Strana ĽSNS
Re: Strana ĽSNS
Len tak narychlo este k tomu ze vsetci sa smaili ako sa tvarili ze oni ani nevedia robit s PC alebo ze v ich mene niekto pisal. To oni, to pravnik im radil. Aj ked to vyzera smiesne ale ono to tak je. Aj ja som mal davsnejsie mensi konflikt na nete co riesili urady a pravnik mi tiez radil ze mam vsetko popierat lebo nikto nedokaze ze za tym nickom alebo za tym PC som sedel ja. Aj som sa cudoval z pravnik take radi ale ma to logiku.
Fico dal dnes úplný suterén.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Vsak aj opozicia vyzvala organy cinne v trestnom konani, aby konali proti Ficovi. Ci to znamena, ze bolo podane trestne oznamenie, tazko povedat, skor asi nie. A tak sa na to organy vykaslu, ved je to predsa nas clovek.
A táto čvarga by rada robila poriadky v krajine a určovala, kto je dobrý a kto je zlý. Absolútne nijako sa neodlišuješ od Fica, Kočnera, Jankovskej, Gašpara a ďalšej mafiánskej zberby. Aj oni už veľmi dávno stratili zmysel pre spravodlivosť, realitu a zákony. Neuvažujú v rovine "áno, urobil som to / nie, neurobil som to", ale v rovine "vie mi to prokurátor dokázať na súde?". Toto má byť akože tá alternatíva k vláde SMERu? Chce sa mi z teba grcať. Nácek bez chrbtovej kosti.MayDaySK napísal:Len tak narychlo este k tomu ze vsetci sa smaili ako sa tvarili ze oni ani nevedia robit s PC alebo ze v ich mene niekto pisal. To oni, to pravnik im radil. Aj ked to vyzera smiesne ale ono to tak je. Aj ja som mal davsnejsie mensi konflikt na nete co riesili urady a pravnik mi tiez radil ze mam vsetko popierat lebo nikto nedokaze ze za tym nickom alebo za tym PC som sedel ja. Aj som sa cudoval z pravnik take radi ale ma to logiku.
Si dosť zmätený, o žiadnych štúdiách som nepísal.harrison314 napísal:Takze si zas zavadzal a klamal.
Ahh, Max..harrison314 napísal:Co povedat o cloveku, co na obvinenia z rasistickych vyrokov zareguje tak, ze Zid?
harrison314 napísal:Za rasisticke.
jackb napísal:netusim co to Majki blaboli. prosim si prelozit
co mi nedoslo, ze 40k je nic zo 4 milionov? nie je to nahodou volebna matematika uz ked ste prehrali prezidentske volby. ta vlastna medicina neide dole krkom.
ziadne nazory, ale fakty: ludia nezvoli Mazureka, lebo falosne ucty a deti po 18 nemozu volit. to je pravda o jeho "podpore".
\\aha, uz viem co Majki brble: reakcia je neadekvatna, lebo ja som nepisal o tom, kto volby vyhral a podobne. plati, ze Mazurek ich prehral a to je dolezite.
Dosť zúfalé reakcie, keď tu už musíte riešiť jeho "populárnosť", pritom bolo dokázané, že tá je štatisticky mizivá u každého zvoleného poslanca do EP.ephramko napísal:Mazurek bol na 2. mieste kandidátky, takže dostal "preferenčné hlasy" automaticky aj od voličov, ktorí sa rozhodli nekrúžkovať. Takých ľudí je obrovské množstvo. Preto je vždy veľké fiasko, keď ľudí na čele kandidátky, predbehnú tí za nimi. Je to jasný odkaz voličov strane. Takže fakt prestaňte z toho tupého Mazureka robiť nejakého geroja, keď aj časti vašich voličov došlo, že Mazurek sa do tej EÚ tlačil len kvôli sebeckým motívom (peňááááze) a vďaka tomu dokázal zabudnúť na to, že niekoľko rokov zbieral autogramy za vystúpenie z EÚ a celá jeho politická agenda bola o nenávisti k EÚ.
