Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Potrebujete poradiť s kúpou mobilu ? Napíšte SEM !

Príspevok od používateľa aacid »

renault napísal:Myslel som tento
https://mobilne-telefony.heureka.sk/xia ... -3gb-32gb/
a nepresvedcis ma,ze sa ti do gati zmesti kazdy telefon(za predpokladu ze nemas 12 ,a nie si hobit), pokial nemas vrecka po kolena.
hej, to neni note. ten ma aktualne moja manzelka. ma 5" ale oproti mojmu 5,9 palcovemu galaxy s8 je len o 9mm vyssi. papierovo, pocitovo kym som nevygooglil tak by som povedal tak 6mm. fakto neni vela.

vyssie spominany samsung galaxy a40 je o 4,5mm vyssi.

ale ok, nemam potrebu ta presviedcat, uz to nespomeniem.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dreamer »

Problem velkosti je ten, ze vsetci presli z pomeru stran 16:9 na 18:9, 19:9:9 a dokonca 21:9, takze aj ked bude mat niektory mensiu uhlopriecku, tak pri takom pomere stran bude stale dlhy a este uzky, co tiez nie je velmi prakticke pri mensej uhlopriecke.
renault
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa renault »

Dnes som videl naživo tu A40ku a musim povedat,
ze to vyzeralo dost schopne.
Nato,ze to ma skoro 6 palcov,tak to bolo neskutocne male.
Asi mam horuceho favorita
schmeter
Expert
Expert

Príspevok od používateľa schmeter »

ahojte, aktuálne používam Moto G5+, no padol mi do oka Xiaomi Mi9T.
niečo podobné v tejto cenovej kategórii, o čom by sa oplatilo uvažovať?
v podstate bežné, nie veľmi náročné každodenné používanie na všetko
Dik
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

renault - Všetky tie nové androidy sú krásne :D aj tie lacné .. niekedy ma to fakt láka prejsť z iPhonu.

schmeter - V tej cenovej kategórii je Xiaomi topka. Podľa mňa nenájdeš nič lepšie - čo sa týka výbavy. Za tú cenu je však daň, že xiaomi telefóny sú bez IP ochrany.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Zdravim, lacny mobil ale aby išlo plynule PUBG na ňom?!
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Redmi Note 6 Pro, Honor 8X alebo Samsung Galaxy M20.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ľudia, mám taký problém. Už ma čím ďalej tým viac na mojom p20 pro začína srať to, že je tam nastavene veľmi agresívne zatváranie aplikácií na pozadí. Tie appky tam niekedy nevydržia ani 30 sekúnd. Keď cez multitasking pracujem z viac appkami, tak v podstate stále sa všetke otvrajaju na novo. Uvediem jeden príklad, nastavím si doma navigáciu, dam mobil do vrecka, obujem sa sadám do auta (trvá to všetko asi do jeden minúty), mobil zapojím do nabíjačky odomknem a navigácia sa mi otvorí na novo a zruší sa mi cieľ cesty a všetke nastavenia. Ako je na tom napríklad čistý android? Mám doma iPad Pro, a tam je to niečo neskutočne. Niektoré appky mi tam vydržia kľudne otvorené aj do druhého dňa. Každopádne si nesom istý či chcem ísť do iPhonu. Preto by som chcel zistiť ako sú na tom iné androidy.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Vypni pre dane apky optimalizaciu baterie alebo nieco na ten sposob.

Odoslané z MIX 2S pomocou Tapatalku

[IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201910 ... 4f93ee.jpg[/IMG]
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Máš nejaký zásadný dôvod pre taký sprostý zvyk? Normálne si človek nahodí navigáciu až v aute.

Btw mobil sa správa v tomto prípade korektne. Zapneš navigáciu, ktorá má dosť vysokú spotrebu batérie a mobil šupneš s vypnutým displejom do vrecka. Systém správne vyhodnotí neštandardné správanie na pozadí a aplikáciu s vysokým odberom vypne.
Dosť ľudí si po navigovaní do cieľa odloží mobil do vrecka a zabudne vypnúť navigáciu. Ak by systém túto aplikáciu nevypínal, tak by sa potom ľudia divili, že majú za chvíľku vybitý mobil vo vrecku že čo sa deje...

ako píše badboy hore, minimálne si pre navigáciu vypni šetrenie batérie...
lukas9206
Addict
Addict

Po prvé, toto bol len jeden z príkladov. Po druhé, rozumiem tomu že navigácia žerie viac, no keby vydržala aspoň 5 minút na pozadí určite by to prežila. A po tretie, si nechaj sprosté komentáre pre seba.

Nevidím dôvod mat 6 GB RAM v mobile, keď je multitasking absolútne nepoužiteľný. Veľa krát si prekladám, konkrétny text na webe, prepnem do translatora, preložím si to, idem naspäť do Chrome, a musím čakať kým sa stránka zase znova načíta, povyskakuju všetke reklamy a co ja viem co všetko. Toť je môj skromný názor. Ale nerozumiem sa tejto problematike ako a prečo to takto je a funguje, takže nebudem tu mudrovať. Len píšem svoje skúsenosti.

