Mozilla Thunderbird (vseobecna tema)

Informácie o software, ankety...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Mozilla Thunderbird (vseobecna tema)

Príspevok od používateľa Dreamer »

Vseobecna tema k bezplatnemu emailovemu klientovi Mozilla Thunderbird, ktory ma podporu viacerych uctov, rozsirenia a vela uzitocnych funkcii, existuje aj portable verzia.

https://www.thunderbird.net/
https://portableapps.com/apps/internet/ ... d_portable
https://sk.wikipedia.org/wiki/Mozilla_Thunderbird

Existuje viacero tem s niekolkymi prispevkami, ale ziadna hlavna tema pre tento program, preto som tuto temu vytvoril.

Problem ktory som chcel riesit som vyriesil sam, takze tato tema moze byt na riesenie problemov, otazky, tipy na doplnky a pod.

Kedze v novej verzii mozu byt s niektorymi rozsireniami problemy, tak sem dam len jeden tip:

Slovenské slovní­ky na kontrolu preklepov

Obsahuje standardny slovnik a tiez slovnik bez diakritiky, ktory ma len Thunderbird a Firefox (AFAIK).
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Mozilla Thunderbird (vseobecna tema)

Príspevok od používateľa Mek »

Thunderbird mam a uz peknych par rokov pouzivam. Z doplnkov mam len "Display mail user agent" a "Manualne zoradenie priecinkov". Akosi mi za ten cas nic ine nechybalo.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Thunderbird uz tiez pouzivam dlho, teraz aj kvoli obmedzeniam v novej verzii riesim urcite zmeny, resp. chybajuce moznosti.

1) Okno oznamujuce novy mail sa v predoslej verzii po kliknuti na text zatvorilo, teraz nie, je nutne kliknut na [x] tlacidlo, ktore je pomerne male. Skusal som nejake alternativne rozsirenia, ale v novej verzii nefunguju.

Konkretne hladam oznamovacie okno, ktore nezobrazuje text emailu, iba nadpis a odosielatela, nezmizlo by po urcitom case, ale az po kliknuti kdekolvek na okno, by sa zatvorilo a otvorilo/zobrazilo by sa hlavne okno Thunderbird.

Prip. by okno mohlo mat aj tlacidlo "odlozit", ak teraz nemam cas, tak pripomenut nove emaily oknom neskor, cas by mohol byt volitelny, napr. o hodinu.

2) Je mozne dostat okno pre napisanie noveho emailu v hlavnom okne Thunderbird ako novy tab?

3) Velmi by som chcel dostat SMS spravy do Thunderbird-u, aby sa zobrazovali ako novy email. Odpisovanie cez PC nie je tak dolezite, ale bolo by to tiez fajn. Ak je to mozne, aby sa slo raz prihlasit / sparovat a nasledne by nebolo nutne dalsie prihlasovanie kazdy den. Nevadilo by mi, ak by musel byt mobil pipojeny cez wifi, prip. bluetooth.

MyPhoneExplorer dokaze synchronizovat kontakty medzi mobilom a Thunderbird-om, tak snad by mohlo byt mozne zobrazovat aj SMS v Thunderbird-e.

4) Je mozne dostat vsetky ucty do jedneho Inbox-u?

Ja som to tak mal, 3 ucty boli vsetky v Local folders > Inbox, ale ked som neskor vytvoril novy ucet, uz bol mimo a teraz som skusal 1 ucet vytvorit nanovo a mam 2 ucty v Local folders > Inbox a 2 ucty mimo, v samostatnych priecinkoch [email protected] > Inbox.

Presiel som vsetky nastavenia a nic som nenasiel, tie 2 ucty ktore su v Local folders maju vsetko nastavene rovnako to tie dalsie 2 mimo, hladal som aj v about:config, ale tam je toho strasne vela a nevyznam sa v tom.

Ak mate nejake dalsie tipy na uzitocne rozsirenia, mozete taktiez napisat.

Dakujem.

//autoeditácia príspevku (13 Nov 2019, 17:40)
Tak bod 4 je uz vyrieseny, je potrebne najskor presunut spravy do Local Folders, potom v Account Settings > nazov uctu > Server Settings > Advanced > Inbox for different accound > "Local Folders" a "Include this server when getting new mail", nasledne restartovat Thunderbird.

Prve 3 body su stale aktualne.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ahojte, mal by som na Vás prosbu.

Dnes keď som chcel cez Thunderbird odoslať e-mail, tak som dostal takúto správu "Prihlásenie sa k stránke smtp.gmail.com ako **.**.**********@gmail.com zlyhalo". Dostanem na výber z troch možností, a to:

- Znova
- Zadať nové heslo
- Zrušiť

Keď kliknem na možnosť "znova", po cca 3 sekundách dostanem zasa vyššie spomenutú správu. Ak kliknem na možnosť "zadať nové heslo", tak proste napíšem heslo do účtu a potvrdím. Po krátkej chvíľke dostanem zas vyššie spomenutú správu.
Po určitom čase dostanem takúto správu: "Odoslanie správy zlyhalo. Správa nemohla byť odoslaná, pretože časový limit pripojenia k serveru pre odosielanie pošty (SMTP) smtp.gmail.com vypršal. Skúste to znova".

Viete mi prosím niekto poradiť, čo to má znamenať? Niekde mi vyhodilo aj takú informáciu, že sa pokúšam pripojiť z menej zabezpečenej aplikácie, a že mám aktualizovať aplikáciu alebo zmeniť nastavenie v Google. Thunderbird mám vo verzií 60.9.1 (32-bit), takže aktuálny. V Google som nastavil, aby som sa mohol pripájať aj z menej zabezpečenými aplikáciami. Problém ale aj naďalej pretrváva.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Gmail uz dlhodobo vyhodnocuje Thunderbird ako "menej bezpecny", to mozes pokojne ignorovat.
Tu chybu co popisujes, obcas dostanem aj ja, ale potom po par minutach to uz funguje. Nemusim ani zadavat nove heslo ani nic. Myslim, ze ide len o nejaky docasny problem na ich serveroch. Skus este par hodin pockat, ci sa to nevyriesi samo.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Mal som rovnaky problem, ale nespominam si uz ako som to vyriesil, mozno sa to vazne vyriesilo samo. Vyskusaj sa prihlasit v Chrome a zadat ze si to bol ty, kto sa pokusal prihlasit.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Skúšal som sa prihlasovať do Chrome, aj do Google. Aj som sa odhlásil a prihlásil znova, a nič. Nakoniec som skúsil zmeniť heslo do konta google. Pri nasledovnom prihlásení sa do Thunderbird-u, si to pýtalo heslo a nejaké povolenie pre prístup do účtu google (presmerovalo ma to priamo na stránku google). Potom ten Thunderbird začal znova normálne fungovať, a konečne zasa môžem odosielať e-mail.
Vďaka za odpovede. Aspoň viem, že som nebol jediný, komu google robil / robí problémy.
Napísať odpoveď