100Mbit optika - garancia 10Mbit?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

100Mbit optika - garancia 10Mbit?

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

caute, riesim si doma 100MBit optiku a v zmluve mam uvedene, ze min. garancia je 10Mbit. je to normalne? je mozne, ze sa tym chrania proti nejakym chvilkovym pretazeniam siete, ale garantovat 10% zo sluzby nie je trochu malo? ako to mate vy, ak nieco take v zmluve mate?

ja som napr. v predchadzajucej zmluve s inym poskytovatelom (tiez optika 100Mbit - no ina lokalita) ziadnu minimalnu garanciu uvedenu nemal.
heker
Redeemer
Redeemer

Re: 100Mbit optika - garancia 10Mbit?

Príspevok od používateľa heker »

Chrania sa proti pretazeniu siete, pripadne proti stahovaniu velkeho objemu dat.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Asi mozes byt rad, ze vobec nejaku garanciu mas, nie je to bezne. Za garantovany bandwidth sa platia ine palky.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

som rad. uz len preto ze tam nejaka optika je. len som si nikdy nic take v zmluve nevsimol. ale je fakt, ze som nikdy ziadnu celu nestudoval, v tejto je to vycapene hned na prvej strane.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Je pravda ze vacsina operatorov ziadnu garanciu neposkytuje, takze je to skor vyhoda, ze ak by "susedia" vela stahovali, tak mas garanciu aspon 10Mbit a prip. to mozes reklamovat, ale realne zrejme bude rychlost vyssia aj v spicke.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

tak to potom ja co mam dedinsky net 150mbit s garantom 60mbit tak to je super :D
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

hmm no super. tak to uz som menej rad :D ja som v niecom co sa tvari ako mesto, ale v skutocnosti je to nieco medzi dedinou a mestom.

uvidime, zatial som nic nepodpisoval, zajtra mi to maju prist zapojit a ked to bude na kkt, tak si to dam zmenit rovno na 10mbit
Dedomil
King
King

Príspevok od používateľa Dedomil »

To nieje ziadna garancia to co pisu to je proste len vycuc zo statistik ich intranetu s ktorym len ukazuju ako kvalitne to maju porobene. Taku klauzulu si moze vsunut kazdy operator do podmienok. Je to cista chu****. Ak by sa chceli chranit proti notorickym stahovacom nahodia FUPko nie sice pre vsetkych, ale take tiche ak sa objavi nejaky balzon co to fakt huli na 90%-100% - 24/7. Ak niekto ponuka 100Mbit/s tak sa mal snazit aby to islo aspon aj v spicke minimalne na 60-70% a ak nato nemam moznosti neponukam taku rychlost. Takymto pristupom moze potom napr. aj Orange ponukat 20Gbit/s vo Fibernete, ale garancia bude okolo 500Mbit/s.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Každý operátor ma nejaku minimálnu rýchlosť pod ktorú keď to klesne je porucha. Neviem co tu pletú niektorí garantovanú linku co je o niečom inom.
Napr. Telekom ma takéto minimálne rýchlosti.
Hraničná rýchlosť pre nahlásenie poruchy M L XL
Technológia VDSL4000 kbps15000 kbps35000 kbps
Technológia ADSL1500 kbps4000 kbps9000 kbps
Napísať odpoveď