Zapojenie switchu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mikioko
Light Professional
Light Professional

Zapojenie switchu

Príspevok od používateľa mikioko »

Ahojte,
potrebujem poradit so zapojenim switchu.
Rozumiem ze switch by mal byt zapojeny ako na obrazku Zapojenie 2, ale je ho mozne pripojit ako je na obrazku Zapojenie 1?
Vysvetlenie:
VDSL router sluzi len ako zdroj internetu. Ma vypnutu wifi ale nejde vypnut DHCP, tak som na wifi routery nastavil iny rozsah IP adries aby wifi router mohol obsluhovat celu siet a VDSL router nerobil nic len posuval internet do wifi routera. Potrebujem ale zapojit switch ako na obrazku Zapojenie 1 a popri tom aby som mohol celu siet manazovat stale z wifi routra/dhcp a podobne/.
Bude to pri tomto zapojeni fungovat?
Dakujem
Prílohy
switch.png
switch.png (11.34 KiB) 3443 zobrazení
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Zapojenie switchu

Príspevok od používateľa wladas »

Switch fungovat bude ale wifi router uz nebude router pre zariadenia na obrazku.
Aky je dovod tohto zapojenia?
mikioko
Light Professional
Light Professional

Mam tak natahane kable. Na miesto kde je teraz wifi router by som chcel dat switch a wifi router dat do inej miestnosti, takto by mi do neho stacilo zapojit 1 lan kabel.
A keby sa mi podarilo vypnut dhcp na vdsl routry tak by to slo?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

zapojenie 1 ti pojde ale ten wifi router nebude nic menezovat. vsetko bude riadit vdsl router. tak ak chces dhcp a pod riadit s wifi routrom treba prv intermet poslat do wifi routra a odtial do switchu.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

a keby switch zapojil do WANu wifi routra a zaroven druhym kablom aj LANu? LAN IP VDSL routra a WAN IP WiFi routra by musela byt v jednom IP rozsahu + LAN IP WiFi routra a IP zariadeni tiez (ale v inom). VDSL router by si kludne mohol DHCPkovat, ale nikto by ho nepocul, lebo rozdielna maska.

co by to spravilo?
mikioko
Light Professional
Light Professional

To by u mňa neriešilo bo by som musel aj tak ťahať dva lan káble k wifi routeru.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

jj, tiez ma to potom napadlo, len uz som to nechcel mazat, lebo som nad tym rozmyslal tak 10 minut ... ale aj tak by ma zaujimalo, ci by to tak mohlo fungovat

ten jeden kabel by sa este dal obist dodatocnym switchom k wifi routru. wan + lan z wifi routra by sa zapojili do switchu2 a zneho by to tym jednym kablom tieklo do hlavneho switchu .. asi ..

akurat s tym DHCPkom moze byt problem, pokial tie zariadenia nebudu ani vediet, do ktoreho subnetu patria ... ale to uz by slo dat ten VDSL router dat prec, kym si tie ipecky ponastavuje WiFi router abo staticky nastavit ..
Prílohy
Untitled.png
Napísať odpoveď