Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Príspevok od používateľa guess.whoo »

nie
vald
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vald »

Predpokladám že od vzniku témy autor už "zodral" aj tri, ale snáď pomôžem nikomu inému. (príp. autorovi ktorý možno hľadá opäť niečo nového :) )
Takže môj typ je ASUS Zenfone Max Pro ZB602KL. Bol k dispozícii v niekoľkých variantoch. Ja mám ten zo 64GB pamäťou (4GB Ram), ale ako som pozeral na alze už nie je, ale možno sa ešte bude dať niekde zohnať. (alebo iný variant) Odkaz je tu:
https://www.alza.sk/asus-zenfone-max-pr ... 492924.htm
alebo tu:
https://mobilne-telefony.heureka.sk/asu ... -4gb-64gb/

Z telefónom som vysoko spokojný. Je to podľa mňa veľmi dobrá voľba za slušnú cenu. Istotne sa dá zohnať aj lepší, ale pre toho kto nechce/nemôže príliš investovať je toto rozhodne dobrá voľba.
Nebudem sa o ňom moc rozpisovať, na tých odkazoch sú aj nejaké recenzie, no keby mal niekto nejaký dotaz, rád zodpoviem.
taki7
Professional
Professional

Nový mobilný telefón

Príspevok od používateľa taki7 »

Kamoš si chce kúpiť dotykový so 4G mobilným internetom do 50-tich eur, nejaké nápady ? :-)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: Nový mobilný telefón

Príspevok od používateľa CheZteR »

heureka.sk a zoradiť podľa ceny

tam nič neporadis
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Čo sa týka ceny a parametrov, tak vyhráva asi tento: https://mobilne-telefony.heureka.sk/myphone-fun-lte/
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

chrobak
Star
Star

Príspevok od používateľa chrobak »

Hojte, potreboval by som poradit. Kedze moj Huawei P9 Lite ma problemy s konektorom nabijania aj baterka uz nieje to co byvalo, tak po 3 rokoch pouzivania musim kupit novy telefon.
Hladam nieco okolo tych 350e a do oka mi spadol bud P20 alebo P30 Lite (po dlhom uvazovani som Xiaomi Redmi Note 7 vypustil a za Mi 9 nechcem doplacat na 420e a z Gearbestu ho nechcem)

Co by ste mi z tych dvoch odporucili ? Podstatny je pre mna vykon a pamat, kedze mam vela aplikacii (nie hry) a vela multimedialneho obsahu takze vyhoda P20 je ta, ze je vykonovo lepsi nevyhoda ze ma "iba" 128GB bez moznosti rozsirenia o SD karty.

Taktiez by som sa chcel opytat. Ja som kupoval 2ks P9 lite, jedna bola z Alzy slovenska distribucia a druha bola z webmobily.sk, vsetko plne zabalene ale mala na sebe polske nalepky (to sa stava ked pisu ze EU distribucia.)
Problem je ze ta P9 z webmobily casto aj blbla, zatial co moja z alzy softwarovo ide dodnes paradne (akurat uz nestiha ked vela aplikacii otvorim)
Myslite ze sa oplati zobrat P20 z takehoto eshopu alebo radsej zobrat P30 lite z alzy alebo hej.sk (teraz je v akcii za 277) ???
FlorQ
Star
Star

Re: Mobil do 200 eur

Príspevok od používateľa FlorQ »

zdravím! Použijem túto tému lebo nechcem zakladať novú. Zháňam telefón do 250€ a momentálne sa rozhodujem medzi Xiaomi Mi 9t a Pixel 2xl. Ktorý z týchto dvoch je lepši?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Mobil do 200 eur

Príspevok od používateľa begbeee »

Jako ja by som ti určite odporučil Motorola G6 plus. Má to aj Android 9.0
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Poraďte. S10 alebo Note 9? :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

note 10

mam s10+ a realne uvazujem ze prejdem na note 10
Eddy0914
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Eddy0914 »

Potrebujem poradiť s kúpou mobilu
Qualitny reproduktor
Qualitny fotak ( iba zadný predný nemusí )
Dobra vydrž batérie stupnica od 1-5 taká 2.
Cenový strop 280€
ado130
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ado130 »

Zdravím,
hľadám náhradu za môj terajší Xiaomi Redmi Note 3 SE. Mám ho vo verzií 3/32 a posledný cca mesiac už na mňa hučí s plnou pamäťou.
Cenový strop je okolo 350€ s nasledujúcimi podmienkami: NFC, aspoň 3500 mAh batéria (ideálne 4000+), 3.5 jack nie je nutnosť ale poteší, rozhodujúca požiadavka je na foťák, hry na ňom nehrám, aspoň 64GB pamäť (poteší 128), min. 3GB RAM (i keď predpokladám, že menej než 4GB už ani nejde nájsť).
Zatiaľ vyberám medzi: Mi 9, Mi 9t, P30 lite, Honor View 20, A50 (A70?), Honor 20.
Za mňa je aktuálny víťaz Mi 9t 6/128.

Vopred vďaka za tip.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Bezramikovy smartfon bez vyrezu/otvoru! 6" do 400€

Príspevok od používateľa Dreamer »

Zdravim,

uz dlho sa snazim najst bezramikovy mobil bez akehokolvek vyrezu ci otvoru v displeji, ale vyber je chudobny. Idealny by bol smartfon bez selfie kamery, bez vysuvania a bez zadneho displeja, taky zrejme nie je, resp. jeden bol, ale je starsi a ma pomerne hrube ramiky a velku bradu, na fotkach zavadzal, takze vas prosim o nazory.

