Strana SaS

Diskusie na politické témy...
eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: SaS - Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa eMPiko »

https://www.postoj.sk/47250/preco-zlomi ... kom-palicu

V nasich mediach asi najhlbsia analyza diania v SaS za posledne roky.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pekná analýza.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Všetkým im tam načisto zaj€báva, netuším prečo k týmto scenárom musí stále dochádzať. Možno peniaze, neviem. Ak áno, tak by sa malo zrušiť platenie poslancov, mali by dostávať iba symbolické sumy podobne, ako mestskí poslanci a podobne. Potom by sa tam možno pchali tí, ktorí chcú naozaj niečo zmeniť.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Ak si dobre pamätám, poslancom SaS ako Poliačik (bývalý) alebo Cigániková, bol poslanecký plat naopak málo a hájili jeho zvýšenie.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

seth82 napísal:Všetkým im tam načisto zaj€báva, netuším prečo k týmto scenárom musí stále dochádzať. Možno peniaze, neviem. Ak áno, tak by sa malo zrušiť platenie poslancov, mali by dostávať iba symbolické sumy podobne, ako mestskí poslanci a podobne. Potom by sa tam možno pchali tí, ktorí chcú naozaj niečo zmeniť.

Kvalifikovaný a vysoko inteligentný človek, ktorý je schopný riadiť portfólio firiem, ktoré zamestnáva 20 000 ľudí ti nepôjde pracovať do parlamentu za smiešnych pár tisíc mesačne. A preto sa do parlamentu dostávajú väčšinou skorumpovaní sociopati, užitoční idioti a úplní magori. A náš štát nemá 20 000 ľudí ale 6 000 000 ľudí, takže to je omnoho náročnejšia úloha. Preto je dobré aby politici nemuseli rozhodovať o príliš velkom množstve aspektov našich životov.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

To je veľmi zjednodušený pohľad, sú tam ľudia, ktorý žiadnych pár tisíc poslaneckého platu nepotrebujú, a napriek tomu sú skorumpovaní a sociopati. ;)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

-AA- napísal:Ak si dobre pamätám, poslancom SaS ako Poliačik (bývalý) alebo Cigániková, bol poslanecký plat naopak málo a hájili jeho zvýšenie.
Nejaký link?

Ja som sa na margo odmietnutia zmrazenia platov poslancov u SAS kriticky vyjadril. Áno, bola to z ich strany hlúposť.

Kotlebovcom nič nebráni, aby sa platov vzdali a podobne ako ich nenávidený prezident Uže ich darovali na dobročinné účely. Lenže z čoho by taký Mazurek splácal ten svoj 10-ročný šrot?

P.S.: https://www.audiolibrix.com/sk/Podcast/ ... oplatnikov

Táto strana a jej členovia sú tí poslední (tie povinné "dary", ktoré museli Kotlebovi odvádzať z ich platov počas jeho bačovania v BBSK ani rozoberať nejdem), ktorí môžu kritizovať nejaké zvyšovanie platov poslancov, ich výšku, alebo hocičo iné. Pretože ja osobne si naozaj neviem predstaviť, z akého iného dôvodu by pologramotní "experti" do parlamentu kandidovali - hádam len nie preto, aby obhajovali záujmy voliča?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

No vidíš, nevieš si predstaviť iný dôvod, a napriek tomu ich návrhy na zníženie počtu poslancov, zníženie poslaneckých platov a zrušenie financovania politických strán, neboli slušnými demokratmi podporené. :lol:

Čo sa týka Cigánikovej a Poliačika použi vyhľadávač, hovorila o tom, že s poslaneckým platom môžu byť spokojní len "ťuťmáci" a ten druhý o nejakom zhrození z (nízkej) výšky mzdy poslanca. :P
hughito
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal:To je veľmi zjednodušený pohľad, sú tam ľudia, ktorý žiadnych pár tisíc poslaneckého platu nepotrebujú, a napriek tomu sú skorumpovaní a sociopati. ;)
Tu musím súhlasiť s AA. To je spojené aj s tým, ako podaktorí liberáli jasajú nad tým, keď sa hrnú do politiky bohatí a rôzni podnikatelia. Vraj oni už peniaze majú, tak "nebudú kradnúť." Lenže takto to vôbec nefunguje. Celé toto vnímanie cez "peniaze" je značne pomýlené. Výška platu je irelevantná, potrebné by boli zásadné zmeny v celom systéme, aby politici boli de facto len úradníci, vykonávatelia vôle ľudí a riešili rôzne technické záležitosti, na ktoré bežný človek nemá čas a kapacitu.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

-AA- napísal:No vidíš, nevieš si predstaviť iný dôvod, a napriek tomu ich návrhy na zníženie počtu poslancov, zníženie poslaneckých platov a zrušenie financovania politických strán, neboli slušnými demokratmi podporené. :lol:

Čo sa týka Cigánikovej a Poliačika použi vyhľadávač, hovorila o tom, že s poslaneckým platom môžu byť spokojní len "ťuťmáci" a ten druhý o nejakom zhrození z (nízkej) výšky mzdy poslanca. :P
Vyhľadávať sa mi nechce, veď na to tu mám teba, za čo ťa z daní platíme?

