Stabilita siete
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
Stabilita siete
Nazdar, otcovi v dedine zapojili optiku, ale vraj s tým má stále problém, vypadáva mu sieť, "seká" (asi mu rapídne klesá rýchlosť) a niekedy mu to nejde aj pár hodín. Lenže vždy ho nejako odpinkaju. Tak mi napadlo, že už keď tam pôjdem ja, rad by som tam isiel s nejakymi faktami. Viete mi teda odporučiť nejaky soft alebo zariadenie, ktoré by mi dokázalo monitorovať sieť celý deň a uložiť dáta?
Re: Stabilita siete
Optika ako taka by nemala vypadavat nahodne pokial nie je zlomeny kabel.
Na uvod sa skus prihlasit do routra/ONT, su tam pristupne data o sile optickeho signalu a mozes si pozriet aj logy.
Hlavne skontroluj ako je pripojeny PC, ak je ethernetovy kabel poskodeny, tak to moze byt citit. Ak je pripojeny cez wifi tak vymenou routra mohlo dojst k zhorseniu signalu.
Tipujem ze skor bude problem na jeho strane, pretoze v pripade optiky sa vie admin pripojit do tvojho ONT a skontrolovat stav siete. Z toho moze vychadzat to, ze "ho odpinkaju": z ich strany sa zda byt vsetko ok.
Ja by som si zobral svoj notebook a neposkodeny sietovy kabel a skusil by som hned nejake zatazove testy na rychlost: stiahnut nieco zo steamu, cez torrent, atd.
Ak to nevypadne, skusil by som to iste na jeho PC.
Na uvod sa skus prihlasit do routra/ONT, su tam pristupne data o sile optickeho signalu a mozes si pozriet aj logy.
Hlavne skontroluj ako je pripojeny PC, ak je ethernetovy kabel poskodeny, tak to moze byt citit. Ak je pripojeny cez wifi tak vymenou routra mohlo dojst k zhorseniu signalu.
Tipujem ze skor bude problem na jeho strane, pretoze v pripade optiky sa vie admin pripojit do tvojho ONT a skontrolovat stav siete. Z toho moze vychadzat to, ze "ho odpinkaju": z ich strany sa zda byt vsetko ok.
Ja by som si zobral svoj notebook a neposkodeny sietovy kabel a skusil by som hned nejake zatazove testy na rychlost: stiahnut nieco zo steamu, cez torrent, atd.
Ak to nevypadne, skusil by som to iste na jeho PC.