Pri najbližších parlamentných voľbách dajte geroja Mazureka na posledné miesto kandidátky a keď je taký u voličov populárny politik, tak sa do NRSR dostane aj tak.
A to som ho osobne ani nevolil..
Ale je to potvrdenie tej potreby slepo útočiť, ako som nedávno spomínal.
//autoeditácia príspevku (05 Sep 2019, 21:35)
Ale neklamal.hughito napísal:Fico dal dnes úplný suterén.
ked tak to da na mazureka, ze video nemusi byt autenticke a hlas mohol byt dorobenyMek napísal:Vsak aj opozicia vyzvala organy cinne v trestnom konani, aby konali proti Ficovi. Ci to znamena, ze bolo podane trestne oznamenie, tazko povedat, skor asi nie. A tak sa na to organy vykaslu, ved je to predsa nas clovek.
Samozrejme, že klamal. Ficovi buď je*lo, alebo naozaj začal ísť v štýle Blaha: že je to len akási zvrátená taktika.
Mazurek trepal zovšeobecňujúce rasistické sračky. Súd a tresty neriešim, lebo ja nie som fanda týchto riešení, neradujem sa z toho ako liberáli. Každopádne, Mazurek dal stoku a Fico sa k nej prihlásil. A ešte si berie do huby SNP a antifašizmus. Fakt už je načase odísť na to smetisko.
Mazurek trepal zovšeobecňujúce rasistické sračky. Súd a tresty neriešim, lebo ja nie som fanda týchto riešení, neradujem sa z toho ako liberáli. Každopádne, Mazurek dal stoku a Fico sa k nej prihlásil. A ešte si berie do huby SNP a antifašizmus. Fakt už je načase odísť na to smetisko.
A čo presne Fico spravil?
K tým náckom vám to poviem ináč teraz pochopíte: Poznáte hlášku "nepriateľ môjho nepriateľa je môj priateľ" už chápete... Pre mňa za mňa nech sú to aj hipisáci keď budú poti mojim nepriateľom tak ich budem mať rád
A späť k Ficovi čo spravil?
K tým náckom vám to poviem ináč teraz pochopíte: Poznáte hlášku "nepriateľ môjho nepriateľa je môj priateľ" už chápete... Pre mňa za mňa nech sú to aj hipisáci keď budú poti mojim nepriateľom tak ich budem mať rád
A späť k Ficovi čo spravil?
Pozri jeho FB.
Na začiatku sú opäť čítané tie "problematické" výroky.
-
harrison314
Hardcore addict
Mas pravdu ospravdlnoval si odpor LSNS ku SNP vymenymi argumentami. Studie od teba ziadali iny, aby si dokazal, to co tvrdis. Ale nic sa nestalo.-AA- napísal:Si dosť zmätený, o žiadnych štúdiách som nepísal.
Teraz zo seba robis blbeho?-AA- napísal:Ahh, Max.. Ale tá mentálna kondícia, kedy je pomenovanie žida židom ťažkou formou rasizmu, možno raz predmetom štúdií bude.
Su volne dostupne na youtube, ich FB je ich plny. Ten niekto si ich moze pozriet.-AA- napísal: To možno stačí tebe, niekto by ale mohol chcieť vidieť aj konkrétne výroky.
Jakub Drábik z Historického ústavu Slovenskej akadémie vied napísal o fašizme už dve knihy, teraz píše tretiu. Napríklad aj o definícii toho, čo je vlastne fašizmus. Vyučuje na Masarykovej univerzite v Brne.
Môžeme ĽSNS označovať na základe odborných argumentov za fašistickú stranu?
Spĺňa definičné kritériá fašizmu, a tak ju môžeme označiť za fašistickú. Pri hodnotení je ale potrebné mať na pamäti rozdiel medzi fašistickou ideológiou a politickým programom.
Keď Kotlebovi v roku 2006 najvyšší súd rozpustil Slovenskú pospolitosť, pochopil, že nemôže do politického programu strany zahrnúť, že chce zlikvidovať demokratický systém, pretože je to protiústavné. Preto by sme dnes vo verejných prejavoch a v oficiálnych stanoviskách strany nič také nenašli.
