Predaj auta do ineho okresu, odhlasenie-prihlasenie

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Predaj auta do ineho okresu, odhlasenie-prihlasenie

Príspevok od používateľa masterdead »

Predal som svoje stare auto kamaratovi. Kedze s procedurou prepisu nemam ziadne skusenosti, rad by som vedel ako to je teraz s predajom, prepisom auta do ineho okresu na ineho vlastnika. Internet je plny informacii, avsak sa to casto teraz meni a mierne ma to matie.

Auto je aktualne prihlasene v MT okrese a ide do ZA okresu. Mozem odhlasit auto v inom okrese? Tzn. ze ked pojdem s novym majitelom v ZA na inspektorat, tak mozem rovno odhlasit na neho auto, aj ked je evidovane v MT? V pripade ulahcenia, mozem spravit na toto cele splnomocnenie a vsetko si zariadi v podstate novy majitel?

Cize ci si spravne myslim: Spravim splnomocnenie na odhlasenie vozidla na noveho majitela. On pride na inspektorat aj s autom (viem ze na odhlasenie nie je potrebne mat auto). Vypise tlacivo na odhlasenie pripoji splnomocnenie a zaroven vypise nove tlacivo na prihlasenie?

Dakujem za rady :smt006
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Re: Predaj auta do ineho okresu, odhlasenie-prihlasenie

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Riešil som to cez kúpnu zmluvu, auto som vyplatil, všetky doklady som si zobral (STK, EK a kópiu Technického - bol ešte veľký). Pôvodnému majiteľovi som dal matrikou overené plnomocenstvo, že môže auto odhlásiť na mňa a následne mi poslal TP s odlhláškou na moje meno poštou.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Neviem ci moze aj novy majitel odhlsovat auto so splnomocneni.

Ale povodny aktualny majitel potrebuje cestne prehlasenie noveho majitela ze sa nanho bude prepisovat. Samozrejme notarsky overene.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Cestne prehlasenie? Podla mna skor overene splnomocnenie.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Vlastne hej. Klasicky by mal byt pri odhlasovani pritomny aj novy majitel ktory potvrdi ze nanho sa bude auto prepisovat. Splnomocnenie to nahradza.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tiež som to riešil asi mesiac dozadu.

Podpísali sme kúpnu zmluvu (je dobré v nej uviesť, že predávajúci je povinný vozidlo odhlásiť, napríklad do 10 dní od podpisu, lebo som už počul o špekulantoch čo mesiac "nemali čas"), pôvodný majiteľ si nechal veľký techničák + odo mňa overené splnomocnenie na odhlásenie vozidla, po odhlásení poslal techničák poštou. Ja ako nový majiteľ som mal 30 dní na prihlásenie (od dňa odhlásenia).
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Akurat to riesim, ale jedna vec mi nevychadza - pri odhlaseni treba predlozit maly aj velky TP. Znamena to, ze ak chcem odhlasit auto so splnomocnenim od noveho majitela, tak on odide s autom bez TP. Bude mat sice kupnu zmluvu a moze mat kopiu TP, ale prejde to pri kontrole? Alebo to zalezi cisto len na ochote policajta?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Gothar: ano, ponovom uz treba pri odhlaseni predkladat velky aj maly TP... co sa tyka kontroly pri jazdeni bez platnych dokladov, oficialne by to prejst nemalo, auto sa ma odhlasit na mieste a odist az s odhlasenym TP na noveho majitela... da sa aj odist s jednym alebo aj oboma TP (je ale protizakonne mat pri sebe naraz maly aj velky TP a mozes byt za to pokutovany) a nasledne ich z domu zaslat postou na odhlasenie... avsak to je nemozne spravit tymto sposobmi, TP sa foti do telefonu alebo xeroxuje, v kombinacii s kupnou zmluvou to vedia policajti tolerovat...

