eMPiko napísal:Ty si vypytas cisla pre kontext, ja ti ich dohladam, kedze ty mas v praci s informaciami zrejme medzery a potom sa este zduvas, ze nesuhlasia s tvojim svetonazorom. No paradka. Tak sa nabuduce nepytaj na data, ktore nechces vidiet...
Tie invektíva sú dosť mimo a tiež neviem o tom, že by som sa ťa niečo pýtal, na tie tvoje čísla podané bez zdroja som sa pozrel sám a nepovažujem ich za potvrdenie teórie o vojne ako prostriedku na "splatenie dlhov". Potvrdzujú, že výraznejšie výdavky na zbrojenie začali po roku 1935 (rok podpísania sovietsko-francúzskeho paktu) a takisto treba zohľadniť faktor, že sa vo výdavkoch kompenzovalo aj obdobie z pred roku 1933 (oproti iným krajinám).
eMPiko napísal:Oni sa bavia o tom, ci sa dala nemecka ekonomika ovladana vojensko-priemyselnym komplexom zachranit aj nejako inak ako vojnou. Tu ja netvrdim ani jedno ani druhe. Ja si viem predstavit aj pripad, ze by Nemci svoju ekonomiku prekopali a priniesli svetu nieco pozitivne. To by ale museli mat ine politicke vedenie. Ta krajina bola nastavena na dlh a ten chceli splatit vojnou a tak aj urobili. Istotne tam boli momenty, kedy sa dalo toto rozhodnutie zvratit, bohuzial takto Hitler a jeho zbabela druzina samovrahov nepremyslali.
Tak aby som ťa správne chápal, už netvrdíš že vojna bola jediným riešením pre nemeckú ekonomiku, len si myslíš že "Hitler a jeho zbabelá družina" to tak chcela..
eMPiko napísal:Ked tu budete nabuduce snivat o mierovych nemeckych planoch a preventivnej vojne proti sovietskemu zvazu, odporucam otvorit si tento kolonizacny plagatik z 1939:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... C_1939.jpg
Až na to, že tá mapa vyobrazuje návrat/presídlenie etnických Nemcov z východnej Európy zhruba do bývalých oblastí Pruska odtrhnutých Nemecku po Versailles.