Ale dôležité je, čo je v ideológii hnutia. To, keď sami o sebe hovoria, že sú antisystémovým hnutím, ktoré zatočí so skazenou demokraciou, keď majú na sociálnych sieťach ich poslanci antisemitské a rasistické prejavy, keď neustále ukazujú číselnú symboliku 14-88, tak to sú jasné známky toho, že táto strana je fašistická. Ich ideológia je fašistická, aj keď sa navonok snažia prejavovať ako štandardná strana.
Rozhovor s Jakubom Drábikom, aj súhrn argumentov prokuratúry na rozpustenie ĽSNS si môžete vypočuť v našom podcaste:
Podľa akých kritérií sa dá povedať, že sú jasne fašistickou stranou?
Fašizmus je ideológia, ktorá považuje demokratický systém za skazený. Je veľmi nacionalistická a snaží sa o znovuzrodenie a o očistu národa od zlých, skazených dekadentných vplyvov. Chcú priniesť nové spoločenské usporiadanie.
Najčastejšie hovorí o stavovskom štáte. Aj Kotlebova Slovenská pospolitosť hovorila o stavovskom štáte, ktorý bude usporiadaný na iných princípoch ako demokracia.
Čo si máme predstaviť pod zlým a skazeným? Ide o to, čo počúvame o zlom a skazenom západe, zlej demokracii, zlých ľudských právach a o zlých liberáloch?
To je presne ono. Fašizmus nie je postavený na racionálnych argumentoch. Je to ideológia, ktorá je o emóciách. Snažia sa pôsobiť na ľudské emócie, hrať sa s ľudským strachom.
Na tom bola založená od jej vzniku. Snažia sa ukázať, že niečo je zlé a že kultúra je dekadentná. Nedá sa to riadne vysvetliť, ale istí ľudia môžu cítiť, že je skazená.
Ale o tom hovoria aj iné strany, nielen Kotlebova. Veď známky tohto nájdeme aj v SNS, v Sme rodina, dokonca aj v časti Smeru hovoria často podobné veci. Kde je tá hranica? Prečo o Kotlebovej strane môžeme povedať, že je fašistická, ale o ostatných nie?
Hranica je tam, kde začína hranica demokracie. Pokiaľ strany kritizujú rôzne neduhy spoločnosti, ale rešpektujú jej demokratické usporiadanie, tak je to legitímne a v poriadku. Fašisti sa snažia zlikvidovať demokratické usporiadanie štátu a republiky. To je rozdiel medzi fašistickou a nefašistickou stranou.
Takže keď niekto straší migrantmi, keď sa niekto stavia do úlohy antisystémovej strany, automaticky to neznamená, že chce zbúrať demokratický systém?
Nie. Môže to znamenať to, čo vidíme v Maďarsku za Orbána. Demokracia tam stále formálne funguje, len to nie je plnohodnotná demokracia. Snaží si ju prispôsobiť takým štýlom a smerom, aby zostal pri moci. To ale nie je fašizmus, ale radikálna pravica. Naozajstní fašisti sú revoluční nacionalisti, ktorí chcú zničiť demokratický systém.
Podľa čoho vieme, že toto Kotlebova strana spĺňa?
Je to veľmi náročná vec, a práve tu ide o dôraz na robenie rozdielov medzi ideológiou a politickým programom. V politickom programe to mať nebudú, ale musíme sa pozerať na ideológiu a na náznaky. Hovoria o sebe, že sú antisystémové hnutie a že je tu skazená demokracia.
Právne sa to dá veľmi ťažko dokázať. V medzivojnovom období to bolo jasné, vtedy nemali problém o tom hovoriť verejne, ale od druhej svetovej vojny sa fašizmus musel prispôsobiť demokratickému diskurzu.
Vo vojne bol porazený a musel prispôsobiť svoje metódy novému štýlu politického boja. Dnes je veľmi ťažké rozlišovať medzi tým, čo už je fašizmus a čo nie.
Podľa čoho sa dá teda v dnešnej dobe povedať, že Kotlebova strana je fašistická?
