Magnet fishing - skúšal to niekto?
Re: Magnet fishing - skúšal to niekto?
Teraz je ešte stále teplo. Môžeš sa ísť kúpať do Senca, plaviť sa na nafukovačke a pri brehu za sebou ťahať magnet. Možno nejaké mince nájdeš. 
O zákonnosti magnet fishingu na Slovensku existuje celý článok: https://magnetfishing.sk/magnet-fishing-zakon/
S detektorom je to asi horšie, ten sa vyslovene spomína v zákone:
(2) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
detektorom kovov alebo iným detekčným zariadením,
z osobitného motívu,
vo väčšom rozsahu, alebo
hoci bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý alebo bol za taký čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený.
Ale zase videl som niekde vyjadrenie od policajtov, že vraj ani magnet fishing sa robiť nemôže. Tak neviem.
Proti zasekávaniu som našiel tento kužeľ: https://magnetfishing.sk/produkt/kuzel-cierny/ . Nakoniec som nakúpil tam, majú lepšie ceny a magnety sú to asi tie isté.
S detektorom je to asi horšie, ten sa vyslovene spomína v zákone:
(2) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
detektorom kovov alebo iným detekčným zariadením,
z osobitného motívu,
vo väčšom rozsahu, alebo
hoci bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý alebo bol za taký čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený.
Ale zase videl som niekde vyjadrenie od policajtov, že vraj ani magnet fishing sa robiť nemôže. Tak neviem.
Proti zasekávaniu som našiel tento kužeľ: https://magnetfishing.sk/produkt/kuzel-cierny/ . Nakoniec som nakúpil tam, majú lepšie ceny a magnety sú to asi tie isté.
Magnet nemá funkciu detekcie, takže tam ten paragraf neplatí.
Nechápem čo je na tom akože nezákonné, vyťahovať bordel z vody 
-
magnetfisher
Novice
S magnetom nájdete parádne veci. Len treba ísť viackrát k tej vode. Pokojne vytiahnete trezory, zbrane, muníciu, bicykle a pod. Aj na Slovensku je veľa lovcov, ktorým sa to podarilo. Rozhodne to nie je zakázané. Žiaden zákon nezakazuje používanie magnetu vo vode. Avšak treba nahlásiť archeologický nález, zbraň, muníciu a strelivo a cenný predmet. Ostatné veci ako napr. bicykle, dopravné značky, trezory, sošky, zábradlia, kladky, kľúče, a iné predmety si nechať môžete.
99percent z toho co clovek vytiahne bude bezcenny hrdzavy šrot..
A keď vytiahneš niečo zaujímavé, tak podľa našich zákonov je to majetok štátu. 
nebude tam nic zaujimave ani hodnotne- ked si zoberies investiciu do naradia, do casu a do namahy. To je vyhodnejsie chodit po smetiakoch.. 
sak to sa nerobi pre zarobok, to je proste hobby. pokial niekto mysli ze na tom bude zarabat, tak bude asi velmi sklamany.
Ale co na tom take zaujimave moze najst? To iste co vo vypustenej priehrade ci rybniku- kovovy hrdzavy bordel. Vobec som nehovoril nic o zarabani, ale ze na 99percent nic zaujimave nenajdes, ale je to pozitivne- niekto to aspon zadarmo cisti.
myslim ze je to nieco na styl hazardu. zabavna je prave ta 1% sanca ze nieco najdes. ja tiez obcas vyhodim 2 eura aby som si kupil zreb. viem ze s velkou pravdepodobnostou to budu vyhodene peniaze, ale ta sanca ze tam nieco bude je lakava. alebo som tak kupovaval mtg boostre 
-
yoggy
Hej lenze zreb je casovo nenarocny, tu musis chodit s magnetom 
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Aspoň si na čerstvom vzduchu.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ale trvá to dosť krátko. S magnetfistingom môžeš kľudne zabiť celý deň. 
Niektorí ľudia jednoducho nechápu že existujú aktivity ktoré človek robí len tak, nezištne, napríklad aj pre seba, bez vidiny zisku/zárobku.
vobec nejde o otazku nejakehu potencialneho zisku, len nechapem co je zabavne na tahany hrdzaveho zeleza z vody. Ludia ktori prevadzkuju eshopy s tymi magnetmi sa snazia vyvolat dojem ake uzasne zaujimave veci sa daju najst a niektori ludia na to skocia ako pes po udenom.. Vidno to napr aj na jorg22 ktory to zacal a velmi rychlo sa na to zjavne vykaslal. Co je konkretne zaujimave napr na tych veciach co boli v tom linku?
Ja napríklad neviem, čo ľudia vidia na tom, že pár spotených týpkov kope do koženej gule naplnenej vzduchom a pozrimeže, je z toho miliardový biznis.
-
yoggy
Tak ale na to potrebujes urcity skill a odhodlanie makat par rokov (vlastne cely zivot), zatial co na tahanie nejakeho srotu nic nepotrebujes.