NAS Synology - režim spánku HDD
NAS Synology - režim spánku HDD
Potreboval by som pomoc. Mám NAS Synology DS2016play. Mám ho nastavené aby po určitom čase nečinnosti zaspal čo sa aj stane. Môj problém je že keď kliknem na hocijaký iný disk v sieti alebo aj na iný priečinok ako "hudba", "dovnload", "video" a podobne tak sa prebudí zo spánku. Podľa mňa sa má zobudiť len vtedy keď kliknem na priamo na Synology. Lezie mi to na nervy (mám ho blízko PC) lebo ho používam len občas, je len na archivovanie niekedy ho nepotrebujem aj týždeň ale zobúdza sa každú chvíľu. Je to normálne, alebo ho mám zle nastavený, alebo je to závada výrobku?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: NAS Synology - režim spánku HDD
Neviem ako to mas riesene, ak cez Sambu, tak by som povedal, ze je to normalne. Ak pouzivas FTP, tak sa nema co prebudzat a myslim si, ze FTP nepouzivas teda. Z toho co pises tazko urcit ako mas tie disky namapovane.
Mal som ten istý problém pri pripojení cez sambu. Vyriešil som to diaľkovo ovládanou zastrckou. Keď potrebujem zapnem a keď nie vypnem synology cez appku a potom zastrcku.
Sám teraz neviem ako je to riešené ale pravdepodobne cez Sambu, ale naštudujem si riešenie cez FTP a skúsim to tak nastaviť. Maximálne sa ozvem ak budem potrebovať pomoc.
Ďakujem za radu.
Ďakujem za radu.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Samba je to klasicke zdielanie vo Windowse, ktore otvoris cez Tento pocitac, pripadne sietove disky.
tiez myslim ze je to bezna vec pri sambe. z nejakeho dovodu vzdy ked otvoris vo windowse akykolvek disk, windows ako by si opingoval vzdy vsetky disky co mas dostupne, teda aj sietove a teda ak su uspane tak ich zobudi. to ma sralo najviac bolo ked som v nejakom programe dal open file, dialog zamrzol na x sekund kym sa disky nezobudili a potom mi aj tak otvoril miesto na lokalnom disku.
skusil by som ho namapovat cez ftp ako doporucuje hojko, to mozno pomoze, ale je dost mozne ze windows bude robit presne to iste.
skusil by som ho namapovat cez ftp ako doporucuje hojko, to mozno pomoze, ale je dost mozne ze windows bude robit presne to iste.
Alebo si nenamapuj windows share ale iba sprav odkaz na ploche na server?
Ja to mam tak ako Hegy a disky sa nezapinaju len tak. V NAS mam vytvorene shared foldre a na ploche odkaz s cielom "\\192.168.1.10" (IP adresa mojho NAS).
Po kliknuti sa zobrazia zdielane adresare ku ktorym ma pristup uzivatel pod ktorym sa prihlasis pri otvoreni odkazu.
Po kliknuti sa zobrazia zdielane adresare ku ktorym ma pristup uzivatel pod ktorym sa prihlasis pri otvoreni odkazu.
Toto bude asi najschodnejšia cesta. Ďakujem za rady.
ja som isiel uplne opacnou cestou, vypol som uspavanie diskov 
mat namapovane sietove disky tak ze sa tvaria ako lokalne je super a vyhovuje mi to.
mat namapovane sietove disky tak ze sa tvaria ako lokalne je super a vyhovuje mi to.
Zdravim 
Aj ja by som potreboval pomoc ohladom NASka Synology
Mam model DS215 s dvoma 10TB diskami.
Problem je podobny, ako mal kolega, ktory zalozil tuto temu, len mne sa prebudza samovolne doslova.
Vecer ked uz spim, alebo pozeram TV... Dokonca som odpojil vsetky ostatne zariadenia z routra, vytvoril si aj oddelenu wifi siet bez pristupu na intranet, no stale sa niekolkokrat denne zobudi.
Neviete mi prosim poradit?
Dakujem
Aj ja by som potreboval pomoc ohladom NASka Synology
Mam model DS215 s dvoma 10TB diskami.
Problem je podobny, ako mal kolega, ktory zalozil tuto temu, len mne sa prebudza samovolne doslova.
Vecer ked uz spim, alebo pozeram TV... Dokonca som odpojil vsetky ostatne zariadenia z routra, vytvoril si aj oddelenu wifi siet bez pristupu na intranet, no stale sa niekolkokrat denne zobudi.
Neviete mi prosim poradit?
Dakujem