Hypotéka pre mladých na 30 alebo 15 rokov?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Hypotéka pre mladých na 30 alebo 15 rokov?

Príspevok od používateľa wladas »

yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Nechcem nikoho navadzat na podvod, ale bankovy register sa neupdejtuje kazdu minutu/hodinu, tusim kazdych 24 hodin. To znamena, ze banku viete dostat do omylu, ked pojdete do 5 bank a z kazdej vyberiete uver na maximalnu moznu sumu za jeden den. Nasledne zato kupite bitcoiny a letenku a olala novy zivot. (odporucam ale zaplatit aspon prve 3 splatky.)

Takisto je aj zaujimave, pokial niekto pracuje v cesku, a hypoteku si moze zobrat v cesku a na ten isty prijem aj na slovensku. (aj ked uz ma hypoteku v cesku) Pokial mam spravne informacie, tak banke registre nie su prepojene, cize nemaju to ako zistit a zahranicny prijem uznavaju. atd
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

gogo956 napísal:Yoggy
Mozes investovat sam, bud do konkretnych akcii alebo do indexov. Lacnymi brokermi su napr Lynx ci Degiro. Vynos ti samozrejme nikto negarantuje.
Pilifo napísal:Súhlasím s gogom, používam DeGiro.
Chcete-li používat služby DEGIRO, musí být adresa vašeho primárního bydliště v některé z našich podporovaných zemí.

:(
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Yoggy

Neslo by to, nezabudaj ze pri hypo zakladas nehnutelnost

Wladas

Uz to v degiru zmenili,viem. ale Lynxbroker je tiez lacny a funguje bez problemov.
yoggy

Mal som na mysli ze by si zobral spotrebne uvery... Alebo neviem co myslis.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Yoggy
Takze si mal na mysli bezucelovu osobnu pozicku, ano?
yoggy

(volam sa yoggy)

V prvom pripade bezucelove spotrebne uvery.

V druhom pripade hypoteky.
yoggy napísal:1. Nechcem nikoho navadzat na podvod, ale bankovy register sa neupdejtuje kazdu minutu/hodinu, tusim kazdych 24 hodin. To znamena, ze banku viete dostat do omylu, ked pojdete do 5 bank a z kazdej vyberiete uver na maximalnu moznu sumu za jeden den. Nasledne zato kupite bitcoiny a letenku a olala novy zivot. (odporucam ale zaplatit aspon prve 3 splatky.)

2. Takisto je aj zaujimave, pokial niekto pracuje v cesku, a hypoteku si moze zobrat v cesku a na ten isty prijem aj na slovensku. (aj ked uz ma hypoteku v cesku) Pokial mam spravne informacie, tak banke registre nie su prepojene, cize nemaju to ako zistit a zahranicny prijem uznavaju. atd
gogo956
Redeemer
Redeemer

Yoggy

no, ide o to, ze banky prave z dovodu ktory sam udavas, vecsinou odmietaju schvalovat cudzim statnym prislusnikom vysoky bezucelovy uver, samozrejme spotrebak na tovar do limitovanej vysky nebyva problem.

Pri hypotekach je preverovanie klienta este o rad hlbsie, takze nie je velmi pravdepodobne ze by sa niekomu podarilo si zobrat dve hyposky v dvoch statoch bez toho aby o tom banka c.2 nevedela. Ale pisem iba z vlastnej skusenosti, ktora pochopitelne neobsahuje know how vsetkych bank v sr ci cr. Prax je taka ze ked si banka nevie nejaky podstatny udaj stooercentne overit a zaroven ide o vyssi uver, tak to rovno zamietne, lebo riziko podvodu je velke.
yoggy

niekto by to mohol skusit a dat vediet. :smt059 Co pozeram podmienky na ziskanie hypoteky na slovensku, tak treba dodat vypis z uctu zo zahranicnej banky, kam chodi vyplata. Cize realne by to mohlo byt, ze sa vezme najskor hypoteka na slovensku a potom v zahranici. Kedze pri hypoteke je mensie riziko ako pri spotrebnom uvere... (Kedze pri hypoteke pozaduju dofinancovanie a je to kryte nehnutelnostou.) Na internetoch som cital dost vela staznosti na banky, ze ludia ktori pracuju v zahranici, tak nedostali spotrebny uver, ktory bol nekryty..
gogo956
Redeemer
Redeemer

