Politika
Re: Politika
V Nemecku zacali vo velkom skracovat pracovne casy z dovodu znizenych zakaziek a Slovensku hrozi ze buduci rozpocet vdaka vladnucej koalicii bude deficitny.
https://e.dennikn.sk/1595716/situacia-j ... -prognoze/
Koalicia sa zjavne drzi hesla- po nas potopa.
Zostava uz len dufat, ze recesia bude iba velmi mierna, v opacnom pripade nezamestnanost raketovo stupne a ekonomika pojde ku dnu.
"Európska komisia nás ešte v máji varovala, že sme sa výrazne odklonili od cieľa mať vyrovnaný rozpočet. Slovensku reálne hrozilo, že nás Brusel preradí do skupiny rozpočtových hriešnikov."
https://e.dennikn.sk/1595716/situacia-j ... -prognoze/
Koalicia sa zjavne drzi hesla- po nas potopa.
Zostava uz len dufat, ze recesia bude iba velmi mierna, v opacnom pripade nezamestnanost raketovo stupne a ekonomika pojde ku dnu.
"Európska komisia nás ešte v máji varovala, že sme sa výrazne odklonili od cieľa mať vyrovnaný rozpočet. Slovensku reálne hrozilo, že nás Brusel preradí do skupiny rozpočtových hriešnikov."
Keby aspoň názov korespondoval s linkom...
Toto ma zaujalo, co sa mysli pod tym, ze hlasoval za obmedzenie reprodukcnych prav?
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5E2DF9ED
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5E2DF9ED
Hlasoval za Matovičov návrh.
akurat som si ten zakon vcera pozeral, lebo podpora zakonov, ktore by sprisnovali interupcie by u mna znamenala jasnu stopku pri voleni jeho strany. ale ak som spravne pochopil, tak ten zakon len navrhoval aby zena pred zakrokom podpisala nejake lajstro navyse, to mi nepride ako obmedzovanie.
V tom meme išlo o to, že zatiaľ ZOMRI akosi nereaguje na to, ako PS-SPOLU pomaly ale isto zahadzujú liberálnu agendu do koša, len aby si udržali dobré vzťahy s černoprdelníkmi. Pritom veľa ľudí ich chce voliť práve kvôli tej liberálnej agende. Ale zato sa ZOMRI smialo z toho, že PS-SPOLU použili rodovo vyvážený jazyk a preto bol ten príspevok dlhý... Čo je žial daň slovenčiny.
Slovenčina to s prechyľovaním má ťažké, holt taká angličtina je rodovo neutrálna od počiatku 
Ako je pravda, že išlo o najumiernenejší návrh, pokiaľ si dobre pamätám, nebolo tak sprísňovanie v zmysle skracovania dnešnej lehoty. Ale boli tam popridávané nejaké obštrukcie, niečo aj so ženami po 40, že musia platiť a pod.M142 napísal:akurat som si ten zakon vcera pozeral, lebo podpora zakonov, ktore by sprisnovali interupcie by u mna znamenala jasnu stopku pri voleni jeho strany. ale ak som spravne pochopil, tak ten zakon len navrhoval aby zena pred zakrokom podpisala nejake lajstro navyse, to mi nepride ako obmedzovanie.
//autoeditácia príspevku (30 Sep 2019, 12:04)
Čo hádže Zomri na úroveň Postoja, tí si tiež z toho veľmi robili srandu... ono Zomri sú klasickí slvoenskí pravicoví liberáli, už viackrát si pošpásovali s rôznymi skôr konzervatívnymi názormi a stereotypmi.ephramko napísal:V tom meme išlo o to, že zatiaľ ZOMRI akosi nereaguje na to, ako PS-SPOLU pomaly ale isto zahadzujú liberálnu agendu do koša, len aby si udržali dobré vzťahy s černoprdelníkmi. Pritom veľa ľudí ich chce voliť práve kvôli tej liberálnej agende. Ale zato sa ZOMRI smialo z toho, že PS-SPOLU použili rodovo vyvážený jazyk a preto bol ten príspevok dlhý... Čo je žial daň slovenčiny.
Čo hovoríte na najnovšie "uniknuté" video pána trúbana?
Blaha pred 3 dňami na FB priam besnil, že médiá aj politici sú zázračne ticho, zdá sa že "konečne" niekto podal trestné oznámenie, po týždni...