Je tam istá kontinuita zo Slovenskej pospolitosti, ktorá bola vyložene nedemokratická a bola rozpustená. To, že ideológia hnutia zostáva, je prvým znakom. Môžeme sledovať diskusie v uzavretých skupinách, kde sa títo fašisti rozprávajú iba medzi sebou.
Hovoria tam o tom, že treba odstrániť demokraciu, že je skazená, že treba urobiť poriadok, vyčistiť túto spoločnosť od Rómov, od migrantov a podobne. V tomto prípade je to jasné, ale v oficiálnych stanoviskách to nenájdeme. Práve toto je problematické pri rozlišovaní, čo už je fašizmus a čo nie je.
na toho "nepriatela mojho nepriatela" velky pozor. ma to povod v juznej Azii. co takto si najst nieco krajsie, co vymysleli snehobieli ludia?
ozaj, ku teme popularity a poctu hlasov: v stredu to sam Vocca dal na kaliho vetu, ked vyrackoval, ze Mazurek dostal viac ako 40-tisic hlasov vo volbach do EP. ten ziskal len 39 496. takze ani len Vocca nevie ake vylsedky dosahuje jeho partaj. co je celkom smutne.
ozaj, ku teme popularity a poctu hlasov: v stredu to sam Vocca dal na kaliho vetu, ked vyrackoval, ze Mazurek dostal viac ako 40-tisic hlasov vo volbach do EP. ten ziskal len 39 496. takze ani len Vocca nevie ake vylsedky dosahuje jeho partaj. co je celkom smutne.
Preboha ludia ved Fico to povedal krasne. Ved je to pravda. On tam ziadne fasizmy nepouzil, opisal len realnu situaciu na slovensku. Ak ma byt trestnym cinom povedanie pravdy tak nacek je niekto uplne iny!
Vacsina si to aj mysli presne ako povedal. Hocikam idem vsade sa nadava na neprisposobivych obcanov. Takze nebol daleko od pravdy. Nespocetnekrat som pocul ze nacisti zacali na zlom mieste. Preco asi toto ludia hovoria? Uz maju dost. Keby to niekto povedal v mediach uz ma sud. Ale zakon riesi skor to co kto povedal namiesto toho aby zabezpecoval verejny poriadok v blizkosti neprisposobivych obcanov.
Kto im dava na to pravo ze pridu do Lidlu a ich deti sa tam nazoaj spravaju horsie ako opice oni na to maju specialne povolenie? Su zakonom chraneny druh? Na nich akoze spolocenske pravidla neplatia? Ich deti mozu robit v skole zle? To je vsetko v poriadku? Mozu terorizovat slusnych obyvatelov? Oni na to maju vysadu? Specialne povolenie? A ked sa slusni obcania chcu branit tak su automaticky nackovia a treba ich pokutovat? Nad tymto sa zamyslite!
Mimochodom je tu uplne zbytocne lebo to nikdy nikto nevyriesi. Aj keby kazdy jeden clovek si myslel ze to tak je, nic sa tym nezmeni.
Vacsina si to aj mysli presne ako povedal. Hocikam idem vsade sa nadava na neprisposobivych obcanov. Takze nebol daleko od pravdy. Nespocetnekrat som pocul ze nacisti zacali na zlom mieste. Preco asi toto ludia hovoria? Uz maju dost. Keby to niekto povedal v mediach uz ma sud. Ale zakon riesi skor to co kto povedal namiesto toho aby zabezpecoval verejny poriadok v blizkosti neprisposobivych obcanov.
Kto im dava na to pravo ze pridu do Lidlu a ich deti sa tam nazoaj spravaju horsie ako opice oni na to maju specialne povolenie? Su zakonom chraneny druh? Na nich akoze spolocenske pravidla neplatia? Ich deti mozu robit v skole zle? To je vsetko v poriadku? Mozu terorizovat slusnych obyvatelov? Oni na to maju vysadu? Specialne povolenie? A ked sa slusni obcania chcu branit tak su automaticky nackovia a treba ich pokutovat? Nad tymto sa zamyslite!
