Uz dlhsi cas ma boli krcna chrbtica nieje to nic obmedzujuce. Je to len pri urcitych pohyboch vzdy na jednom mieste. Myslel som, ze casom to povoli ale nevyzera to tak.
Rozmyslal som nad navstevou chiropraktika. Niekto ako tento tipek : https://www.youtube.com/channel/UCIpqRC ... _polymer=1
Ziadny voodoo napravac kosti
Nepoznate niekoho takeho vramci Slovenska? Kto ma skusenosti, prax a odbornost koho viete odporucit. Pripadne Vase vlastne skusenosti na tuto temu.
Skus najprv fyzioterapeuta. Ukaze ti ako mas cvicit a mozno sa to podda. Tiez mam problemy s krcnou chrbticou a tie cviky naozaj pomohli, ale nie az tak ako by som si predstavoval. Viac mi pomohlo, ze nespavam na bruchu s hlavou vytocenou do jednej strany...
Mne pomohli navstevy masera, ktory je zaroven aj vyskoleny fyzioterapeut. Najskor ma rozmasiruje, potom ponaprava. Vzdy je to u mna o vyskocenych platnickach, najma po sporte.
heker napísal:Mne pomohli navstevy masera, ktory je zaroven aj vyskoleny fyzioterapeut. Najskor ma rozmasiruje, potom ponaprava. Vzdy je to u mna o vyskocenych platnickach, najma po sporte.
Tak to super potom kontakt môžeš poslať? Či mám to šťastie a nachádza sa v mojom okolí [emoji3]
treba zacat cvicit, najprv iba velmi zlahka, pravidelne na chrbat. Neskor sa to vsetko rozhybe a uvolni, tak zacat s vlastnou vahou a nakoniec so s cinkami/strojmi aby sa chrbtove svaly zosilneli a drzali spravne chrbat.
gogo956 napísal:treba zacat cvicit, najprv iba velmi zlahka, pravidelne na chrbat. Neskor sa to vsetko rozhybe a uvolni, tak zacat s vlastnou vahou a nakoniec so s cinkami/strojmi aby sa chrbtove svaly zosilneli a drzali spravne chrbat.
Práveže, čo sa týka fyzickej kondície tak som na tom relatívne dobre. Snažím sa športovať, pravidelne cvičím už 2 roky.
Mne na kĺby aj chrbticu pomáha jedno cvičenie nejakého ruského Chirurga čo som našiel na Youtube no najmä ŽELATÍNA z Jednoty. V bielom vrecúšku je jemnejšia, v žltom dosť hrubá.
Denne nasypem zhruba tretinku 20-gramového vrecúška na dno pohára, do polky nalejem studenú vodu, nechám postáť 2-5 hodín, zamiešam, vypijem.