2 monitory, 1 integrovana GK, 1 externa GK
2 monitory, 1 integrovana GK, 1 externa GK
Zdravim,
moja zostava:
Procesor: AMD Ryzen 5 2400G 3.6 GHz Quad-Core Processor
Maticna: ASRock X470 Master SLI
Procesor ma integrovanu grafiku a mam z neho len jeden graficky vystup (HDMI).
Ak si kupim klasicku graficku kartu rozbeham cez nu aj ten druhy monitor?
Musi byt ta graficka niecim specificka alebo je to jedno?
Vdaka za odpovede.
moja zostava:
Procesor: AMD Ryzen 5 2400G 3.6 GHz Quad-Core Processor
Maticna: ASRock X470 Master SLI
Procesor ma integrovanu grafiku a mam z neho len jeden graficky vystup (HDMI).
Ak si kupim klasicku graficku kartu rozbeham cez nu aj ten druhy monitor?
Musi byt ta graficka niecim specificka alebo je to jedno?
Vdaka za odpovede.
-
Ryan Giggs
VIP
Re: 2 monitory, 1 integrovana GK, 1 externa GK
Každa klasicka graficka karta ma viac vystupov, nie je problem pripojiť tam 2 monitory.
Ano, ale ja by som chcel vyuzivat aj tu integrovanu, takze by bezali sucasne aj integrovana aj klasicka.
-
Ryan Giggs
VIP
A to ti bude načo?Jygsaw napísal:Ano, ale ja by som chcel vyuzivat aj tu integrovanu, takze by bezali sucasne aj integrovana aj klasicka.
Aby neostala integrovana nevyuzita, no nevyznam sa velmi do toho, preto sa pytam. Ale ako pises, klasicka GK ma viacero vystupov a ten PC sa bude pouzivat len na kancelarske prace, takze tu GK budem musiet tak ci tak kupit.
Vdaka.
Vdaka.
to vobec nebude vadit, pocita sa s tymJygsaw napísal:Aby neostala integrovana nevyuzita
-
Ryan Giggs
VIP
Kupovať dedikovanu kartu je prave pointa toho aby si obišiel integrovanu a nepoužival ju.Jygsaw napísal:Aby neostala integrovana nevyuzita
Vdaka.
Je pravda, ze je to plytvanie zdrojmi a neskor to sposobi aj viac zbytocneho elektroodpadu, takze to ma aj ekologicky rozmer.
ak chce mat 2 vystupy, tak musi pridat externu grafiku alebo vymenit dosku, co je podla teba ekologickejsie?
-
Ryan Giggs
VIP
S vacsou chu**** si uz fakt nemohol prist...Dreamer napísal:Je pravda, ze je to plytvanie zdrojmi a neskor to sposobi aj viac zbytocneho elektroodpadu, takze to ma aj ekologicky rozmer.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
To nezistis, kym to nevyskusas. Vacsinou to totiz byva tak, ze ked mas pritomnu graficku kartu, tak ta integrovana je neaktivna, a zapnut sa to nikde neda, ani v biose.
To je rozdiel, ak nieco potrebuje a vyuzije to, nie je to plytvanie (ak navyse staru dosku nevyhodi, ale preda), ale ak integruju GPU do milionov dosiek a tie nasledne mozno 90% ludi nepouziva, to je plytvanie a zaroven je to neekologicke.beardie napísal:ak chce mat 2 vystupy, tak musi pridat externu grafiku alebo vymenit dosku, co je podla teba ekologickejsie?
uz si to napisal vyrobcom dosiek?
Graficky cip je v procesore a nie na maticnej ked uz.
Zalezi od dosky a procesoru. Pri starych CPU bola grafika na doske. Dnesne Ryzeny ci Intel procesory to maju uz v procesore.
ta grafika sa ti vypne automaticky ako doska zdetekuje pci-e grafiku... navyse riesis peknu koninu. ak by si to aj nejakym zazrakom rozbehol, bude to robit iba problemy.
normalne tie monitory zapoj do externej, je to daleko pohodlensie a bezproblemove
normalne tie monitory zapoj do externej, je to daleko pohodlensie a bezproblemove
Len na dodatok, v praci mam 2x monitor, oba iba s VGA vstupom. Procesor i7 stvrtej generacie, dosku Gigabyte. Kedze nechcem riesit pripojenie monitorov cez redukcie, nie je problem pripojit jeden monitor do integrovanej, druhy do diskretnej grafiky. V biose si uz len vyklikam, ktory ma byt primarny a ktory sekundarny.
Uz niekolko rokov to funguje ako hodinky.
Uz niekolko rokov to funguje ako hodinky.