Velkost monitora na pracu
Velkost monitora na pracu
Ahoj, potrebujem si kupit novy monitor, doteraz som dlho pouzival 24", no ten uz bohuzial dosluzil. Uvazujem ale nad niecim vacsim, no neviem, aka maximalna velkost je este vhodna na pracu. Je 32" v pohode, alebo skor nieco mensie 27" napr.? Nemam s takymito monitormi skusenosti, tak by som rad pocul nejaky nazor. Dakujem pekne.
Re: Velkost monitora na pracu
Ake rozlisenie mas teraz, na aku pracu to je, grafika? Vyhovuje ti sucasny monitor velkostou a rozlisenim alebo nie? Potrebujes plochu navyse? Bude aj na filmy a hry?
Mal som dlho 21", chvilu 32" 1440p, chvilu 27" FHD a teraz mam 27" 1440p a tento posledny mi vyhovuje najviac, ten 32" je uz mensia telka a normalne bolo potrebne otacat hlavu - a to som nebol velmi blizko, zrejme by som si zvykol, na 32" bol iny problem a vadilo mi aj DPI, ktore bolo prakticky rovnake ako na starom 21" monitore, pri 32" 4K by to uz bolo nieco ine.
Tiez rozdiel medzi 24" a 27" bude minimalny a prilis si ho zrejme ani neuvedomis, hlavne ak by bolo aj rovnake rozlisenie, ak mas len FHD 24" a prejdes na 27" 1440p, tak sa zvacsi plocha a vsetko na monitore sa zmensi, vratane textu, no obraz bude ostrejsi.
Urcite je to aj subjektivne, podla mna sa na 32" da zvyknut, hlavne ale nemas na vyber ine moznosti, len 27" a 32".
Mal som dlho 21", chvilu 32" 1440p, chvilu 27" FHD a teraz mam 27" 1440p a tento posledny mi vyhovuje najviac, ten 32" je uz mensia telka a normalne bolo potrebne otacat hlavu - a to som nebol velmi blizko, zrejme by som si zvykol, na 32" bol iny problem a vadilo mi aj DPI, ktore bolo prakticky rovnake ako na starom 21" monitore, pri 32" 4K by to uz bolo nieco ine.
Tiez rozdiel medzi 24" a 27" bude minimalny a prilis si ho zrejme ani neuvedomis, hlavne ak by bolo aj rovnake rozlisenie, ak mas len FHD 24" a prejdes na 27" 1440p, tak sa zvacsi plocha a vsetko na monitore sa zmensi, vratane textu, no obraz bude ostrejsi.
Urcite je to aj subjektivne, podla mna sa na 32" da zvyknut, hlavne ale nemas na vyber ine moznosti, len 27" a 32".
Ahoj, prevazne programovanie. Zriedkavo aj nejake hry, mozno film. Mal som 24ku full HD. Nechcem nejaky drahy monitor, pozeral som 32ku AOC Q3279VWFD8, ktora ma celkom zaujala. No obavam sa toho, ze sediet pred 32kou uz bude nepohodlne.
To si musis uz ale sam zistit. S tym ti tu nepodarime. Tak isto ti nepodarime ci ti nejake tricko bude pohodlne.marek788 napísal:No obavam sa toho, ze sediet pred 32kou uz bude nepohodlne.
To mi je jasne, ale chcel som skor vo vseobecnosti, ci sa s tym da este normalne pracovat, alebo je to fakt uz velmi velke. Tak ako by si mi urcite povedal, ze 42" TV na beznu pracu uz pohodlna nie je.
Ja mam 32" 1440p monitor a je to v pohode. Cisto na pracu by som volil radsej 4K, pretoze sa tak na monitor vojde viac textu. Ale pokial ide o uhlopriecku tak v tom nevidim problem. A s novymi Microsoft PowerToys pre Windows 10 uz nie je problem zorganizovat si okna na velkom monitore.
Stale ho mozes vratit do 14 dni, dobry 27" 1440p kupis este za vyssiu cenu ako ten AOC, ten ma velmi nizku cenu, na hojku je k nemu aj tema kde najdes viac detailov.marek788 napísal:Mal som 24ku full HD. Nechcem nejaky drahy monitor, pozeral som 32ku AOC Q3279VWFD8, ktora ma celkom zaujala.
Kedze nechces drahy monitor, 4K pri 27" alebo 32" zrejme vypadava z hry, takze mas asi dve moznosti:
- AOC 32" 1440p - DPI budes mat asi velmi podobne ako na starom monitore, ty zvaz ci je to vyhoda alebo nevyhoda, obraz nebude ostrejsi, ani nebude vsetko velmi male, plocha bude vacsia, rovnako velkost, kvoli tomu ho nebudes moct mat prilis blizko.
- 27" 1440p - DPI bude vyssie, obraz ostrejsi, plocha vacsia, ale velkost monitora opticky takmer nezaznamenas, zo zaciatku sa ti bude zdat vsetko mensie, no minimalne text si vies zvacsit, prip. si das monitor mierne blizsie, po case si zrejme zvyknes, na lepsie sa lahko zvyka.
K 32", vela ludi pouziva 2, 3, 9, alebo aj 12 monitorov, takze 1x 32" nie je ziadny extrem.
BTW VA verzia toho IPS AOC monitora sa uz davnejsie vypredala, tak dlho nevahaj, stale ho mozes vratit.