4KA - dalsi mobilny operator

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
MayDaySK
Star
Star

Re: 4KA - dalsi mobilny operator

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Obaja máte pravdu lebo ak aj máte automatiku nastavenú ale nemáte povolený dátový roaming (čo nezvykne byť defultné nastavenie v mobile) tak sa to prepína medzi 2G<->4G a má to aj logiku lebo hociktorý iný operátor by sa prepínal medzi 3G<->4G a nič si nevšimnete. Ale 4ka je špecifická práve tým že 3G nemá. Tak treba manuálne nastaviť dátový roaming v mobile.
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hensym »

Máš pravdu, ale myslím, že toto je jasne napísané v brožúrke, ktorú som dostal k SIM-ke.
MayDaySK
Star
Star

Počkaj schválne to pozriem aj ja (tú brožúrku k SIM karte) :D

A je to tam! :| omlúvám sa diskutujúcim vyššie, že som nepozrel. Veď jednoduchšie to už 4ka ani spraviť nemohla ako napísať rovno do tej brožúrky k simkarte "V ikone nastavenia nájdite položku Sieť/Siete a internet/Mobilné/Mobilná sieť. Vyhľadajte typ siete LTE/4G a zapnite dátový roaming.

Ale väčšina ľudí len vytrhne simkartu a nečíta. Väčšina mobilov je defaultne nastavených na automatické hľadanie siete ale dátový roaming nezvykne byť zapnutý lebo to 4ka vs. Orange je ojedinelý prípad. Všetci ostatní operátori či už v SR alebo vonku, majú 3G sieť. Príklad mám dátový USB modem na SIM kartu ešte z čias keď T-Mobile a Orange dávali k rôznym akciám a mám ich aj 3 lebo zadarmo som k nim prišiel ale všetky sú do 3G! Ak tam dám hocijakú simkartu okrem štvorky tak 3G v pohode stačí na takéto drobnosti že odpísať na fóre, pozrieť si cestovný poriadok, prečítať maily atď. Nie kždý hrá online hry a sťahuje filmy či púšťa spotify atď. Ale ak dáte 4ku do takého modemu tak vám ide len pod 2G sieťou.

A telefón tiež keď kupujem 15 ročné smartfóny tak logické že sú do 3G ale zase na messenger či tapatalk (behanie po fórach) to bohate stačí. Dokonca aj youtube v pohode prehrá lebo mobily majú inší procesor ako PC a preto aj 15 ročný telefón prehrá video youtube bez sekania kým 15 ročný PC už to neutahne aj keby bol cez optiku napojený.

Pointa celého je že so 4kou preto mám len ja problém lebo nevlastním žiadne zariadenia na príjem 4G ale len do 3G čo zase nemá 4ka.
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Aha takze ked zrusia roaming budu mat uz len 2g a 4g? tak to asi radsej pockam :D
MayDaySK
Star
Star

Áno presne tak ale nevedel som že sa nájde ešte okrem mňa niekto kto používa zastaralú techniku... Ale zase chápete prečo by som zahadzoval funkčný mobil či usb modem len za to že nemá 4G? Tak tam strčím funfón a vyriešené len cenovo sa nikto na 4ku nehrabe to je to.

PS: Vychádzajte z toho že 4ka má len 2G a 4G sieť, 3G nemá!
Takže ak z hocijakého dôvodu nebude roaming tak vám nezostáva iné ako zaobstarať si 4G zariadenia ak chcete 4ku.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

No dnes som testoval to 4G v Prešove. Na niektorých miestach to ledva vytiahlo na 2Mbps. A to som bol pár metrov od centra :!:
MayDaySK
Star
Star

Smutné je na celom to že aj keď tvrdia že majú pokrytie, ale nemajú! Neviem či vysielajú na nižššom výkone alebo čo ale 4kársky signál bol vždy taký divný ceľkovo...
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Tie usb modemy mám aj ja a nepoužívam ich už niekoľko rokov, nie kvôli tomu že 4ka "nemá" 3g, ale kvôli tomu že už roky mám smartfón ktorý vie urobiť wifi hotspot pre ďalšie zariadenie-a... Takže je jednoduchšie a pohodlnejšie ako používať archaické zariadenie, ktoré malo zmysel 10 rokov dozadu. Zase svojim prístupom dinosaura máš problém tam kde nie je....
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

V priamom centre Zvolena mám tiež na 4G (plný signál) asi 8 mbps. Brat má na 4G v Telekome skoro 200 mbit. Nuž, nie je 4G ako 4G. :)
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Hm, tak to je celkom nahovno
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ako to je s medzinárodným roamingom?

Nedávno som prešiel na 4ku a minule v Maďarsku som zistil, že mi nefungujú dáta. Dátový roaming (Medzinárodný data roaming) som mal povolený a nastavený na "povoliť vždy" takže zapnutý a práve preto nerozumiem, prečo to nefunguje. Podľa balíka by som mal mať k dispozícii 2 GB v zahraničí.
A nemohlo to byť tým, že tam nebol signál, lebo so mnou boli dvaja ľudia a obaja mali plný signál a tiež im preplo sieť na Vodafone HU (aj keď oni nemali 4ku).

Pozeral som nastavenia v telefóne, ale na nič som neprišiel. Potom som na to zabudol, ale zajtra letím do zahraničia a nemám už vôbec čas ísť niekde na predajňu sa informovať, snažil som sa aj googliť, ale všade som našiel len to, že si mám manuálne povoliť data roaming (čo som aj urobil).
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Choď na stránku 4ka a tam napíš na online podporu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

nemal si nastavenu apn
Muffi
Addict
Addict

apn som si nastavoval keď pri prvom použití karty, aby mi šli dáta, mám to zakaždým v zahraničí urobiť na novo alebo ako to je?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ano, neviem preco to tak je, ale zakazdym ked zmenim krajinu si musim apn nastavit nanovo. Mam S8 a ten ma nuti dokonca restartovat telefon (dam do osobitnej temy)
Muffi
Addict
Addict

Vďaka, to by mi nenapadlo, že to bude takto zbytočne komplikované, zajtra vyskúšam a hádam to teda pôjde.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Tak ja takýto problém nemám. (iPhone)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

guess.whoo napísal:ano, neviem preco to tak je, ale zakazdym ked zmenim krajinu si musim apn nastavit nanovo. Mam S8 a ten ma nuti dokonca restartovat telefon (dam do osobitnej temy)
Zakaždým nie, iba pri prvom "vstupe" do roamingu. Potom to už funguje "všade".

Neviem prečo má 4ka tento hlúpy bug, ešte som sa s ním inde nestretol.
Problém je ten, že mobil si automaticky nastaví apn pre internet. Neviem prečo 4ka ako jediný operátor po prechode hraníc na roaming toto nastavenie apn vymaže a internet samozrejme nejde. Treba ručne nastaviť apn, samozrejme byť pri tom v tom roamingu a apn uložiť.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

mne to robi zakazdym ked prekrocim hranice. musim nanovo nastavovat apn, neprepne sa to samo automaticky. Nie som si teraz uz celkom isty, ci musim iba znovu zvolit danu APN alebo aj nanovo vytvarat cely pristupovy bod
Napísať odpoveď