Zdravím,
na prístup k serveru používam .rdp terminálové pripojenie vzdialenej pracovnej plochy.
Pripojíť sa však môžem iba z domu a z práce, kde nám sieťový technik spravil VLAN (? nejaké mikrotik routre). Potreboval by som sa však jednorázovo pripojiť aj z iného miesta. Vie mi niekto poradiť, ako to jednoducho vyriešiť?
Ďakujem
Terminál server
Re: Terminál server
Skus napriklad TeamViewer, ale len za predpokladu, ze ti ho nebude blokovat firewall.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Alebo sa zvonku pripojit domov ci do prace, a az odtial cez RDP tam kam potrebujes. Ina moznost nie je. VLAN je prave na to, aby sa do nej nikto nepovolany nedostal.
Team Viewer funguje, dík za radu - keď nič iné, aj toto bude OK.heker napísal:Skus napriklad TeamViewer, ale len za predpokladu, ze ti ho nebude blokovat firewall.
Toto som moc nepochopilMek napísal:Alebo sa zvonku pripojit domov ci do prace, a az odtial cez RDP tam kam potrebujes. Ina moznost nie je. VLAN je prave na to, aby sa do nej nikto nepovolany nedostal.
Ďakujem
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Myslel som to tak, ze sa pripojis zo svojho PC cez RDP domov alebo do prace, a odtial zase cez RDP tam kam potrebujes. Ale ked ti aj TeamViewer funguje a to hned napriamo, tak nie je o com, sam ho pouzivam a som s nim spokojny.
Aha. Okey, ostanem teda pri prvom riešení.
Ďakujem obom.
//autoeditácia príspevku (07 Okt 2019, 21:47)
Ešte by som sa rád opýtal jednu vec.
Mimo domu a práce mám ešte jedno miesto, odkiaľ sa viem pripojiť na terminál. Je tam len mobilný internet a to "VLAN" je tam robené vraj nejakým mostíkom..vždy dam len "pripojiť na VPN" a ono sa to pripojí.
Je toto nejako možno spraviť aj na mojom androide k mojej simke? Aby som sa mohol pripájať aj mobilom?
Ďakujem obom.
//autoeditácia príspevku (07 Okt 2019, 21:47)
Ešte by som sa rád opýtal jednu vec.
Mimo domu a práce mám ešte jedno miesto, odkiaľ sa viem pripojiť na terminál. Je tam len mobilný internet a to "VLAN" je tam robené vraj nejakým mostíkom..vždy dam len "pripojiť na VPN" a ono sa to pripojí.
Je toto nejako možno spraviť aj na mojom androide k mojej simke? Aby som sa mohol pripájať aj mobilom?