Dreamer napísal:Tak to zhrniem, platba vykonana v SLSP na pobocke v piatok po 13:00, peniaze prisli na ucet FIO v pondelok po 10:00.
baldorex - k tomu "hypotetickemu" problemu, skusal som vybrat sumy medzi 300-500€ v bankomatoch, tusim TB, VUB, CSOB a jednorazovo to neslo, pytal som sa tu, lebo sa mi nechce testovat rozne bankomaty a este mi stiahnu nejake poplatky za nic.
VÚB malo toto 200€ obmedzenie pre ne€ karty tiež, teraz už nemajú.
Bankomaty Slsp majú okrem 200€ obmedzenia aj 2,5€ surcharge pre ne€ karty.
Prepaid Visa od Revolutu sa nedá používať v bankomate TB, vyhadzuje chybu karty. Všetky ostatné bankomaty bez problémov.
Prepaid MC bez problémov aj v TB, no napríklad bankomaty Euronet v Maďarsku na nej chcú surcharge a na Vise nie.
STomko - Tak to je mozne, malo prostriedkov, alebo je mozne ze je rozny limit pre karty roznych cudzich bank? Ma niekto konkretnu skusenost s kartou FIO v roznych bankomatoch - max. jednorazovy vyber?
Obmedzenie na strane issuera (tvojej banky) bude do výšky denného hotovostného limitu.
Obmedzenie na strane acquiera (bankomat) môže byť rôzne, podľa mojich vedomostí ale na SK má len Slsp tých 200€/ výber.
Dalsia otazka, ked som platil v eshope a mam nezauctovanu transakciu, mozem zmenit limit pre internetove platby na nulu, alebo by tato transakcia neprebehla a mozem to urobit az ked bude zauctovana?
Myslim, ze este jedna vec by mala byt v tejto teme spomenuta - a to 3D Secure (potvrdenie platby SMS kodom), niektore weby 3D Secure stale nepodporuju, ja som platil na Aliexpress vcera, sice nizsiu sumu, ale bez 3D Secure, tu su este nedavne komentare k teme:
tyler91 napísal:napr na aliexprese sa platí bez sms autorizácie a ani sms autorizácia nie je dokonalá .. zoskrabat cvv kód je podľa mňa veľmi dobrá vec...
wladas napísal:Akurat teraz v sobotu som platil na aliexprese a bez sms. Aj som sa cudoval.
Mám 2 kupóny na odmenu 30€ za založenie účtu v mBank. Odmena je vyplatená do 23.12. Účet je bezplatný. Jediná podmienka je, že nemôžete mať iný aktívny účet v mBank. V prípade záujmu napíšte správu.
je mozne nejakym sposobom pred uskutocnenim prevodu penazi na ucet zistit, kto je majitelom daneho uctu? zaujimalo by ma to konkretne pre FIO banku, kde chcem peniaze poslat (ja v tej banke ucet nemam) ale taktiez by ma to zaujimalo vseobecne
Som svojho času ešte pred GDPR vkladal hotovosť na jeden účet v SLSP priamo pri okienku v pokladni a máloktorá panička mi po nadiktovaní čísla účtu chcela potvrdiť, či ten účet je naozaj na meno, ktoré som jej povedal....
Mam tam preklep. Malo tam byt - Nie je to mozne. Idem to opravit. Neslo to uz ani pred GDPR. Niekde ked priamo vkladas na ucet, tak este vies, ze povies, ze vkladas na ucet Janka Mrkvicku, ze ci je to jeho ucet a povedali, ze ank. Dnes ta s tym najskor poslu do zadku.
Ako je to s informáciami, ktoré sa zasielajú pri prevode peňazí z účtu na účet? Posielal som peniaze z VÚB do Tatra banky a príjemca platby vidí v detailoch transakcie nielen moje meno ale aj moju adresu. S týmto som sa ešte nikdy nestretol. Na 100% som nikde nič nepísal do poznámky pri zadávaní platby. Len číslo účtu a sumu.
Toto som si aj ja všimol. Myslím si, že problém je v tom, že niektoré banky posielajú do clearingu v poli "meno" aj adresu a niektoré banky (napr. UB) nemajú žiadnu validáciu polí na FE a zobrazia aj adresu.
Môžem to na základe vlastných skúseností rozdeliť na 3 kategórie:
Banky ktoré posielajú: VÚB, SLSP, Prima Banka, Poštová Banka
Banky ktoré zobrazujú: UB, TB
Banky ktoré 100% neposielajú: mBank, ČSOB, UB, TB