kazdopadne nezabudni v prvom rade na poistku, tu by bolo vhodne uzavriet este v den kupy vozidla, ci je uz odhlasene alebo nie...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ja som uz auto kupil a vybavili sme vsetko za jeden den. No bolo to od kolegu, dohodli sme to dopredu a pekne som si vsetko mohol pripravit a objednat sa na policiu. Ale teraz predavam svoje auto a potencialny kupujuci to ma hodinu cesty. Preto by som ho nechcel zbytocne prehanat. Ale asi aj tak budem musiet, pretoze na obhliadku chce prist zajtra a to vlastne nevybavime ani splnomocnenie.
Skusim to s nim este prebrat, zajtra moze pozriet a ked povie ze auto berie, tak sa dohodneme na nejaky pracovny den. Ja sa objednam na presny cas na policiu, podpiseme zmluvu a potom to odhlasime osobne. PZP bude jeho problem, to musi predkladat az pri prihlaseni, ja mam PZP este platne.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Staci ak predlozi Tvoje platne pzp,ale je to zbytocne. Najlepsie samozrejme je,ked si uz uzavrie vlastnu.Ja len,ze aj tak sa to da.
Pred tyzdnom som kupoval masinu z ineho okresu a predavajucemu som dal overene splnomocnenie na odhlasenie. On mi dal maly TP a potom poslal postou velky,cize maly mu nebol potrebny.

Gothar predavas fobku?
Gothar
Moderátor
Moderátor

To s malym TP je zaujimave, oficialne informacie hovoria o tom, ze treba predlozit obidva. Ale ked si dobre pamatam, tak pri odhlasovani mojho "noveho" auta pani za okienkom tiez nepytala maly.
Ano predavam, kupil som konecne japonca - Mazda 3 2005 1.6

//autoeditácia príspevku (21 Jan 2019, 18:19)
Update: nakoniec novy majitel odisiel s prefotenym technicakom a nastastie ho nezastavili policajti. Auto som isiel odhlasit s malym aj velkym technicakom a pani za okienkom povedala ze "maly technicak uz po novom nie je potrebny".
Takze info pre ostatnych - novemu majitelovi moze ostat maly technicak, aby sa v pokoji dostavil domov.
//edit: este maly pro-tip: kupujuci mal splnomocnenie s overenym podpisom, ale bez udajov o mne a o aute. Tie sme vypisali az po dohode o kupe, tym padom nebol problem s tym, ze predaj prebehol v nedelu. Ja som si vzdy myslel, ze sa overuje az vyplnene splnomocnenie. Iny datum na splnomocneni a kupnej zmluve tiez nevadil.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

aha, tak tam minuly rok stihli este nejaku novelizaciu spravit a vlastne vratit to spat tak, ako to bolo predtym:

"povinnosť predložiť osvedčenie o evidencii časť I (polykarbonátové OE I) neplatí pri oznámení zmeny držby vozidla, ak osoba, na ktorú sa držba vozidla previedla, nie je osobne prítomná na orgáne Policajného zboru"

aspon ze tak, lebo doteraz to bol pekny nezmysel
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ak odhlasim auto spolu so splnomocnenim od noveho majitela, tak som chraneny? Predavam staru herku za 400€ a vacsina zaujemcov je potmavsich :D. Chcem sa vyhnut tomu, ze on si to nejak neprihlasi a mne dojde nejaka pokuta alebo co napr za dialnicu..
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ty auto odhlasis na neho, dostanes peniaze a si v suchu. do poistovne posles prefoteny/odfoteny velky technicak s odhlasenim a mas vybavene vsetko
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Využijem túto tému. Nenašiel som nič konkrétnejšie ohľadom prihlasovania-odhlasovania.

Moja otázka: Skúšal som týždeň alebo dva dozadu si dohodnúť termín resp. rezervovať cez stránku. Písalo mi že je obsadené. Skúšal som aj dnes a to isté. Aká je pravdepodobnosť že tam zajtra ráno pôjdem a povedia mi že na dnes majú vybookované všetky lístky a automat mi nič nevydá?

Neviem či tam nemám ísť náhodou noc predtým kempovať aby sa mi ušiel nejaký lístok. :x
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Rano sa to moze stat. Preto by som tam isiel az niekedy pred obedom, ale kedze v piatok je kratky den, tak mas zrejme smolu. Pripadne si sprav len obhliadku, ak je treba a auto chod prihlasit iny den (napr. utorok).
fildinko
King
King

Prepáč že som nespomenul ale idem iba odhlásiť auto.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Na odhlasenie ta zoberu podla mna bez problemov..to je 5 min. zalezitost

prihlasovali ste niekto auto cez slovensko.sk?
fildinko
King
King

Ja som sa skúšal rezervovať cez portal.minv.sk a katastrofa. Ale čo som čítal komentáre tak ľudia nie sú moc nadšený. Bohvie koľko miliónov zas dali za to. :roll:
Napísať odpoveď