Srotovne 2019
Re: Srotovne 2019
My Gagarinovu v meste nemame a bus pruh je asi jediny o dlzke 300 metrov. Mam rad tieto debaty bratislavcanov 
Takto to istého času fungovalo v Nórsku - a fungovalo to tak dobre, že sa myslím blížia k situácií ktorú si opísal.beardie napísal:treba sa na to pozerat trochu out-of-the-box
ak by v bus pruhoch boli mozne aj jazdy elektromobilov, tak by som to len uvital, kedze ich je zatial velmi malo a ludi by to motivovalo kupit si ich, cim by prispeli k zivotnemu prostrediu v meste (a samozrejme ignorujem celkovy vplyv na prostredie, kedze baterie treba vyrobit, a to celkom nesetrnym sposobom...)
neskor, keby uz bolo elektroaut vela, nie je problem vyclenit ich z bus pruhu jednoduchym nariadenim, resp. zmenou cedul, ktore by to povolovali
ved to je dobre, teraz sa to vrati do normalu
suhlasim, je to dobre, ale este lepsie je obmedzit celkovy pocet aut v meste, na to tam maju dasie motivatory ako myto (ktore je lacnejsie pre elektromobily, ked uz auta v meste, tak aspon ciste) ..
-
Yos
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Tak dotácia 35% je minulosť. Najnovšie budú dotovať pre elektromobily 8000e a plug-in hybridy 5000e, pri aute do 50k
-
guess.whoo
Redeemer
vsak to bolo od zaciatku jasne, ze nebude dotacia rovnaka pri vsetkych autach
-
Yos
Professional
Áno, to bolo jasné. Skôr som narážal na to, že zošrotovaný 15-ročný črep ti nepridá 10% k 25% dotácií pri kúpe nového hybrida. Vlastne, pri kúpe už dotácia v % ani nebude.
-
guess.whoo
Redeemer
ano ano
-
cORP.
Addict
Statna dotacia na elektromobily 8000 euro
Co si myslite o danej dotacii, pohravam sa s myslienkou do niecoho takeho ist, laicky povedane, zaciatkom roka sa zacne predavat nova Skoda Citigo E, cena by mala byt cca 16600 euro ( dojazd 260km, rychlost 130km/h ) co by mi teoreticky stacilo na presuvanie z a do prace, usetrim na palive, chapem to spravne, ze s danou dotaciou by som sa teoreticky vedel dostat na polovicu obstaravacej ceny ? rozmyslam o predaji mojho turbo benzinu ktory mi navodzuje celkom prievan v penazenke, dakujem za kazdy nazor a pohlad na vec.
Naposledy upravil/-a Gothar v 26 sep 2019, 7:10, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: spojene temy
Dôvod: spojene temy
-
Yos
Professional
Tiež sa pohrávam nad tou myšlienkou. Citigo je pomerne malé auto, čiže by si ho využíval iba na presun domov-robota. Jazda s väčším počtom osôb by bola problematickejšia a jazda na dovolenky by už bola podľa mňa nereálna. Predsalen už v mx5 mám problém sa hýbať okolo seba. Závisí od tvojich potrieb.
Nakoľko už budem zapadať do family category, pokukávam po hybridoch kombi a hľadám pre a proti.
Ak sú na fóre nejakí vlastníci hybridov (PHEV), rád si prečítam ich doterajšie skúsenosti a rady.
Nakoľko už budem zapadať do family category, pokukávam po hybridoch kombi a hľadám pre a proti.
Ak sú na fóre nejakí vlastníci hybridov (PHEV), rád si prečítam ich doterajšie skúsenosti a rady.
Rovnako ma zaujalo to Citigo, do prace to mam par km po meste takze ideal. Akurat obcas ideme styria dospeli na vylet tak do 50-60km, otazkou je, ako velmi sa zvysi spotreba pri plnom obsadeni, plus este s klimou ci kurenim. Ci by to nebol az prilis velky kompromis. Mam znacne obmedzeny rozpocet a chcem nove auto, takze to vyzera velmi zaujimavo ak by to fakt vyslo 8 tisic. Dost ma laka plynulost a zrychlenie elektromobilu.
-
cORP.
Addict
presne uvazujem tak isto, do Bratislavy budem dochadzat 35km ( 70km pracovny den ) a toto auticko by mi velmi znizilo naklady na pohonne hmoty co mam momentalne ( cca250€ ) mesacne, sme dvaja, ak pribudne niekto dalsi tak netusim ci to tato velkost auta zvladne, ono zas ako vozenie pre dvoch by to mohol byt ideal, sam v aute moc veci neprevazam nikdy