Ockovanie - vseobecna tema
Re: Ockovanie - vseobecna tema
Super zmena!
WHO: Spalničky v České republice a dalších třech evropských zemích nejsou vymýceny
"V České republice bylo v roce 2017 zaznamenáno 142 případů a loni 207 případů. Letos však podle Ministerstva zdravotnictví spalničky dostalo již přes 500 lidí, přičemž do konce roku zbývá ještě několik měsíců."
"V České republice bylo v roce 2017 zaznamenáno 142 případů a loni 207 případů. Letos však podle Ministerstva zdravotnictví spalničky dostalo již přes 500 lidí, přičemž do konce roku zbývá ještě několik měsíců."
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Dakuejeme dezinformacnym a antivax webom, dobra praca.Dreamer napísal:WHO: Spalničky v České republice a dalších třech evropských zemích nejsou vymýceny
Fakt idiotizmus.
-
starysomar
Hardcore addict
Takého idiota máme v širšej rodine - bráni očkovaniu ich dcéry. Sfanatizovaný pako - hoci inžinier 
-
harrison314
Hardcore addict
Antivax propaganda nie je o faktoch ale o emociach, a tie su pri detoch silne, pomahaju k tomu antivax skupiny, media,...starysomar napísal:Takého idiota máme v širšej rodine - bráni očkovaniu ich dcéry. Sfanatizovaný pako - hoci inžinier
Dokazu zblbut aj vzdelanych rozumne zmyslujucich ludi, pretoze strach o deti je velmi mocna zbran.
Niektore neockovane deti, ako aj samotny cierny humor, nikdy nezostarnu...
K teme - imho, tento problem je najviac patrny hlavne v spolocnosti "eco-bio-vegan-raw" rodicov. Pozrite sa na tie internetove diskusie, pripadne tie "zenske" casopisy. Clovek niekedy nadobudne pocit, ze kusok mliecnej cokolady, ako aj ockovanie proti osypkam, systematicky zabijaju deti... WTF?
K teme - imho, tento problem je najviac patrny hlavne v spolocnosti "eco-bio-vegan-raw" rodicov. Pozrite sa na tie internetove diskusie, pripadne tie "zenske" casopisy. Clovek niekedy nadobudne pocit, ze kusok mliecnej cokolady, ako aj ockovanie proti osypkam, systematicky zabijaju deti... WTF?
Ja som mal takú známu proti očkovaniu, už istý čas nie sme v kontakte, ale predtým sme si písali hojne o týchto témach a fakt som žasol nad tými názormi. V rôznych iných debatách sa pritom javila ako pomerne inteligentná baba a preto som mal o to väčší problém pochopiť tie myšlienkové pochody, keď došla reč na očkovanie (a niektoré ďalšie "príbuzné" témy).
Je fakt, že tieto postoje akoby chodili v spoločnom balíku - eko + vegan + raw + ezoterické bludy + nedôvera v očkovanie + homeopatíká + neochota dať dieťa do škôlky/školy, lebo veď tam ich učia samé nepravdy.
Niekomu fakt stačí jedna ničím nepodložená historka, že niekoho dieťa je autistické z očkovania a už sú v tom. Čo som ale spozoroval, tak žiadna osveta, logika ani argumenty nepomôžu. Tí ľudia akoby doslova chceli veriť tomu, že nejaký šamanský rituál položí v téme zdravie vedecké poznatky na lopatky, že ktosi je spiknutý s kými a preto dávajú všetkým užívať vo vakcínach jedy atď.
Je fakt, že tieto postoje akoby chodili v spoločnom balíku - eko + vegan + raw + ezoterické bludy + nedôvera v očkovanie + homeopatíká + neochota dať dieťa do škôlky/školy, lebo veď tam ich učia samé nepravdy.
Niekomu fakt stačí jedna ničím nepodložená historka, že niekoho dieťa je autistické z očkovania a už sú v tom. Čo som ale spozoroval, tak žiadna osveta, logika ani argumenty nepomôžu. Tí ľudia akoby doslova chceli veriť tomu, že nejaký šamanský rituál položí v téme zdravie vedecké poznatky na lopatky, že ktosi je spiknutý s kými a preto dávajú všetkým užívať vo vakcínach jedy atď.
