Aké nové slúchadlá?
Re: Aké nové slúchadlá?
Bože, Prodigy Cube, úplne som na tú krabicu zabudol, to je už taká starina, len nanešťastie vtedy, keď som to skúšal (mal som vtedy myslím Brainwavz HM5), tak som nejako necítil rozdiel medzi tým a vtedy ešte Xonar DG, ktorú som mal v kompe.
-
Ryan Giggs
VIP
Ta starina ma stale čo ponuknuť. Obzvlašť keď nič lepšie na našom trhu nevymysliš.
Kúpil som zo zvedavosti CCA C12 a dosť mi vyhovujú čiže si ich budem nechávať, len jedna vec mi vadí a to je kábel. Aký kvalitnejší kábel by sa hodil dokúpiť?
-
Ryan Giggs
VIP
Dost casto je odporucany KBEAR 8 Core.
Inak, BLON BL-03 sú práve na Ali za smiešnych 27€.
Hladam vhodne uzavrete sluchadla so silnymi basmi, mal som Koss PRO3AA, bola to verzia ktora sa lamala, mne sa zlomili 2x, aj ked som bol velmi opatrny, pri beznom pouzivani, mal som dozivotnu zaruku, ale vymenil som ich za AKG K 272 HD, tie boli kvalitnejsie, ale chybali mi tam KOSS-ovske basy, teraz nemam ziadne.
Poziadavky:
- cena asi 50-150€
- dobry pomer cena/kvalita
- uplne uzavrete
- velke circumauralne musle, idealne nie okruhle
- kvalitna konstrukcia, prip. aj skladatelna
- silne a "pekne" basy ako maju KOSS
- klasicke, prip. aj herne
- kabel idealne odpojitelny
- pripadne aj predlzena zaruka
Prosim o tipy, aj viac modelov, rozne cenove hladiny, znacky.
Doplnim, ze ich budem pouzivat hlavne na PC so zvukovkou X-Fi Titanium PCI-E, na filmy, hry, hudbu, mp3 do 320kbps, nie FLAC, nie som audiofil, ale pocujem rozdiely viac ako ini, takze rozdiel medzi 20€ a 100€ sluchadlami asi rozoznam.
Poziadavky:
- cena asi 50-150€
- uplne uzavrete
Doplnim, ze ich budem pouzivat hlavne na PC so zvukovkou X-Fi Titanium PCI-E, na filmy, hry, hudbu, mp3 do 320kbps, nie FLAC, nie som audiofil, ale pocujem rozdiely viac ako ini, takze rozdiel medzi 20€ a 100€ sluchadlami asi rozoznam.
-
Ryan Giggs
VIP
Beyerdynamic DT770 Pro, alebo Audio-Technica ATH-M50x. Beyery nie su skladacie, nemaju ani odpojitelny kabel, je to ale v podstate nepriestrelna konstrukcia. A lepsi zvuk ako M50x, aj pohodlie M50x mozu mat neprijemny pritlak.
Su to z tych basovejsich sluchadiel, ale prehnany, zahuhlany, dunivy a rozpity bas ako Kossy nemaju ani jedne z nich. Koss je v tomto unikat. Zato su ale obidva lepsie celkovo.
Su to z tych basovejsich sluchadiel, ale prehnany, zahuhlany, dunivy a rozpity bas ako Kossy nemaju ani jedne z nich. Koss je v tomto unikat. Zato su ale obidva lepsie celkovo.
Ako píše Ryan, skús DT770 Pro, ale odporúčal by som skôr zobrať od ruky, niečo akoDreamer napísal:Hladam vhodne uzavrete sluchadla so silnymi basmi, mal som Koss PRO3AA, bola to verzia ktora sa lamala, mne sa zlomili 2x, aj ked som bol velmi opatrny, pri beznom pouzivani, mal som dozivotnu zaruku, ale vymenil som ich za AKG K 272 HD, tie boli kvalitnejsie, ale chybali mi tam KOSS-ovske basy, teraz nemam ziadne.
