Je skúter dobrý nápad?
Re: Je skúter dobrý nápad?
Ako kráti? Rozveď to prosím. Jazdím do roboty denne na skútri a naozaj netuším o čom hovoríš.
Jedine vždy večer si pozriem aké bude počasie a podľa toho idem autom/na skútri a keď idem raz za čas na veľký nákup...
Bežné veci vybavím vždy na skútri.
Jedine vždy večer si pozriem aké bude počasie a podľa toho idem autom/na skútri a keď idem raz za čas na veľký nákup...
Bežné veci vybavím vždy na skútri.
Nerozumiem prečo je neskoro to riešiť? Motorky sú jednak na jeseň lacnejšie, plus niektorí rozmýšľame v širšom kontexte ako je najbližší víkend.
neskoro: je 13 september kupi skuter do dalsieho tyzdna potom co ? pojazdi na nom mozno mesiac ?
, ma peniaze na vyhodenie ze prave teraz v polke septembra sa mu oplati kupit skuter ? ak ano okay ak nie nech s tym pocka na dalsiu sezonu
ja ti neviem baldorex..okrem roboty kam s tym moze ist ? domov ? nespomenul ako pracuje ci je to smenar na 12kach/8kach alebo ma bezny pracovny cas, za predpokladu ze ma bezny pracovny cas ak by sa rozhodol niekam ist sadnut , tak bunda nohavice boty (dajme tomu ze by mal kufor na prilbu) , nepride mi to prakticke
a myslim ze na pocasie by mal pozerat nie len vecer ale aj doobeda aby ho nieco neprekvapilo nahodou v dany den ked este na tom nejazdil
ja ti neviem baldorex..okrem roboty kam s tym moze ist ? domov ? nespomenul ako pracuje ci je to smenar na 12kach/8kach alebo ma bezny pracovny cas, za predpokladu ze ma bezny pracovny cas ak by sa rozhodol niekam ist sadnut , tak bunda nohavice boty (dajme tomu ze by mal kufor na prilbu) , nepride mi to prakticke
a myslim ze na pocasie by mal pozerat nie len vecer ale aj doobeda aby ho nieco neprekvapilo nahodou v dany den ked este na tom nejazdil
Tak tak, mna to tiez ovplyvnuje iba v ramci pocasia. Priemerny nakup spravim aj so skutrom - PCX ma pomerne velky kufor pod sedadlom a vzdy chodim aj s batohom. A ak nahodou myslel oblecenie, tak prave preto mam tie rifle a aj motobunda je v neutralen sivo-ciernej farbe.
japaja: prilba vojde pod sedadlo, kevlarove rifle su pohodlne a len v letnych horucavach moze byt neprijemne v nich niekde sediet, no a bunda sa da proste zavesit ako normalna vetrovka.
japaja: prilba vojde pod sedadlo, kevlarove rifle su pohodlne a len v letnych horucavach moze byt neprijemne v nich niekde sediet, no a bunda sa da proste zavesit ako normalna vetrovka.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
+ nic mu nebrani sa v robote prezliect, zaberie to minutku
Takže na skútri sa dá ísť len do roboty a domov, nič viac? Čo tie skútre odstavené po meste, to tam nechali mimozemšťania?japaja napísal:
ja ti neviem baldorex..okrem roboty kam s tym moze ist ? domov ? nespomenul ako pracuje ci je to smenar na 12kach/8kach alebo ma bezny pracovny cas, za predpokladu ze ma bezny pracovny cas ak by sa rozhodol niekam ist sadnut , tak bunda nohavice boty (dajme tomu ze by mal kufor na prilbu) , nepride mi to prakticke![]()
Topánky a nohavice nie sú problém ani v lete, bunda, helma a rukavice sa dajú odložiť pod sedlo alebo do kufra, absolútne žiaden problém ani obmedzenie.
Bežne sa pred alebo po robote zastavím v alze vyzdvihnúť tovar, v pohode sa dá ísť na bežný nákup, sadnúť na kávu či zmrzlinu.
A netreba stat v kolonach a riesit neriesitelne parkovanie. Akurat auto treba tak ci tak lebo bez neho by to bolo tazsie.
Suhlasim, pre mna je jednoznacne najvacsou vyhodou pohodlne parkovanie. Vdaka novelizacii spred par rokov sa uz da skutrom parkovat na chodniku kdekolvek ak nechas 1.5m miesta. Ja si najviac uzivam to ked pridem do centra Kosic a zaparkujem rovno pred prevadzkou kam idem, vobec nemusim hladat parkovacie miesto ako s autom a ani nemusim platit.
§ 52 zakona o cestnej premavke: "V zóne s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a v zóne s plateným alebo regulovaným státím je však na chodníku povolené zastavenie alebo státie bicykla a motocykla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m."
§ 52 zakona o cestnej premavke: "V zóne s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a v zóne s plateným alebo regulovaným státím je však na chodníku povolené zastavenie alebo státie bicykla a motocykla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m."
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Gothar neviem ako ty ,ale ja vzdy idem 95-105 a to mam 90 kg
70km/h mi pride malo mimo obce a obmedzovanie inych ucastnikov premavky.
Ja tiez idem 90-95 kde sa da, ale drzat to dlhodobo na maximalke nie je dobre pre motor. Tych 70 km/h som spomenul skor ako hranicu po ktoru je skuter este celkom dynamicky, pri vyssej rychlosti uz zrychluje pomaly a z toho vyvodzujem ze motor dostava zabrat. Obcas vybehnem aj na dialnicu kde drzim 90-95 km/h aj 20 minut, netesi ma to, no ked sa ponahlam tak sa neda nic robit. Ale uprednostnujem useky ciest kde sa rychlost meni a nemusim dlhodobo drzat plny plyn.