Mojej poznámke o tom, že Kotlebovci sa môžu ich platov kedykoľvek vzdať si sa takticky vyhol, že? Pretože by to bolo také isté, ako s tým drístom o vrátení peňazí pre stranu od štátu, čo bolo pôvodný brept a potom sa to zmenilo "ak vrátia aj ostatní". A teraz si z tých peňazí Kotlebovci vyplácajú ďalšie prachy :) Naozaj galantní rytieri bojujúci proti systému.

Na margo zvyšku - myslíš to zníženie počtu poslancov, ktoré navrhovala SAS ešte vo svojom referende v roku 2010, spoločne so zrušením koncesií (čo prebral Kapitán Rigoróz Stožiarovič and co.), zrušením imunity (čo taktiež prebral ten istý pacient a jeho nohsledi), finančným stropom na nákup áut pre verejných činiteľov a podobne?

Kotleba prebral agitku a buduje si na tom pravidelne svoju popularitu medzi jednoduchými. Kto vie, či si ty bol podporiť spomínané referendum a koľkí voliči Kotlieb spoločne s tebou? Dovolím si tvrdiť, že takmer ani jeden, pretože to bola snaha "feťáckej" SAS.

Aryan, si stále slabý ako čaj z materinej dúšky, do ktorého dal niekto neznalý namiesto adekvátnej byliny luhovať pŕhľavu...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mojo zlaté hlúpe s tou poznámkou "zaves si modlu Cigánikovú na stenu" - popravde, sprvoti som ani nevedel, ktorá poslankyňa to vlastne je. Čiže je mi presne tak ukradnutá, ako napríklad aj Sulík. Nie všetci totiž fungujeme ako napríklad nasprostasté, jednoduché ovce veriace v jediného "voccu", vieme?

Ďakujem za odkazy - jeden stačil, na YouTube teda čas márniť nebudem. A že jej slová sú hlúpe? Sú. O tom niet pochýb. Asi aj preto som takmer nevedel, kto to je. Ja viem zaslať kritiku na stranu, ktorú som volil a to bez problémov, pretože mať obľúbenú stranu v politike je choré. V tom je medzi nami rozdiel.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

seth82 napísal:Vyhľadávať sa mi nechce, veď na to tu mám teba, za čo ťa z daní platíme?
:roll:
seth82 napísal:Mojej poznámke o tom, že Kotlebovci sa môžu ich platov kedykoľvek vzdať si sa takticky vyhol, že? Pretože by to bolo také isté, ako s tým drístom o vrátení peňazí pre stranu od štátu, čo bolo pôvodný brept a potom sa to zmenilo "ak vrátia aj ostatní". A teraz si z tých peňazí Kotlebovci vyplácajú ďalšie prachy Naozaj galantní rytieri bojujúci proti systému.
K tomuto nonsensu som sa už vyjadroval veľakrát .. ak by aj existoval "sľub vzdať sa" straníckych peňazí alebo svojich výplat, som spokojný že sa "nedodržal", lebo je to hlúposť. :P
seth82 napísal:Na margo zvyšku - myslíš to zníženie počtu poslancov, ktoré navrhovala SAS ešte vo svojom referende v roku 2010, spoločne so zrušením koncesií (čo prebral Kapitán Rigoróz Stožiarovič and co.), zrušením imunity (čo taktiež prebral ten istý pacient a jeho nohsledi), finančným stropom na nákup áut pre verejných činiteľov a podobne?

Kotleba prebral agitku a buduje si na tom pravidelne svoju popularitu medzi jednoduchými. Kto vie, či si ty bol podporiť spomínané referendum a koľkí voliči Kotlieb spoločne s tebou? Dovolím si tvrdiť, že takmer ani jeden, pretože to bola snaha "feťáckej" SAS.
Vidno, že si mimo ohľadom slovenskej politiky, inak by si nevyťahoval referendum z 2010, keď v tomto volebnom období poslanci SaS nehlasovali za návrhy, ktoré majú tiež v programe, len preto, že ich predložila ĽSNS. :lol:
seth82 napísal:Aryan, si stále slabý ako čaj z materinej dúšky, do ktorého dal niekto neznalý namiesto adekvátnej byliny luhovať pŕhľavu...
Ako pokus o nedeľnú chvíľku poézie dobré, ale mohlo by sa to viac rýmovať.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Je tu niekto zo skalných voličov SaS, kto túto stranu volil v minulosti a vedel by mi povedať, prečo ju voliť do budúcna? Lebo ja na to už žiadny dôvod nevidím, práve si myslím, že sa s Olano, mostom nedostanú do budúceho parlamentu, i keď je možné že matoviča budú voliť a do 5% ešte dostane, aj keď neviem kde na tých voličov chodí, ale sas a most určite nie. Podobne rozhádanú stranu sme tu už mali pred pár rokmi, volala sa sdku-ds. Najviac je mi tam ľúto Klusa, lebo vyzerá zo všetkých najschopnejší a najviac ma sklamala Nicholsonová, lebo sa do EP dostala proste za nič, teraz ju chce sulik späť, čo sa mi zdá také typické schyzofrenické sulíkovské.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