Je fakt, že niektoré očkovania môžu vyvolať negatívnu reakciu. Ale pravdepodobnosť, že budete mať veľmi závažnú komplikáciu, je asi taká, že do vás udrie blesk (do tejto pravdepodobnosti sa neráta situácia, že ste počas búrky išli objímať dankov stožiar). Plus množstvo prípadov, za ktorými údajne je negatívna reakcia z očkovania, v skutočnosti vôbec nemusí byť pravdivých. Je totiž veľa ťažkých vývojových diagnóz, ktoré sa typicky prejavia do 2-3 rokov od narodenia. Jedným z nich je napr. aj autizmus. Zároveň je hluché miesto v tzv. inkubačnej dobe niektorých ochorení. Lekár sa pýta, či dieťa nie je choré, nemá soplíky a čo ja viem čo, rodič povie, že dieťa je zdravé, ale pritom v skutočnosti už môže mať infekciu, len tá ešte nestihla prepuknúť. Pichnú mu očkovanie. Potom sa dieťaťu na druhý deň náhle zhorší zdravotný stav a hneď rodičia šíria poplašnú správu, že za to môže tá vakcína.
A za ďalšie mi veľmi vadí, že keď raz za pár rokov na 5 miliónovom Slovensku má nejaký dospelý zdravý človek zlú reakciu na očkovanie a napr. ochrnie, tak o tom vie hneď celé Slovensko. Ale nikto za tie roky nevyčíslil, koľko ľudí doplatilo životom (alebo zostali ŤZP) na to, že neboli zaočkovaní alebo očkovaní byť nemohli (vzhľadom na iné diagnózy) a nakazili sa vďaka nízkej kolektívnej imunite a nezaočkovaným detičkám.
A za ďalšie mi veľmi vadí, že keď raz za pár rokov na 5 miliónovom Slovensku má nejaký dospelý zdravý človek zlú reakciu na očkovanie a napr. ochrnie, tak o tom vie hneď celé Slovensko. Ale nikto za tie roky nevyčíslil, koľko ľudí doplatilo životom (alebo zostali ŤZP) na to, že neboli zaočkovaní alebo očkovaní byť nemohli (vzhľadom na iné diagnózy) a nakazili sa vďaka nízkej kolektívnej imunite a nezaočkovaným detičkám.
-
starysomar
Hardcore addict
Presne tak - len to (ani titulovaní) hlupáci nepochopia.
Dokáže sa to dostať pod kožu + nejaká náhodilá skúsenosť "známej" a už to človek musí silno racionálne a vedome vytesniť (nepíšem o sebe, ale poznám prípad).harrison314 napísal: Antivax propaganda nie je o faktoch ale o emociach, a tie su pri detoch silne, pomahaju k tomu antivax skupiny, media,...
Dokazu zblbut aj vzdelanych rozumne zmyslujucich ludi, pretoze strach o deti je velmi mocna zbran.
Formálne vzdelanie s tým nemá nič. To si inak všímam tu na hojku aj inde, že časť liberálnej strednej triedy má tendenciu rôzne negatívne javy a "názory" pripisovať na vrub "jednoduchším, nevzdelaným či manuálne pracujúcim" ľuďom. Kde na toto chodia/chodíte? Vôbec to takto nefunguje.
-
starysomar
Hardcore addict
"Jednoduchší" ľudia - aspoň u mňa nie sú podľa dosiahnutého vzdelania.
Sám som roboš.
Skôr podľa nedostatočného rozhľadu, schopnosti veci vnímať v súvislostiach a shopnosti vycítiť, "vo co komu go".
Sám som roboš.
Skôr podľa nedostatočného rozhľadu, schopnosti veci vnímať v súvislostiach a shopnosti vycítiť, "vo co komu go".
Berieme to z prakticky každej sociologickej štúdie min. za posledné polstoročie. Vždy keď sa skúma nejaký neg. spoločenský jav a náchylnosť rôznych častí populácie podľahnúť tomuto javu, tak VŠ vzdelanie je jasným faktorom, ktorý zvyšuje šance, že tomu javu nepodľahneš. A dáva to zmysel aj zo psychologického hľadiska, pokiaľ zrovna nie si synáčik tunelárov z Lesostavu, tak na VŠ väčšinou chodí ta inteligentnejšia časť populácie a väčšia inteligencia dáva ľuďom možnosť vnímať širšiu variabilitu riešení na nejaký konkrétny problém v ich živote.hughito napísal:Formálne vzdelanie s tým nemá nič. To si inak všímam tu na hojku aj inde, že časť liberálnej strednej triedy má tendenciu rôzne negatívne javy a "názory" pripisovať na vrub "jednoduchším, nevzdelaným či manuálne pracujúcim" ľuďom. Kde na toto chodia/chodíte? Vôbec to takto nefunguje.