Mimochodom je tu uplne zbytocne lebo to nikdy nikto nevyriesi. Aj keby kazdy jeden clovek si myslel ze to tak je, nic sa tym nezmeni.
Fico povedal, že si to myslí celé Slovensko. Akým právom sa snaží vkladať rasistické reči do úst všetkým jeho obyvateľom? Akým právom zovšeobecňuje svoje slová na mňa a ďalších ľudí, čo s ním zásadne nesúhlasia? Netušil som, že celá krajina má v tomto jednotný názor a Fico je jej hovorca.
-
harrison314
Hardcore addict
Rozculuje sa, ze na niekoho zakony neplatia no sam sa ich snazis obchadzat a nerespktujes ich. Rovnako ako v pripade Mazureka, preco by nanho nemali platit zakony, lebo akoze povedal, co si mysli cele slovensko? Nie nepovedal, povedal cco si mysli par vyholenych hlav.MayDaySK napísal:Preboha ludia ved Fico to povedal krasne. Ved je to pravda. On tam ziadne fasizmy nepouzil, opisal len realnu situaciu na slovensku. Ak ma byt trestnym cinom povedanie pravdy tak nacek je niekto uplne iny!
Ani par vyholenych hlav a ani cele slovensko. Ja to pocuvam dennodenne od starsich ludi, od vselijakych ludi, a vyholenych hlav tam je minimum. Zamestnanci kniznice povedia aki su "nadseni" ak tam pridu ti spoluobcania na pocitac a nevedia sa spravat. Predavacka v obchode povie aka je "nadsena" ak tam pridu ti spoluobcania a nevedia sa spravat. Ucitelka a slusni ziaci v skole aki su "nadseni" ked maju takych ziakov/spoluziakov. Ludia na stanici aki su "nadseni" ked tam stale oxiduje banda tych spoluobcanov. Aki su "nadseni" cestujuci v tom spoji ked ti spoluobcania tam nastupia a spravaju sa ako v ZOO... Taxikari odmietaju vozit do osad a maju na to svoje dovody.
A ti co ste tak vehementne proti nackom tak si ich nastahujte do obyvacky! Nech sa paci. Zite s nimi 24 hodin denne v susedstve! Trpte ich v skole, v praci, a potom ako budete vypravat.
To je to iste ako slovaci niekde v Ziline co v zivote madara nevideli ich odsudzuju ze nech idu za dunaj a pritom su to slusni, pracujuci obcania co platia dane ale oni si myslia ze su nejake zlo. Tak vy tu ste v zivote nemali s tymi spoluobcanmi problemy, nemusite trpiet ich teror dennodenne, tak ich tu vehementne obhajujete. Nech sa paci nastahujte si ich do obyvacky ked ich mate tak radi! Postavte si dom uprostred osady a vyzivajte sa v tom. Nech sa paci.
A ti co ste tak vehementne proti nackom tak si ich nastahujte do obyvacky! Nech sa paci. Zite s nimi 24 hodin denne v susedstve! Trpte ich v skole, v praci, a potom ako budete vypravat.
To je to iste ako slovaci niekde v Ziline co v zivote madara nevideli ich odsudzuju ze nech idu za dunaj a pritom su to slusni, pracujuci obcania co platia dane ale oni si myslia ze su nejake zlo. Tak vy tu ste v zivote nemali s tymi spoluobcanmi problemy, nemusite trpiet ich teror dennodenne, tak ich tu vehementne obhajujete. Nech sa paci nastahujte si ich do obyvacky ked ich mate tak radi! Postavte si dom uprostred osady a vyzivajte sa v tom. Nech sa paci.
-
harrison314
Hardcore addict
:-*kali520 napísal:A niektorý uživatelia
A aj napriek tomu budú použivať dvojitý meter a ešte si naduto o sebe budú myslieť aké majú kritické myslenie.harrison314 napísal: A niektori uzivatelia tohto fora zas chapu rozdiel medzi vtipom a rasizmom.
Okrem toho k tým pozabijaným nemeckým deťom v kupeľoch Lubochňa počas SNP sa nevyjadriš?