked zaplatis 200€ kartou + 3 prikazy + sporenie aspon 20€

Alebo 50% zlava ak 100€ + 1 prikaz + sporenie
aha hej, už pozeram ze to zase zmenili, nevadi, tak rusim TP pre priatelku a usetrim cent mesacne :D
jimmy_xp
King
King

Chlapi, ja toto všetko viem, ale ja tie podmienky nesplním. A čo je čudné, že posledné 2 mesiace mi zarátali plnú sumu a keď som si zrátal tie podmienky, tak som všetko splnil do bodky (tiež mám trvalé príkazy kde si preposielam 1€ na mBank). A raz sa bola presne na toto pýtať mama, lebo tiež splnila podmienky a napriek tomu jej uznali len 50%. A pracovníčka jej povedala, že po 25-tom sa už platby nepočítajú do toho mesiaca. Čiže zase nejaké pridr...né pravidlá. A ja jednoducho nechcem žiadne špeciálne pravidlá, že musím toto a toto.
Proste chcem lacnejší účet (povedzme do 3 €) bez nejakých podmienok. Keď nebude iná možnosť, tak asi pôjdem do PENTA banky (3,90 je stále menej ako 5,90).
kompi
Medium Professional
Medium Professional

jimmy_xp napísal:Uni som pozeral, zdarma je ak ti na účet príde 400 eur. To má tuším aj ČSOB. Problém však u mňa je ten, že nie vždy mi toľko príde na účet, nakoľko zarábam často aj formou hotovosti (ktorú nedávam na účet). Inak to stojí 8 €.
Raiff som pozeral, zatiaľ vyzerá fajn. Majú možnosť aj bezplatného účtu, pričom za výbery sa platí (ale to nie je problém, lebo by som prehodil do Revolutu, kde mám do 200€ mesačne výbery zadarmo). Musím ešte zistiť aké sú podmienky na pobočke.
gogo - viď vyššie. Ak treba vybrať viem to spraviť cez Revolut.
na pobocke raif mas zadarmo aj vklady aj vybery :) nemas co riesit ak mas v okoli tb bankomat mas neobmedzene vybery gratis :) plus jeden mesacne z hociktoreho.
od uni ta mozem len odhovorit uz len cakam kym tam splatim uver a papa onicom IB rusia postupne pobocky v ke su až dve no ide to dolu vodou :)
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Uni je tragédia súhlasím. Navyše podozrivo rušia pobočky, ani by som sa nečudoval keby skrachovali.

Čo taká 365 banka? Appka celkom ok, vklady a výbery na každej pošte plus bankomaty Poštovej banky zadarmo.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

CheZteR napísal:aha hej, už pozeram ze to zase zmenili, nevadi, tak rusim TP pre priatelku a usetrim cent mesacne :D
Zmenili? Ves takto je to uz 2 roky nastavene, ak nie aj tri.
Eddward
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Eddward »

A klasika Tatra nie ?
Na 3,50 € za ucet staci urobit platbu 7x za mesiac cez mobilnu aplikaciu, hoc aj 1 cent.
Alebo kombinacia vyberov z bankomatu cez mobil a platieb.
Podla mna to nie su ziadne obskurne nesplnitelne podmienky. Da sa to vyriesit za 1 minutu.
Aplikacia asi jedna z najlepsich. Tatra akurat zatial stale odmieta Google Pay, kedze maju svoje riesenie dlhe roky.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"klasika Tatra nie ?"
Nikdy v živote (už)...
To je banka pre bohatých - ľutujem, že sme sa jej nezbavili niekoľko rokov prv...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Eddward napísal:A klasika Tatra nie ?
Na 3,50 € za ucet staci urobit platbu 7x za mesiac cez mobilnu aplikaciu, hoc aj 1 cent.
Alebo kombinacia vyberov z bankomatu cez mobil a platieb.
Podla mna to nie su ziadne obskurne nesplnitelne podmienky. Da sa to vyriesit za 1 minutu.
Aplikacia asi jedna z najlepsich. Tatra akurat zatial stale odmieta Google Pay, kedze maju svoje riesenie dlhe roky.
ked nebyvam na Slovensku a Tatrabanku mam ako zaloznu banku na Slovensku, tak aj tie nie nesplnitelne podmienky su dost annoying.
Eddward
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Eddward »

Moja otazka smerovala skor na autora temy :)
Je jasne ze x ludom TB nevyhovuje, to uplne chapem, ale preco by sme to tu mali riesit... na ucte za 3,5€ s trivialnymi podmienkami este nevidim nic pre "bohatych" pokial samozrejme nevyuziva niekto extra spoplatnene sluzby...

A ked sme uz pri uctoch... co tak sa pozriet na Standardny legislativny ucet za 3€ alebo Zakladny legislativny ucet za 0€ ? Myslim ze by to mali ponukat vsetky banky zo zakona.
Pokial clovek splna podmienky a moznosti takeho uctu mu vyhovuju nevidim dovod platit plne sadzby za bezne ucty.
Ucet, aplikacia, karta, vybery, vklady, prevody. Vsetko je aj v tych zakonom danych uctoch.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

A podmienkou je, že nesmieš mať príjem väčší ako 1.1násobok minimálnej mzdy. Opäť ďalšie sociálne opatrenie pre minimum občanov.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

a hlavne pritom zakonnom ucte za 0e nesmies mat v inej banke ziadny ucet......
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Myslíte si, že existujú nejaké výhody ktoré môže klient "dostať" vďaka tomu že je celý život v jednej banke?
Napísať odpoveď