Upgrade veterána

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kelsoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Upgrade veterána

Príspevok od používateľa kelsoo »

Ahojte aktualne mám :

i5 6600K (4.3) - NZXT Kraken M22
MSI z170a g45
MSI geforce gtx 1060 gaming x 6GB
2 x 4gb kingston 2133 mhz
Forton gold 600W
120 gb ss plus 500 gb hdd
v skrinke zalman Z11 neo

Zacal som konecne realne spekulovat tak som ako prve zamenil ramky a kupil som Corsair dominator platinum 32 gb 3200 mhz a aorus 1080 ti ( graficka karta mi pride o tyzden a pol )
Predpokladam ze procesor mi realne moze vseto brzdit a ani ramky nevyuzijem na plno uz i ked teraz citim rozdiel no maju vacsi potencial .

Mam moznost na svajciarskom ebay vydrazit Kombo :
AMD MSI carbon x570
Ryzen 5 3600x
cooler H 150 i pro

tie 3 veci za 450 frankov takze nejakych 400 eur plus minus ( komponenty rok a pol v zaruke)

Ist do toho alebo nechat zostavu aku mam a vyčkať pripadne neskor kupit nieco silnejsie moj zaujem smeruje hlavne do buducna aby som o 2 roky nemusel zase nieco menit. Nakolko mi grafika este nerrisla neviem ako sa bude spravat v danej zostave pri mojom 600 w zdroji a celkovo ci to nebude brzdene. V pripade ze sa viac ludi zhodne ze mam to combo kupit bol by som vdacny za radu na kupu Zdroja a skrinky ( nic drahe hlavne spolahlive a dostacujuce ) zo stranky kde nakupujem -

http://www.digitec.ch

Dodám ze mam kupcu na moj cely pc s 8gb ram a gtx 1060 za 500 frankov (450eur ) takze mi ostane na stole 1080 ti a 32 gb ram

//autoeditácia príspevku (28 Okt 2019, 8:08)
Zaujima ma mozna zmena aka by bola s 3600x oproti i5 6600k s grafikou 1080ti .... pc urciny 90 percent hry 10 percent videa web filmy
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Upgrade veterána

Príspevok od používateľa hojko »

Neviem, ze ci by som zrovna isiel do starej GTX 1080 Ti, ked za podobne peniaze mas novu RTX 2070. Co sa tyka procesora 3600X, tak ten ma dostatocnu rezervu na najblizsie dva roky, takze tam by som sa nebal. O rezerve pri grafickej karte tazko hovorit, tazko povedat co sa zmeni pri hrach o rok ci dva. A hlavne, ze ci budes hrat hry na FullHD, 2K alebo 4K rozliseni.
kelsoo
Star
Star

Re: Upgrade veterána

Príspevok od používateľa kelsoo »

Tak gtx 1080ti ma stale vacsi vykon ako rtx 2070 super a mal som jj za fajn cenu tak som to vzal :) a s tym 3600x si ma potesil lebo to trio co mozem kupit zatial u mna vyhrava len ak by som to vzal bolo mi povedane aby som si dal pozor pri kupe skrinky lebk ten cooler je docela velky taktiez si necham velmk rad poradit pri kupe zdroja uprednostnim nie drahy ale dostatocny taktiez skrinka :) okolo 100 za skeinku aj 100 za zdroj si myslim ze bh bolo fajn

Objednavat budem z hore uvedenej stranky takze ak by som dostal poradene s linkom priamo na produkt tak to uvitam :)

Hram na 144hz 1080p to mk uplne zatial staci

//autoeditácia príspevku (02 Nov 2019, 21:34)
Problem vyrieseny na druhej aktivnej stranke (fore) kludne to tu vymazte aj tak ako som si vsimol ze hojko je uz mrtve :)
Napísať odpoveď