Čo sa týka badboya, konkrétne nič také ako ukázal badboy v mobile nemám, keďže každý výrobca nazýva tie isté funkcie inak. No keď som to správne našiel na Huaweii, tak tu funkciu mám vypnutú, ale nemam pocit žeby to nejak extra fungovalo.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Prečo nechceš skúsiť iPhone? ak máš iPad tak prepojenie bude super medzi nimi.
Šiel by som do XR alebo 11 ak nechceš nejak investovať do iPhone-u. Ak hej tak 11Pro vyhráva .. XS by som moc neriešil.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Len taká tipa,trika,taktika, Nay má 10% zľavu do nedele na všetky mobily
https://www.nay.sk/10-zlava-na-vsetky-s ... a-velke-tv
kód 10SMARTFONTV
ak máte niekto napríklad zálusk na iP (pri ich zľavách zvyknú stále dodať "okrem produktov Apple", tentokrát ale nie), tak aktuálne tam sú viacmenej najlepšie ceny, pri 11tke je to ešte pod úrovňou šediviek.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

baldorex napísal:Samozrejme že to je bezpečnostné riziko a aj dvojfázové overenie cez sms tak dostáva na prdel.
Dvojfázové overenie cez sms dostalo na prdel už pri svojom zniku, keďže sms-ky sa posielajú nezašifrovane a ktokoľvek so špeciálnym hardvérom ich môže odpočúvať.
Prípadne ti ukradnú tel. číslo (https://www.howtogeek.com/358352/crimin ... -stop-them)

Pokiaľ je možnosť 2FA cez aplikáciu tak používam radšej cez aplikáciu. (Microsoft Authenticator, Google Authenticator)

Ale SMS je stále lepšie ako nič.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Mne teraz napadlo, ako by sa sms kody dali vylepsit, sms-kou by prisla cast kodu a druhu by mal kazdy klient vlastny, zistit by sa dala napr. cez aplikaciu alebo internet banking, bolo by to nieco ako PIN, prip. by sa mohol pouzit aj PIN.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a keď mám tri karty mám si pamätať 6 kódov? 3x pin a 3x druhú časť kódu?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved by to mohlo byt nastavitelne klientom, ako PIN - mohol by si si nastavit rovnaky kod na vsetkych kartach, kludne PIN v opacnom smere, nejaky datum, alebo pouzivat prave PIN, ten si musis pamatat tak ci tak. O kolko by to bolo takto bezpecnejsie?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ked uz mas pouzit na generovanie kodu pre druhu cast PINu aplikaciu, tak mozes rovno pouzit jednu aplikaciu na cely kod, presne ako bolo vyssie spomenute - google authenticator funguje spolahlivo
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano, ale to by bolo funkcne len cez aplikaciu, nie na pocitaci, navyse je kod zlozeny z docasnej nahodnej sms a PIN-u, prip. kodu ktory vie len klient, bezpecnejsia.

Tak ako si ludia zvykli pri plateni kartou natukat PIN a na nete opisovat SMS kod, zvykli by si aj opisat SMS a pridat PIN/vlastny kod.
lukas9206
Addict
Addict

Tak ľudia, písal som tu nedávno ohľadom kúpy a výmeny môjho Huawei p20 pro. Ten pôjde priateľke. A ja rad skúšam nové [emoji16]. Uvažoval som nad iPhonom, ale nakoniec som si to rozmyslel. Keďže som si povedal že chcem niečo čo má usb-c (na eliminovanie všetkých možných druhov káblov) a dual sim. Ten síce iPhone podporuje, ale druhá je e-sim, takže pre mňa nepoužiteľné. Takže ostávam zatiaľ pri androide. Od kedy mam bezzrkadlovku, a zatiaľ ma to baví ju sebou ťahať a fotiť, tak už v podstate nepotrebujem najnovšiu vlajkovú loď z najlepšim foťákom. Osobne ma celkom zaujala Nokia 9. V Saturne som ju videl v akcii za 444€ tuším. Čo som o nej čítal, tak tie foťáky niesu žiadna sláva, čo sa týka fotiek do JPG. Ale zas Raw fotky si celkom chvália, vyzerá že to má nejaký potenciál. Keďže mám predplateny lightroom cc, tak sa s fotkami hrám na ipade a sem tam i mobile, takže možno by ma to bavilo. Niečo iné čo má osobné zaujalo, je ešte oneplus 7t pro a Pixel 4. Ale už asi nepotrebujem platiť za mobil sumy 800 evri a vyššie. Viete mi pripadne poradiť ešte niečo iné do 600€ napríklad? Podmienka dual sim, usb-c a možnosť fotiť do rawu.
Napísať odpoveď