bohuzial, ja momentalne nevidim nic lepsie na trhu

OLaNO nie, prilis krestanski, rovnako Zaludi alebo KDH
PS/Spolu nie, su to len marketingova dvojstrana planujuca zvysovat dane
Kollarovci su LSNS pre zenske
Most urcite nie
Smer/SNS/LSNS urcite nie

zostava niekto relevantny?
pre pravicoveho liberala nic ine nevidim
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Je to smutne ale musim s beardiem suhlasit. Nevyzera to ale ruzovo po buducorocnych volbach nech uz budu vyskedky akekolvek.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Sas ma vyhodu aspon v tom ze su na scene uz pomerne dlho a su dost jasne programovo vyprofilovany, dalsia vyhoda je ze Sulik je bez debaty zasadovy clovek a nemeni nazor zo dna na den ako 80percent ostatnych politikov. Tym nerobim nikomu reklamu a nie som ziaden ich tvrdy fanda ale umierneny liberalny praviciar tazko najde lepsiu volbu..
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

SaS som volil pretože mali najlepší ekonomický program.
Mňa sa v obchode nepýtajú na názor - vytlačia bloček...
NEmenj dôležitá je transparentnosť a zásadovosť.
hughito
Redeemer
Redeemer

Čo to, konkrétne pre teba, znamená "najlepší ekonomický program?"
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ono je hlavne smutné, že ludia naozaj čakali, že príde do tej politiky nejaký nový vietor a čím je človek starší, tak tým viac si uvedomuje, že všetko je to o štruktúrach, nie je to o programoch o víziách, ale kto sa s kým dohodne na úrovni miest, krajov, kto je ochotný ustúpiť, väčšina z nich toho ochotná nie je. Vidno to aj na sulíkovi, si myslel, že si ide na pár rokov zavegetiť do EP a, že automaticky prevezme kormildo v strane, fleky si vymenil s Nicholsonovou a chce nadviazať tam , kde skončil pred 4-8 rokmi, no tam už dávno nie je. Za predsedu by mali zvoliť Klusa, polovicu klubu obmeniť a on by mal pomalinky odísť do zabudnutia aj s tými jeho posedeniami u Kočnera. Ja som si naopak Sulíka vždy spájal s nerozhodnosťou, príde mi taký, že nevie poriadne čo chce, nikdy z neho žiadny minister financí nebude, tak vlastne o čo mu ide, kto bude presadzovať jeho balíčky.

Olano je viac menej strana jedného človeka s až prekvapivými informačnými zdrojmi, ktorá do istej mieri asi aj slúži ako živobytie pre jej zakladateľa.
Most v podstate ide už iba na výpari a viac ako 3% nedostane, škoda len, že tam nejamjú viac rozumu tý členovia a nespoja sa s smk kým je ešte čas. No zase, asi to nie je také jednoduché v tých štruktúrach.

Sme rodina, tiež úplne zbytočná strana, nemá to žiadny program iba kšefty, v podstate niečo ako Bugár. LSNS - škoda reči.
Za ludí - asi stavili na stratégiu ústrania a zatial im to vychádza, uvidíme čo ponúknu, neviem či zhromažďovanie starostov a primatorov je našťastnejšia cesta, no asi zase zavážili tie štruktúry.
PS - Trubana by som aj volil, má také progresívne myšlienky, len či to myslí aj naozaj dobre a či tam nejde hlavne za tými IT tendrami, tá jeho reč s drogami sa mi náhodou páčila, no samozreje musí sa to prekrútiť. Majú tam ešte pár ludí, ale zložením sa mi tá strana moc nepozdáva.
Spolu, to je strana, ktorá by sa spojením do parlamentu nikdy nedostala, nie je v nej jediný človek čo by ma niečim oslovil.
Takže tiež vážne neviem, mohli by založiť stranu nevoličov, vždy získajú vo volbách najviac hlasov ;)
Napísať odpoveď