Poziadavky:
- cena asi 50-150€
- uplne uzavrete
https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic ... &t=1301159
Dik, tie Beyerdynamic maju tie nausniky take ako spominane AKG K 272 HD, viem ze musia sadnut, ale mna dlho tlacili, nemam rad ked mi nausniky tlacia usi, na silnejsi tlak okolo usi som bol zvyknuty a nevadil mi, Audio-Technica mi odporucali aj davnejsie, kedy som chcel kupovat, ale vtedy to padlo, ATH-M50x maju odpojitelny kabel ako som chcel, su skladacie a hlavne musle maju spravny tvar a nausniky su cez usi, takze by som uprednostnil ich.
Aky je rozdiel v kvalite zvuku a v intenzite basov medzi tymito?
Su este nejake dalsie dobre, so silnejsimi basmi, aj mierne mimo rozpocet, ktore by sa oplatilo kupit?
Aky je rozdiel v kvalite zvuku a v intenzite basov medzi tymito?
Su este nejake dalsie dobre, so silnejsimi basmi, aj mierne mimo rozpocet, ktore by sa oplatilo kupit?
To si ako zistil, že majú rovnaké náušníky? To je ako povedať, mám najlacnejšiu auto-šunku na svete, je to pomalé a nekomfortné. Idem kupovať nové, chcem, nech tiež tak prdí výfuk. Čo je toto? S-kový Merčák? Mhm, to je také auto ako tá auto-šunka, ktorú už mám, takže bude rovnako pomalé a nekomfortné.
M50x nie sú pohodlné, na tie potrebuješ náušníky. Sú k tomu menšie ako Beyery. Ja by som povedal, že M40x a poriadne náušníky - čím skôr sa odnaučíš od toho blatného basu, tým lepšie.
M50x nie sú pohodlné, na tie potrebuješ náušníky. Sú k tomu menšie ako Beyery. Ja by som povedal, že M40x a poriadne náušníky - čím skôr sa odnaučíš od toho blatného basu, tým lepšie.
OK, tak ma nekamenuj, mea culpa, vyzeraju podobne a mne to bolo nepohodlne, aj ked som sa pokusal si zvyknut par tyzdnov.
Tie KOSSovske basy sa mi pacili velmi davno, neviem ake to bude teraz, niekolko rokov som nemal ziadne sluchadla, ale AKG K 272 HD mali velmi slabe basy a to nebol iba moj nazor, nasiel som vela podobnych tvrdeni, takze chcem len vyssie basy, urcite vyssie ako tie AKG.
Ked uz si spomenul ATH-M40x, je tam cenovy rozdiel iba 30€, ale aky je rozdiel v kvalite v porovnani s ATH-M50x?
Tie KOSSovske basy sa mi pacili velmi davno, neviem ake to bude teraz, niekolko rokov som nemal ziadne sluchadla, ale AKG K 272 HD mali velmi slabe basy a to nebol iba moj nazor, nasiel som vela podobnych tvrdeni, takze chcem len vyssie basy, urcite vyssie ako tie AKG.
Takze odporucas M40x a nausniky, alebo to bol preklep? Ak nausniky, tak ake? O kolko mensie nausniky maju ATH-M50x, resp. ATH-M40x?DropDead napísal:Ja by som povedal, že M40x a poriadne náušníky
Ked uz si spomenul ATH-M40x, je tam cenovy rozdiel iba 30€, ale aky je rozdiel v kvalite v porovnani s ATH-M50x?
-
Ryan Giggs
VIP
DT770 su cirkumaural, teda okolo ucha. Na ucho netlacia.
M40X maju vyrovnanejsi zvuk ako M50X, tam budes mat menej basu.