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... roku-2012/
Je mi jasné že je to plánovaná diskreditácia, prvé videá sú slabý odvar, toto zatiaľ posledné už má iný level.... Bude ešte niečo "lepšie"?
Na západe by podobný politik bol už dávno dole, on sa z toho snaží dostať...
Čo myslíte, bude z neho nový Martin Luther Turban?
"Mal som sem, hackol som si mozog a bolo to legálne."
Blaha pred 3 dňami na FB priam besnil, že médiá aj politici sú zázračne ticho, zdá sa že "konečne" niekto podal trestné oznámenie, po týždni...
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... roku-2012/
Je mi jasné že je to plánovaná diskreditácia, prvé videá sú slabý odvar, toto zatiaľ posledné už má iný level.... Bude ešte niečo "lepšie"?
Na západe by podobný politik bol už dávno dole, on sa z toho snaží dostať...
Čo myslíte, bude z neho nový Martin Luther Turban?
"Mal som sem, hackol som si mozog a bolo to legálne."
Ja si vo všeobecnosti myslím, že PS/Spolu urobilo chybu, že Trubana tlačía ako 1. Majú na to naviazaný marketing (noví,starí politici resp. politika) ale poodľa mna je to chyba. A zrejme ani preto s nimi nechce íst Kiska, ten zas chce byt leader.
s tym viac menej suhlasim, neviem preco by mali mat zeny nad 40 automaticky interupciu zadarmo. ked uz sa im podari otehotniet v takom vysokom veku, tak hadam pre nich nebude tych 400 euro rozhodujucich medzi tym ci si ho nechat alebo nie.hughito napísal: Ako je pravda, že išlo o najumiernenejší návrh, pokiaľ si dobre pamätám, nebolo tak sprísňovanie v zmysle skracovania dnešnej lehoty. Ale boli tam popridávané nejaké obštrukcie, niečo aj so ženami po 40, že musia platiť a pod.
jasne, memecku ako takemu som pochopil, len ma zaujimal ten konkretny priklad. nakoniec to nie je take hrozne, aj ked je jasne ze nejde o dobry signal.ephramko napísal:V tom meme išlo o to, že zatiaľ ZOMRI akosi nereaguje na to, ako PS-SPOLU pomaly ale isto zahadzujú liberálnu agendu do koša, len aby si udržali dobré vzťahy s černoprdelníkmi. Pritom veľa ľudí ich chce voliť práve kvôli tej liberálnej agende. Ale zato sa ZOMRI smialo z toho, že PS-SPOLU použili rodovo vyvážený jazyk a preto bol ten príspevok dlhý... Čo je žial daň slovenčiny.
Je naivné myslieť si že vždy ide len o zákon ako taký a jeho obsah - politika je o gestách, načasovaní, vysielaní signálu smerom do spoločnosti. Tento návrh bol snaha nasilu stiahnuť pozornosť na citlivé témy ktoré by pred voľbami dali vietor do plachiet konzervatívcom. Žiadna odborná diskusia, len prázdne heslá o ochrane života.
Tak a diskusia ešte očividne neskončila.
+ trefný komentár z FB
to "nejake lajstro navyse" malo obsahovat tento suhrn bludov:M142 napísal:le ak som spravne pochopil, tak ten zakon len navrhoval aby zena pred zakrokom podpisala nejake lajstro navyse, to mi nepride ako obmedzovanie.