Treba si uvedomit aj to ze zatajovat existenciu ineho uveru pred bankou a oni sa na to pytat budu, moze byt posudzovane ako pokus o uverovy podvod.
yoggy

Ved to som napisal. Ze rovno letenku treba :smt006 za 100k mas na bali 10rokov bezstarostneho skveleho zivota a mozes premyslat co dalej. :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Yoggy
tak to nejde, banka posiela peniaze na ucet toho kto predava nehnutelnost nie na tvoj :wink:
yoggy

Myslel som to v pripade tej prvej moznosti. :roll:
yoggy napísal:1. Nechcem nikoho navadzat na podvod, ale bankovy register sa neupdejtuje kazdu minutu/hodinu, tusim kazdych 24 hodin. To znamena, ze banku viete dostat do omylu, ked pojdete do 5 bank a z kazdej vyberiete uver na maximalnu moznu sumu za jeden den. Nasledne zato kupite bitcoiny a letenku a olala novy zivot. (odporucam ale zaplatit aspon prve 3 splatky.)

2. Takisto je aj zaujimave, pokial niekto pracuje v cesku, a hypoteku si moze zobrat v cesku a na ten isty prijem aj na slovensku. (aj ked uz ma hypoteku v cesku) Pokial mam spravne informacie, tak banke registre nie su prepojene, cize nemaju to ako zistit a zahranicny prijem uznavaju. atd
gogo956
Redeemer
Redeemer

Za 833e mesacne to na tom Bali zase az taky luxusny zivot nebude, naviac by si bol medzinarodnom patrani, nehovoriac o tom ze co by si po tych 10rokoch robil?
yoggy

To bol len priklad a ako jedna z moznych moznosti. Nehovoriac o tom, ze tak to mozes spravit aj v pripade, ked potrebujes peniaze a vies, ze budes mat na to to splacat. (napr. financovanie podnikania)

Ak tomu spravne rozumiem, tak banka nemoze nahliadnut do uveroveha registra bez tvojho suhlasu a tak nema ziadnu sancu zistit, na kolko si preuverovany, kedze uvery sa objavia v registri az potom co si podpisal vsetky uverove zmluvy? (a este sudnou cestou, ale pokial by sa to splacalo normalne, tak ziaden sud nebude.)

//autoeditácia príspevku (18 Sep 2019, 16:36)
Citam zakon a je to tak, banky tam nemaju pristup bez tvojho splnomcnenia. Cize good.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ked ziadas o uver tak az vtedy vyjadris suhlas /nemusis ale budes na 99perc zamietnuty/ s preverenim v uver registroch, samozrejme aj v dalsich registroch existuje ich vela. To ze niekto spekuluje ze si poberie kopec uverov ako fyzicka osoba a potom to vyuzije na rozbehnutie podnikania sice zneje ako genialny napad, ale cela otazka znie ci sa mu bude ako podnikatelovi darit, pretoze to vobec nie je iste. Staci kratke obdobie kednapr nebude moct splacat mesacne splatky a uz sa mu tam nabuchaju poplatky z omeskania.
yoggy

Ty stale spekujes, co by niekto s tym robil. Ja tu ukazujem, ze sa to da. nech si ludia narabaju s touto myslienkou ako chcu. :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

gogo956 napísal:Yoggy
tak to nejde, banka posiela peniaze na ucet toho kto predava nehnutelnost nie na tvoj :wink:
peniaze idu cez tvoj ucet a do par minut priamo na ucet majitela nehnutelnosti..ak by si tomu dokazal zabranit (co asi nie) tak by si s tym vypiekol
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

To asi záleží na banke, ale v mojom prípade išli peniaze z hypotéky priamo na účet developerovi, ja som si na ne nemal možnosť ani siahnuť.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

v mojom pripade to slo notarovi priamo z banky, tiez som tie prachy ani nevidel
Napísať odpoveď