Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa jackb »

samozrejme, ze nie. ale ako som mu odpovedal, tym ze si urobi inziniera na Slovensku sa ani nedostane do rizika, ze na pohovore bude mat podobne zmyslajucu dvojicu ludi, aku som mal ja.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

myslim ze pripadov kedy jeho studium v UK bude povazovany za benefit bude ovela viac ako pripadov kedy to bude povazovane za pritaz alebo nieco neziaduce

ty po tvojom zazitku s tou slovenskou firmou, chcel by si v takej firme pracovat ak by ta aj nahodou po tom pohovore zobrali? nemyslim si ...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

urcite nie. aj keby som nezakoncil ten pohovor ako som vtedy opisal, tak by som im uz svoje CV neposlal.
suhlasim, ze to bude viac ako benefit, no opakujem, len to, ze inzinierom na EUBA sa vyhne riziku, ze je taka firma v jeho odbore. nehovoriac o tom, ze ma osobny dovod, preco sa vratit. a vo financnej rovine mu vznikne o tisice libier nizsie studentska pozicka, ktoru bude splacat tak ci tak, lebo ma bakalara. ak ho nema zo Skotska, kde je zadarmo alebo je to cez SAAS splacane inak ako skolne na masters... podla mna win-win-win
Typso1
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Typso1 »

Pocul som uz o takych pripadoch v ‘starsich strukturach’ hlavne vo verejnej sfere ze msc namiesto ing bolo vnimane ako pritaz, ale trend je zrejme opacny. Mozno sa vnimanie uk diplomov v eu zmeni po brexite, ktovie. No ako pise jackb osobne dovody plus neporovnatelny cenovy rozdiel studia je jasna vyhoda bratislavy. A na sk by som vratil skor ci neskor. Na druhej strane msc v uk je len rok, ale mam len 21 takze toto mi az tak nevadi.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

msc a ma nedostavas len v UK
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Takto, davat do roviny slovenske univerzity a tie z UK, je chore... Ak ta niekto na Slovensku dodrbe za diplom zo skoly z UK (pochopitelne s normalnou UNI, nie dakou internetovou) je to sedlak a absolutny amater... Ja by som sa na tvojom mieste urcite nevracal... Dokonci si skolku v zahranici... Tento navrat by bol cisty krok spat... Co ty vies ci nebudes chciet ist o par rokov zase do zahranicia a tam ti moc SK skola nepomoze...

Este diskusia ze ci MSc alebo ing... nikomu normalnemu na tomto nezalezi... a znova ing pred menom poznaju asi len na SK...
Bibi2
Novice
Novice

Strojnícka fakulta TUKE

Príspevok od používateľa Bibi2 »

Ahojte. Rada by som sa spýtala, či je tu niekto kto študuje SjF TUKE a mohol by mi niečo o nej povedať? Ktoré odbory sú ľahšie a ktoré ťažšie (ktoré nevyštuduje každý hlupák), ako je to s prácou po škole, s praxou počas štúdia, možnosťami? Špeciálne sa chcem spýtať na odbory Strojné inžinierstvo a Technologie manažment atd/Strojnícke technologie a materiály. Bola by som veľmi rada, ak by sa tu našiel niekto z daných odborov alebo aspoň z tej fakulty. Som ale zvedavá aj na názory ľudí, čo tam neštudujú ale niečo vedia. Dakujem pekne za odpovede :smt006

PS: admin prosím ťa nemaž ma pre multiaccounting, ja si skutočne nepamatam svoj login ani email spred 4 rokov :smt059

PS2: Do témy "Aká vysoká škola" to postnúť nechcem, lebo sa to takto ľahko stratí :cry:
NHISPVM
Star
Star

Re: Strojnícka fakulta TUKE

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Ako strojár ti radím, že choď radšej na FEIku - informatika, je to lepšie platená práca. A aj pohodlnejšia. Väčšina vyštudovaných strojárov začína ako konštruktéri (čiže tvorba 3d modelov, výkresov, prípadne nejaká tvorba technickej dokumentácie, operátor cnc strojov.) Všetko cca 900 - 950 € v hrubom. + Ak nemáš toľké šťastie a robíš pri strojoch tak si ešte k tomu zaebaná od olejov.
Bibi2
Novice
Novice

Dik za odpoved. Len problem je ten ze ano, mat druhu sancu hned by som sla na FEIKU lenze ja uz mam bc stupen za sebou cize dostat sa na ing mozem asi len tam. :roll:
Baví ma velmi matika cize tam by som sa (snad) nestratila.
NHISPVM
Star
Star

Bibi aha, takže takto :) Tak ak je možnosť tak potom by som išiel na tvojom mieste do BA. A odbor podľa toho akú máš predstavu o ďalšom pokračovaní a na koľko si šikovná. Ak by ťa bavilo robiť vykresy a ovládaš CA systémy, tak by som išiel na počítačovú podporu. Ak si viac technický zdatná tak potom skôr inžinierstvo. Presne ti ale žiaľ nepoviem, lebo s tým nemám skúsenosti. Jednoznačne by som nešiel do manažmentu, životného prostredia a protetiky - uplatnenie v praxi minimálne. Ja som vyštudoval počítačovú podporu. A tiež viem, že mať druhú šancu, tak tam nejdem :)