AKG K 272 HD nemaju slabe basy, len si ich nevymyslaju ako Kossy ci ine prebasovane sluchadla. To je prave realny zvuk. V tejto kategorii uz je prave snaha byt co najvernejsi, vela prebasovanych sluchadiel uz nie je. Resp. je, ale u fashion znaciek ala Beats, Urbanears..., ale to je na ukor zvuku ako takeho.
Z tych serioznych robi basovejsie sluchadla Ultrasone.
Za mna DT770 budu asi najidealnejsie.
M40X maju vyrovnanejsi zvuk ako M50X, tam budes mat menej basu.
AKG K 272 HD nemaju slabe basy, len si ich nevymyslaju ako Kossy ci ine prebasovane sluchadla. To je prave realny zvuk. V tejto kategorii uz je prave snaha byt co najvernejsi, vela prebasovanych sluchadiel uz nie je. Resp. je, ale u fashion znaciek ala Beats, Urbanears..., ale to je na ukor zvuku ako takeho.
Z tych serioznych robi basovejsie sluchadla Ultrasone.
Za mna DT770 budu asi najidealnejsie.
Súhlasím s Ryanom, DT770 Pro, som rád, že sú lacnejšie ako kedysi, trebárs
https://www.muziker.sk/beyerdynamic-dt-770-pro-250-ohms
mimochodom, ak chceš silou-mocou basy, tak 32Ohm verzia by mala byť ešte o trošku viac basovejšia
https://www.muziker.sk/beyerdynamic-dt-770-pro-32-ohms .
Alebo od ruky...
Ja by som ale zaexperimentoval
M40x - https://www.alza.sk/audio-technica-ath- ... 469839.htm + kód BHEX2AELYY (15€ zľava)
náušníky - https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic ... &t=1300081
.
https://www.muziker.sk/beyerdynamic-dt-770-pro-250-ohms
mimochodom, ak chceš silou-mocou basy, tak 32Ohm verzia by mala byť ešte o trošku viac basovejšia
https://www.muziker.sk/beyerdynamic-dt-770-pro-32-ohms .
Alebo od ruky...
Ja by som ale zaexperimentoval
M40x - https://www.alza.sk/audio-technica-ath- ... 469839.htm + kód BHEX2AELYY (15€ zľava)
náušníky - https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic ... &t=1300081
.
-
Ryan Giggs
VIP
Už experimentoval s 272 HD a nevydalo. M40x nie je cesta.
Tak mam peknu dilemu, na heureke maju Beyerdynamic len 4 recenzie, ATH-M50x ich maju vela a trocha sa obavam, lebo mam vacsiu hlavu a nasiel som taketo komentare:
"Pri vyseni na compe ci gamingu alebo sirsej hlavicke radsej nieco ine"
"Pretože mám asi vačšiu hlavu, viacej tlačia oproti mojim doterajším slúchadlám. Ale dá sa.Ten zvuk stojí za tú trochu dyskomfortu"
Odporucali mi este Shure SRH840, ake su v porovnani s tymi vyssie odporucanymi?
"Pri vyseni na compe ci gamingu alebo sirsej hlavicke radsej nieco ine"
"Pretože mám asi vačšiu hlavu, viacej tlačia oproti mojim doterajším slúchadlám. Ale dá sa.Ten zvuk stojí za tú trochu dyskomfortu"
Odporucali mi este Shure SRH840, ake su v porovnani s tymi vyssie odporucanymi?
-
Ryan Giggs
VIP
U DT770 su 3 (plus 2 dalsie) hlavne verzie, 32, 80, 250 ohm, tam mas dalsie skusenosti. Plus je verzia Edition, kde isto budu dalsie. "Recenzie" na heureke (a inych nakupnych portaloch a eshopoch) je vsak to posledne kde by mal clovek cerpat. To plati obecne, nielen o sluchadlach. Tie nazory maju v 99% uplne nulovu vypovednu hodnotu.
SRH840 su v pohode sluchadla (na ne som zabudol), ale DT770 su na tom stale lepsie.