Hlavne tá posledná časť, chcel by som vidieť tie dáta ktoré to majú potvrdzovať. Korelácia/kauzalita znásilnená a vyhodená z okna."Umelé prerušenie tehotenstva je zdravotný výkon, ktorým sa ukončuje tehotenstvo, a teda sa ukončuje život novovyvíjajúcemu sa človeku v štádiu embrya, resp. plodu. (...) Umelé prerušenie tehotenstva vykonáva lekár na zákrokovej sále. Umelé prerušenie tehotenstva sa uskutočňuje v celkovej anestézii (po uspaní pacientky). Po dezinfekcii vonkajších genitálií sa krčok maternice povytiahne do pošvy. Kanál krčka maternice sa rozšíri pomocou série dilatátorov (kovových tyčiniek so zväčšujúcou sa hrúbkou) a následne sa špeciálnou kanylou odsaje z dutiny maternice ľudské embryo, resp. plod a obaly, ktoré ho ochraňujú. Po dokončení odsatia sa obvykle robí kontrola dutiny maternice tupou kyretou. Ak tehotenstvo presahuje 8. týždeň, používa sa pri umelom prerušení tehotenstva ostrá kyreta alebo potratové kliešte, ktorými sa roztrhá embryo, resp. plod na kúsky. Žena môže mať po umelom prerušení tehotenstva bolesti a mierne krvácať. Žena po umelom potrate môže pociťovať úzkosť, prázdnotu a smútok, môže trpieť pocitmi viny. Psychické problémy sa môžu objaviť i kedykoľvek v budúcnosti, najmä po následných neúspešných pokusoch o tehotenstvo alebo pri problémoch donosiť dieťa. Prejavujú sa podráždenosťou, záchvatmi úzkosti, poruchami spánku s nočnými morami. Strata radosti zo života, zníženie sebaúcty a depresie môžu končiť samovraždou. Problémy môžu vzniknúť aj v pohlavnom živote ženy, zhoršuje sa vzťah k partnerovi a ostatným deťom. Ženy po umelom prerušení tehotenstva sú častejšie závislé na alkohole a drogách, majú poruchy v stravovaní a sú častejšie obeťami domáceho násilia ako ženy, ktoré umelé prerušenie tehotenstva nepodstúpili."
Tak a diskusia ešte očividne neskončila.
https://dennikn.sk/1601793/tema-interru ... ORdx66kHz8SNS chce, aby mali lekári pred zákrokom povinnosť ukázať žene obrázok embrya a zvuk jeho srdca. Gynekológ ale upozorňuje, že prístroj, ktorým sa dá tlkot embrya počúvať, ho môže poškodiť, a preto sa nesmie používať v prvom trimestri tehotenstva
+ trefný komentár z FB
Pre vyvazenost informacii by ten disclaimer mal obsahovat aj vypocet rizik pre pripad ze sa zena rozhodne pokracovat v tehotenstve:
1, pocas tehotenstva (nausea, nechutenstvo, opuchnute clenky, bolesti chrbta, etc)
2, graficky opis priebehu porodu aj s moznymi komplikaciami (bolesti, nastrih hradze, sitie, klieste, vakuovy exktraktor, etc)
3, popis sestonedelia - okrem opisu priebehu poporodnej rekonvalescencie aj opis moznych poporodnych depresii, spankova deprivacia, problemy pri kojeni, etc
4, problemy v rannom detstve (prve choroby, nedostatok spanku, strata socialneho statusu, problemy so zaradenim sa do pracovneho procesu, slabiny socialneho a edukacneho systemu)
5, problemy v predpubertalnom veku a puberte
6, a kludne to moze ist az k starostlivosti o vnucata
Vsak ked detailny informovany suhlas, tak aj s moznostami.
Pointa je aj v tom, že títo chlapi, čo to riešia, majú predstavu o tom, ako si to ženy "robia" len tak, že ich treba previesť brutálnou procedúrou informovania a brožúr a záznamov a neviem čoho všetkého – čo je, samozrejme, blud (výnimka potvrdzuje pravidlo). Ísť na interupciu je veľmi nepríjemné a zložité rozhodovanie, a tie ženy si ho určite vedia zvážiť aj v momentálnom stave.
Ale ale. Zidovske, moslimske a neeuropske deti chcu v strane chytit za nohy a rozmlatit im hlavy o stenu. Dalsim chcu priniest dlhu a bolestivu smrt zakazom ockovania. A on je tak drzy, ze tu mrnci fotkou plodu. Mal z neho byt aspon snehobiely clovek?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
V strane sa chrani zivot az do momentu narodenia, potom sa po nom mozu hadzat dlazobne kocky (napriklad bojovnikom za tradicne krestanske hodnoty, co vystupil z Cirkvy).
Vy ste tak predvídateľní. 
Ale chápem, tie drísty sú nutné, inak by ste museli reagovať k veci alebo držať hubu..
Vyznieva to ale dosť cynicky.
Ale chápem, tie drísty sú nutné, inak by ste museli reagovať k veci alebo držať hubu..
Vyznieva to ale dosť cynicky.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Poukazovat na demagogiu, klamstva a pokrytectvo je cynicke?
A kompletne ignorovať obsah, kde sa ženské bavia na rozdupaní plodov, určite je..
Jedine, že by ti to prišlo milé..
Jedine, že by ti to prišlo milé..