Prestúpiť na FEIku môžeš s tým, že by si musela spraviť rozdielovky. Poprípade naučiť sa programovať a zmeniť profesiu môžeš aj sama bez školy. To už je ale o tom ako si šikovná a koľko času chceš tomu venovať.
Bibi2
Novice
Novice

Práveže do BA možnosť nie je a musím nájsť najlepší a najuplatniteľnejší odbor v KE a zatiaľ mi vychádza SI, to tiež s rozdielovkami. :? Ako je to s prestupom na ing? Na aký odbor môžem prestupiť a kam už nie? (S rozdielovkami počítam). Pýtam sa ak by si mal náhodou nejaké info o tom. Prestúpiť na fei sa mi aj s rozdielovkami zdá nereálne. Dík za odpovede, som ti vdacna :)
NHISPVM
Star
Star

To už kde môžeš prestúpiť a kde nie neviem. Všetko by ti mali povedať na štúdijnom a podľa toho ako to posúdia oni. V každom prípade ti držím prsty. :) Ak ti nie je ľúto dať 30€ na prihlášku, tak skús aj tu FEI, možno budeš rada, ak sa podarí. Ak nie, tak ja by som si zvolil to SI (asi najlepšia voľba), inak moc možností nemáš, ak nechceš doštudovať tam, kde si spravila Bc
marchisio5
Novice
Novice

Príspevok od používateľa marchisio5 »

Ahoj.
Je tu niekto kto študoval/študuje na VUT FAST (odbor stavební inženýrství s neskorším zameraním na pozemné stavby) poprípade stavebnú fakultu na STU BA ?
Nakoľko som teraz v 3.semestri na VUT FEKT (Teleinformatika), tak som zistil, že to asi nie je tak úplne pre mňa a škola nesplnila moje očakávania, a preto rozmýšľam nad prestupom na stavebnú fakultu.

Chcel by som sa teda opýtať na názor na túto školu, poprípade na ktoré predmety si treba dávať pozor (ktoré sú najväčšie vyhadzováky), do ktorého ročníka sa rysuje ručne ako je to s možnosťou uplatnenia, celková náročnosť školy, prístup učiteľov k študentom.
Na stavarinu ma to ťahá hlavne kvôli projektovaniu a celkovo, že si človek dokáže veci predstaviť reálne.
Poprípade nájde sa tu niekto kto pracuje ako stavebný projektant ?

Díky za odpoveď.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

K tomu VUT FAST - skus napisat mojmu bratovi, ma tu nick Curuj. On tu fakultu vystudoval, vedel by ti napisat konkretne k nej.
mukel
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa mukel »

Ahojte.

Študuje tu niekto všeobecnú, prípadne finančnú matematiku? Mal by som pár otázok... ak áno, ozvite sa prosím.
ivolatte
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ivolatte »

Zdravím. Nadviazal by som na predchádzajúci komentár. Práve som predčasne ukončil prvý ročník na nemenovanej VŠ a od septembra by som chcel ísť na VŠ stavebnú, buď Brno alebo Bratislava.
Na stavebnej fakulte v BA by som mal záujem o odbor PSA, v Brne na FAST sa mi zasa páči Stavební inženýrství, špecializácia asi pozemné stavby, to by som si ešte rozmyslel neskôr.
Chcel by som sa opýtať či tu nie je náhodou niekto, kto študoval na oboch školách, poprípade či niekoho takého nepoznáte atď.
Viem, že o školách v ČR sa hovorí, že sú kvalitnejšie, lepší učitelia, tak by som chcel vedieť či to aj naozaj tak je.
Ďakujem za odpoveď.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

ivolatte napísal:Nadviazal by som na predchádzajúci komentár.
Akoze na ten svoj z druheho nicku?
Mas vypadky pamate a preto si predcasne ukoncil prvy rocnik?
Bibi2
Novice
Novice

Zdravím. Chcela som som sa spytat ci ma niekto skusenost s odborom BIOMEDICINSKE INZINIERSTVO. Velmi sa mi tento odbor paci akurat sa mi to uplatnenie velmi nezda. (Chcem ostat na SK a nechcem ist na doktoranske ani robit vedu). Da sa s tymto odborom uplatnit? :) je tu nejaky biomedicinsky inzinier? Alebo hocikto kto ma nejake info? ( pisala som tu uz na forum, stale sa rozhodujem, momentalne medzi strojnym ing a tymto)
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Ak by si tu nikoho takeho nenasla, tak mozes este skusit rozne intrakove skupiny na FB.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Bibi2 napísal:Zdravím. Chcela som som sa spytat ci ma niekto skusenost s odborom BIOMEDICINSKE INZINIERSTVO. Velmi sa mi tento odbor paci akurat sa mi to uplatnenie velmi nezda. (Chcem ostat na SK a nechcem ist na doktoranske ani robit vedu). Da sa s tymto odborom uplatnit? :) je tu nejaky biomedicinsky inzinier? Alebo hocikto kto ma nejake info? ( pisala som tu uz na forum, stale sa rozhodujem, momentalne medzi strojnym ing a tymto)
Ja som to tiez chcel velmi studovat. Stale ma ta oblast zaujima ale skonci lsom inde.
Ked som hladal, kde sa to studuje, tak bud v Ziline alebo Cechach. No na tento odbor v Ziline som nepocul dobre slovo, ale je to uz desat rokov.
Napísať odpoveď