Co sa thka pohodlia u sluchadiel, je to absolutne najsubjektivnejsia kategoria, omnoho individualnejsia ako zvuk atd.
Kazdy ma unikatny tvar, velkost hlavy a usi, iny prah bolesti, znesitelnosti, diskomfortu atd. Preto ti je akykolvek iny nazor v tomto smere uplne nanic.
SRH840 su v pohode sluchadla (na ne som zabudol), ale DT770 su na tom stale lepsie.
Co sa thka pohodlia u sluchadiel, je to absolutne najsubjektivnejsia kategoria, omnoho individualnejsia ako zvuk atd.
Kazdy ma unikatny tvar, velkost hlavy a usi, iny prah bolesti, znesitelnosti, diskomfortu atd. Preto ti je akykolvek iny nazor v tomto smere uplne nanic.
Ja beriem uzivatelske recenzie s rezervou, ale da sa rozoznat nutena jednoriadkova recenzia od inej, kde ten clovek vie co pise a prave pri takej veci ako velkost hlavy (na to som celkom zabudol) moze uzivatelska recenzia pomoct, ja si pamatam, ze nejake lacne sluchadla ktore mal kamos som nemal sancu dat na hlavu, ine som si musel dat na maximum a sedeli mi, ale viem ze toto moze byt problem.
Mohol by si este prosim nejak porovnat tie 3 sluchadla co sa tyka kvality a basov, najkvalitnejsie su DT770, potom ATH-M50x, potom SRH840? A co sa tyka intenzity basov?
Priznam sa ze mierne favorizujem ATH-M50x, preto ma zaujima, ci rozdiel vo kvalite DT770 a ATH-M50x je tak velky, ze sa mi oplati vzdat sa skladatelnosti, vytiahnutelneho kabla a pod. - a tiez ci nemaju vyrazne slabsie basy.
Mohol by si este prosim nejak porovnat tie 3 sluchadla co sa tyka kvality a basov, najkvalitnejsie su DT770, potom ATH-M50x, potom SRH840? A co sa tyka intenzity basov?
Priznam sa ze mierne favorizujem ATH-M50x, preto ma zaujima, ci rozdiel vo kvalite DT770 a ATH-M50x je tak velky, ze sa mi oplati vzdat sa skladatelnosti, vytiahnutelneho kabla a pod. - a tiez ci nemaju vyrazne slabsie basy.
M50x si hadam niekde aj mozes vyskusat, to by mohli mat v datarte ci electro worlde. popripade kupit z alzy a vratit.
zober ich, vyskusaj ci ti budu vyhovovat (vsetko je to subjektivne) a ak hej tak si ich nechaj.
zober ich, vyskusaj ci ti budu vyhovovat (vsetko je to subjektivne) a ak hej tak si ich nechaj.
-
Ryan Giggs
VIP
Na heureku (či do eshopov) prispievaju najmä ľudia, ktori nemali v živote v ruke iny tovar ako ten ktory hodnotia. Preto to nemaju s čim porovnať a preto je tam popisanych kopa nezmyslov. Preto to nema vypovednu hodnotu. Pre info treba chodiť na špecializovane stranky, kde ti ľudia maju skusenosti s X rôznymi konkurenčnymi vyrobkami a vedia porovnať.
SRH840 su lepšie ako M50X. Ono ako tu už pisal aj loleq, oni aj M40x, ktore su v hierarchii značky pod nimi, su lepšie. Nemaju tak utopene stredy ako M50x.
Je to uplne iny zvuk, DT770 su vyrazne lepšie najmä v podani detailov.
SRH840 su lepšie ako M50X. Ono ako tu už pisal aj loleq, oni aj M40x, ktore su v hierarchii značky pod nimi, su lepšie. Nemaju tak utopene stredy ako M50x.
Je to uplne iny zvuk, DT770 su vyrazne lepšie najmä v podani detailov.
Hm.. OK a co basy, nemaju ich tie dve slabsie ako M50X?