Financny limit - 400€
Ucel - bezne pouzitie, internet, aplikacie, obcas hry
Uhlopriecka - okolo 6"
OS - Android
Znacka - nepodstatne
Specificke poziadavky - bezramikovy, BEZ vyrezu, BEZ otvoru

Dalsie poziadavky:
- bateria idealne aspon 4000 mAh
- lepsia hlavna kamera/fotak, 12 MPX, podpora AR 4:3 aj 16:9
- kamera min. FHD s podporou AR 16:9
- citacka odtlackov prstov

Prelistoval som stovky smartfonov, na fotkach je casto vyrez ci otvor zamaskovany, nakoniec som nasiel iba tieto:

Huawei P Smart Z, 4GB/64GB (od 201€)
Xiaomi Mi 9T, 6GB/64GB, Global version (od 284€)

Ktory z tychto mi odporucate, prip. iny?

Xiaomi a Huawei maju vysuvnu selfie kameru, mozu s nou byt problemy, je mozne vysuvanie nejak "zamknut" cez SW, prip. mechanicky, ak to nepouzivam, aby sa tam nedostali necistoty? Huawei ma citacku odtlackov na zadnej strane, da sa na to zvyknut? Vyhodou je, ze je aspon daleko od kamery. Oplati sa priplatit za Xiaomi asi 100€ navyse? Ak ano preco konkretne.

Osobne sa mi este velmi paci Nubia X so zadnym displejom, ale odradza ma clo, mozne problemy s prepnutim jazyka (aj ked by stacil aj EN), fungovanie 4G, prip. reklamacia a dlha doba dodania, aktualne pouzivam starsi mobil a potrebujem novy. Zvazujem este, ze by som kupil nejaky zo SK eshopu a do roka ho predal v zaruke, ak by prisla Nubia X do EU, ale pride niekedy, alebo sa da kupit v nejakom EU eshope? Takze este tak trocha zvazujem tieto:

Nubia X (prave zistujem ze ceny na ali su pod 300€?!)
Vivo Nex 2 Dual-Display (ceny od 440€ a nepaci sa mi tak ako Nubia X)

OK, nasiel som aj verziu Nubia X kde nainstaluju google play store a multi-language, ale dodanie 35 dni, clo(?) a mozne riziko ze to google zablokuje.

Pod-otazka, nebudu na Xiaomi v hlavnom menu reklamy, prip. da sa to odstranit? Co Huawei?

Vopred dakujem za vsetky nazory. :plus:
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ja osobne uvažujem nad Asus Zenfone 6. Ale v tej najvyššej možnej konfigurácií, čo sa bude dať na SVK kúpiť (pravdepodobne "len" 8GB RAM 256GB ROM). Ale tieto telefóny idú od cca 500€ vyššie. Možno cez ebay nájdeš od iného predajcu lacnejšie.

https://m.heureka.sk/mobilne-telefony/a ... -6gb-64gb/
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Noobsz DJ

Ja som tiez kupoval drahsie mobily, ale stacilo, za niekolko rokov z toho bude nebezpecny odpad, hry hram na mobile minimalne, navyse - ked sa pokazi o 2 roky a 1 den, tak ho mozem rovno vyhodit, za 200€ mozem mat prakticky bezramcekovy mobil, ide mi len o to, ci sa oplati priplatit tak stovku navyse za ten Xiaomi.
Noobsz DJ
Guru
Guru

V tom prípade by som priplatil a išiel by som do Xiaomi.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Hm.. OK a preco konkretne?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Budem vychádzať z dostupných technických parametrov.

Mi 9T má menší displej (6,4" vs 6,6") čo mne viac vyhovuje. Taktiež pomer displeju voči telu, je v prospech Mi 9T (85,94% vs 84,40%). Displej je chránený tvrdeným sklom Corning Gorilla Glass 5. U P Smart Z nebolo uvedené, aké sklo používa.

Mi 9T podporuje HDR video plus vieš s ním spraviť aj 4K UHD video pri 30fps. P Smart Z uvádza iba FullHD video pri 30fps. Som presvedčený, že aj fotky bude robiť kvalitnejšie, ako P Smart Z.

Ďalej tu je väčšie interné úložisko (áno, u P Smart sa dá rozšíriť o microSD kartu), viac RAM a CPU bude tiež výkonnejšie. Aspoň teda podľa AnTuTu je Mi 9T na tom o dosť lepšie, ako P Smart Z.

V neposlednom rade treba mať na mysli aj fakt, že Huawei má stále problém s administratívou prezidenta USA. Ťažko povedať čo nastane, ak Google nebude môcť naďalej obchodovať s Huawei.

A ešte si sa pýtal na ten senzor odtlačkov na zadnej strane. Nie je s tým žiadny problém. Ja sám za seba môžem povedať, že je to tak lepšie. Už len z toho dôvodu, že keď držím telefón, tak minimálne jeden z prstov je vždy na zadnej strane. Takto pri odomykaní telefónu eliminujem fakt, že mi môže vypadnúť z ruky.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Ten senzor je vec vkusu. Na 1+3 som ho mal vpredu, na 1+6 ho mam zasa vzadu a najviac mi prekaza stav ked je telefon polozeny na stole. Jasne, zvyknut sa da na vsetko, ale keby si mam vybrat, volim senzor vpredu.
U teba by som z tychto dvoch volil treti - 1+7, z ciny bola celkom dobra cena 390e za verziu 8/256
Napísať odpoveď