Optický internet, od koho?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
DanielDevil
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Optický internet, od koho?

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Čaute,

potreboval by som poradiť, u koho si zaplatiť optický internet. Doteraz som s ním nemal skúsenosti (s našimi som býval na dedine a v podnájme som fungoval iba na LTE od 4ky) a rád by som konečne niečo rýchlejšie. Lokalita je Trnava. Myslel som, že bude stačiť sa pozrieť na porovnanie rýchlostí, ale ako čítam článok a aj diskusiu na Živé https://zive.aktuality.sk/diskusia/1427 ... lmi-lisia/ bude to asi o dosť komplikovanejšie (riešia tam, že optické káble sú ťahané iba po switch, že dôležitá je odozva a agregácia, ktorú nikto nespomína, že dané rýchlosti nie sú také ako sú písané, asi kvôli vyťaženiu...)

Požiadavky: ideálne neobmedzené dáta, nepotrebujem to najrýchlejšie na trhu (ale ak budem pozerať v HD Youtube, Netflix alebo hrať FIFU online, nechcem aby mi to sekalo) ideálne by bolo, keby daný poskytovateľ mal v ponuku aj TV, aby som to nemusel riešiť dvojmo (a taký provider, ktorý ponúka Digi TV, kvôli športovým kanálom), niečo s dobrým pomerom cena/výkon
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Optický internet, od koho?

Príspevok od používateľa Mek »

Telekomunisti maju dobru telku (Magio), ani internet nie je na zahodenie. Toto mame doma v TN ako triple play (net plus telka plus telefon) a spokojnost. Ja osobne mam Fibernet od pomarancu a tiez som spokojny, rychlost stale na max, nevypadava, nic neseka. Telku som od nich nikdy nemal, ale co som cital, je nizsej kvality, prepinanie programov dlho trva, settopbox sa seka a pod. Ale to som iba cital, mozno niekto s osobnou skusenostou bude vediet napisat viac. Inac Fibernet pre novych zakaznikov prideluje len IPv6 adresy, tak na to pozor, teda ak ti na tom zalezi, lepsi by bol ten telekom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Telekom - optika = čistý grc. Neuveriteľné sklamanie.
bondro
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bondro »

Telekom optika funguje famózne...a navyše sa bude zdvojnásobovať rýchlosť...u mňa veľká spokojnosť
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Info o tom zdvojnásobovaní rýchlosti...? Mne nejde ani o rýchlosť, ale o výpadky a nestabilitu - čo som naozaj pri optike nečakal.
Filip87
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Filip87 »

Odporúčam Orange.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

ak chces riesit optiku od orange tak mi kludne napis, som na technickej podpore a ak sa rozhodnes pre Orange viem ti s tym pomoct, no telekom a orange su asi najspolahlivejsie moznosti, k tej telke co sa tu pisalo, telekom rozhranie tv je relativne lepsie by som povedal, orange uz, ale problemy na tv nema, jednalo sa o staru platformu ktora sa rusi k 1.10.2019, aktualne na nej uz zakaznici niesu, len ti starsi ktori su na to upozorneny, aktualny stb je tak isto bez problemov, problemy boli pri starsich evo3 ( to bol naozaj crep ), stb sa meni pri poruche na pockanie na predajni, pri telekome sa caka cca tyzdne kym novy stb doruci kurier, to je celkom rozdiel pri pripadnej poruche, internet je myslim dost podobny co sa tyka spolahlivosti.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Orange ale nemá Digi? Alebo sa mýlim?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nema, ak sa jedna o sport, tak viacmenej okrem tych beznych ako sport 1/2, novasport a premiersport / orange sport
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

hughito napísal:Info o tom zdvojnásobovaní rýchlosti...? Mne nejde ani o rýchlosť, ale o výpadky a nestabilitu - čo som naozaj pri optike nečakal.
Link: http://dsl.sk/article.php?article=22946&title=
Ja mam tiez optiku od Telekomu (aktualne 300 Mbit) a funguje krasne. Ziadne vypadky, vzdy stabilna rychlost, naozaj nemozem najst problem aj keby som chcel.
Aky mas router? Mne to blblo ked som si nechal starsi TP-Link, ten nezvladal 300 Mbit WAN. Po vymene za Telekomom odporucany Huawei HG8245H ide vsetko bez problemov.
eeyore
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa eeyore »

cORP. napísal:ak chces riesit optiku od orange tak mi kludne napis, som na technickej podpore a ak sa rozhodnes pre Orange viem ti s tym pomoct, no telekom a orange su asi najspolahlivejsie moznosti, k tej telke co sa tu pisalo, telekom rozhranie tv je relativne lepsie by som povedal, orange uz, ale problemy na tv nema, jednalo sa o staru platformu ktora sa rusi k 1.10.2019, aktualne na nej uz zakaznici niesu, len ti starsi ktori su na to upozorneny, aktualny stb je tak isto bez problemov, problemy boli pri starsich evo3 ( to bol naozaj crep ), stb sa meni pri poruche na pockanie na predajni, pri telekome sa caka cca tyzdne kym novy stb doruci kurier, to je celkom rozdiel pri pripadnej poruche, internet je myslim dost podobny co sa tyka spolahlivosti.
cORP., su niekde nejake plany rozsirovania pokrytia? Napr. okolia BA?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

teraz mam dovolenku, uved pls konkretnu adresu nakolko takto sa zovseobecnovat neda, na konkretnu adresu ti viem pozriet pokrytie pripadne ci aspon v ramci okolia mame opticke trasy a ak nieje natiahnuta co to moze stat, v orange teraz jednemu nacenili natiahnutie optiky mimo zavedenu linku na 10 000 euro a ten pako to vyplatil ako nic :roll: , ale vieme predbezne pozriet ci to tam v dohladnej dobe bude, v Ba je hlavny problem - suhlas vlastnikov bytov a vykopove prace na ktorych to zvacsa stroskota.

ak myslis okolie ako Bernolakovo Ivanku alebo chorvatsky grob, tak tam to nevidim moc realne, zatial sa pokryvaju mesta, v tomto ohlade je Telekom neporovnatelne dalej, kde nam teraz pokryli obec pri Senci v ramci ftth na dedine s 1100 obyvatelmi
Napísať odpoveď