A aby si bol spokojný, tak dodávam, že štatistický pohľad na časť populácie nevylučuje možnosť, že sa v danej populácii vyskytne niekoľko extrémnych prípadov, napr. absolvent medicíny, ktorý si myslí, že keď jeho decko pohrýzla príliš priateľská líška z lesíka, tak na to zaberie šťava z bio mrkvy.
Ockovanie - vseobecna tema
Ale funguje. Otvoris socialnu siet a pod hoaxami o ockovani, liecbe rakoviny ci postami o konspiraciach najdes ludi z “vysokej skoly zivota”, ktori bud zamestnanie neuvadzaju, alebo je “nad mieru ich inteligencie”.
Takze ano, antivaxeri, siritelia hoaxov a volici roznych obskurnych stran su na zaklade dlhodobeho pozorovania ludia bez vzdelania, ktori pracuju manualne a preto si musia na socialnych sietach vymyslat bludy, aby neposobili zle medzi vacsinou spolocnosti.
Takze ano, antivaxeri, siritelia hoaxov a volici roznych obskurnych stran su na zaklade dlhodobeho pozorovania ludia bez vzdelania, ktori pracuju manualne a preto si musia na socialnych sietach vymyslat bludy, aby neposobili zle medzi vacsinou spolocnosti.
-
harrison314
Hardcore addict
Tou manualnou pracou by som si nebol celkom isty, aj ked uznavam, ze nejaka kauzalita tam byt moze, z mojho okolia maju taketo nazory (viac menej viera v konspiracie, nie priamo antiivaxerstvo) ludia co su nespokojny zo svojim zivotom a pracou, no nic nic pre zmenu neurobia, ale mnoho z nich pracuje hlavou, alebo kombinovane, no rozhodne nejde o cisto manualne pracujucich ludi.jackb napísal:Ale funguje. Otvoris socialnu siet a pod hoaxami o ockovani, liecbe rakoviny ci postami o konspiraciach najdes ludi z “vysokej skoly zivota”, ktori bud zamestnanie neuvadzaju, alebo je “nad mieru ich inteligencie”.
uz som to tu pisal, zatial najpresvedcivejsim indikatorom tendencie verit v konspiracne teorie je stabilita prace / financnej situacie - je to logicke, na VS chodia vacsina ludia zo strednej-vyssej vrstvy
-
starysomar
Hardcore addict
"najpresvedcivejsim indikatorom tendencie verit v konspiracne teorie je" je osobnostná "hlúposť" bez ohľadu na dosiahnuté vzdelanie, spoločenské postavenie a vlastné finančné zabezpečenie 
zdroj? ja ti moje tvrdenia s radostou podlozim vedeckym vyskumom
co je osobna hlupost?
co je osobna hlupost?
Súhlas. To sedí najmä na stredné vrstvy, ktoré práve dnes (neoliberalizmus) zažívajú najväčší tlak na svoj status a kanalizujú svoju frustráciu rôznymi smermi. Priznám sa, aktuálne výskumy nemám extra naštudované, najviac poznám historické, pokiaľ sa bavíme o medzivojnovom období, veľkej kríze (nezamestnanosť) a nástupu nacizmu (a všeobecne fašizmu/pravicových diktatúr) = nacistov najviac podporovali a na ich demaógogiu a propagandu nadbiehali stredné vrstvy a časti maloburžoázie (vrátane roľníctva). Manuálne pracujúci, robotníci, boli naopak najviac imúnni a kládli najväčší odpor. A to aj preto, že ich mali podchytené strany práce = či už sociálni demokrati alebo komunisti (plus boli silné odbory) + dobre vedeli, že nacisti im prinesú hovno. Prepáčte za OT, ale toto je napr. dôvod, prečo dnes časť robotníckej triedy nadbieha fašistom = lebo tu nie sú komunistické strany a sociálno-demokratické strany sú zdiskreditované a súčasťou establišmentu (plus dnes slabé odbory). A na tomto je aj vidieť, ako mimo sú tí liberáli, ktorí úplne absurdne dávajú rovnítko medzi socializmus (komunizmus) a nacizmus.DEVZYO1G napísal:uz som to tu pisal, zatial najpresvedcivejsim indikatorom tendencie verit v konspiracne teorie je stabilita prace / financnej situacie - je to logicke, na VS chodia vacsina ludia zo strednej-vyssej vrstvy
rovnitko sa dava k ich prejavom:
- popieranie osobnych slobod
- koncentracia zavisti voci bohatym a uspesnym
- vykonstruovanie sudnych sporov
ako by ich jedna mater mala
- popieranie osobnych slobod
- koncentracia zavisti voci bohatym a uspesnym
- vykonstruovanie sudnych sporov
ako by ich jedna mater mala