Vsetko okolo YouTube
Re: Vsetko okolo YouTube
Cize najskor MicroG treba, tam spravit daky ucet a potom YT Vanced, spravne? Ja som to len tak okom prebehol a tak to vyzera.
-
Bad.boy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Oboje nainstaluj a prihlas sa vo vanced na google ucrt aky chces (Microg ti vlastne len prida do vanced moznost lognut Gaccount)
Odoslané z Redmi Note 8 Pro pomocou Tapatalku
Odoslané z Redmi Note 8 Pro pomocou Tapatalku
Aha, dakujem. Lebo som nechapal o akom ucte pisu, ja ze na MicroG sa vytvara vlastny ucet. Uz tomu teraz chapem.
Youtube Vanced funguje aj bez tych MicroG apps, len nemas potom moznost prihlasit sa do vlastneho Google uctu na YT.
Stiahol som tu appku MicroG do mobilu cez ten odkaz cloud a nainstalovalo, ale otvorit nejde, ani ziadna ikonka v mobile k tej appke
Skusil som YT Vanced na non root a pohoda, hadam rocnake ako premium verzia samotneho YT.
Android verzia Firefoxu s ublock origin blokuje reklamy všade.
Je k nemu doplnok "Video Background Play Fix":
https://addons.mozilla.org/sk/firefox/a ... -play-fix/
a s týmto Firefox prehráva aj na pozadí keď beží iná aplikácia alebo aj s vypnutým displejom youtube ale aj hocijaký iný online stream a vždy všade všetko bez reklamy.
Je k nemu doplnok "Video Background Play Fix":
https://addons.mozilla.org/sk/firefox/a ... -play-fix/
a s týmto Firefox prehráva aj na pozadí keď beží iná aplikácia alebo aj s vypnutým displejom youtube ale aj hocijaký iný online stream a vždy všade všetko bez reklamy.
Nazdar, funguje vam teraz adblocker na youtube? Mne to zacalo nejako blbnut, furt mi tam vyskakuje youtube premium mesiac zadarmo potom nejakých 7 euro a ked to zrusim tam mi furt vyskakuje reklama na začiatku, ktoru sice nieje vidiet, ale je tam nejake biele miesto...Robí to aj pri adblock aj adblockplus
-
*****HERO*****
Guru wannabe
jj, nieco tam pomenili.. mne zobrazuje odpocitavanie casu s moznostou preskocit, ale bez reklamy..
vacsinou si videa stiahnem dopredu a kukam potom postupne lokalne.. reklamy ziadne a hlavne ma nelaka klikat na pi*ov***
vacsinou si videa stiahnem dopredu a kukam potom postupne lokalne.. reklamy ziadne a hlavne ma nelaka klikat na pi*ov***
-
yoggy
Ja pouzivam uBlock origin na Firefoxe a ziadnu zmenu som nepostrehol. 
Hneď od pása, tie dva už dávno marketingovými firmami vykúpené ohorky (s tými ich "acceptable ads") vymaž a použi jediný ozajstný blocker na svete = uBlock OriginDoperMTA napísal:Nazdar, funguje vam teraz adblocker na youtube? Mne to zacalo nejako blbnut, furt mi tam vyskakuje youtube premium mesiac zadarmo potom nejakých 7 euro a ked to zrusim tam mi furt vyskakuje reklama na začiatku, ktoru sice nieje vidiet, ale je tam nejake biele miesto...Robí to aj pri adblock aj adblockplus
https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... ck-origin/
ak sa na to cítiš, tak taktiež choď do nastavení (otvor ikonku z toolbaru, vpravo dole je ikonka nastavení):
- Settings - zaškrtni Prevent WebRTC from leaking local IP addresses a Block CSP reports
- Filter List - odporúčam mať (väčšina z nich je on by default):
Built-in = všetky
Ads = Easylist
Privacy = EasyPrivacy a Fanboy’s Enhanced Tracking List
Malware domains = Malware Domain List a Malware domains
Annoyances = AdGuard Annoyances, Anti-Facebook (LEN AK NEPOTREBUJEŠ FACEBOOK KOMENTY NA WEBOCH), EasyList Cookie, Fanboy’s Annoyance, Fanboy’s Social, uBlock filters – Annoyances
Multipurpose = Dan Pollock’s hosts file, Peter Lowe’s Ad and tracking server list
Regions, languages = podľa výberu, sú to špeci filtre pre lokálne weby, špecialitky, ktoré sa nájdu napríklad aj na SK a CZ weboch, osobne používam CZ, SK a PL filtre
Custom = importnúť tieto dve odkazy
https://easylist-downloads.adblockplus. ... ilters.txt
https://raw.githubusercontent.com/uBloc ... mental.txt .
DropDead: Je medzi tými addonmi nejaký rozdiel? Lebo pokiaľ viem, AdBlock, AdBlock Plus, uBlock a prakticky všetko ostatné je aj tak napojené na filter listy spravované 3. stranami.
K veci: V poslednej dobe mi blbne YouTube s adblockom. Na začiatku videí sa mi veľmi časti zobrazuje biely overlay na videu s tlačítkom "Preskočiť reklamu". Reálne sa žiadna reklama nezobrazí, ale video sa nenaštartuje, je tam len to biele pozadie, kým to nenačítam. Už to trvá skoro mesiac.
K veci: V poslednej dobe mi blbne YouTube s adblockom. Na začiatku videí sa mi veľmi časti zobrazuje biely overlay na videu s tlačítkom "Preskočiť reklamu". Reálne sa žiadna reklama nezobrazí, ale video sa nenaštartuje, je tam len to biele pozadie, kým to nenačítam. Už to trvá skoro mesiac.
Myslim, ze je dolezite byt na YouTube prihlaseny a mat v ucte zablokovane reklamy, aj ked nezablokuje uplne vsetky, potom este uBlock Origin - pokial si nechcete nastavovat vsetko co tu dal, tak si len vymente Adblock za uBlock Origin a aktivujte si CZ/SK list, prip. nastavte nejake vynimky.
Tak som to vyskusal, na rovnakom videu v Edge, kde nie som prihlaseny na YouTube a mam zapnuty uBlock sa zobrazila pred videom reklama, vo Firefox, kde som na YT prihlaseny s blokovanim reklamy a mam zapnuty uBlock sa reklama nezobrazila - pred testom v Edge, ale prihlaseny na YT a vypnuty uBlock reklamy zobrazuje.
Takze je potrebne byt prihlaseny na YT, mat v nastaveniach zablokovane reklamy a este aktivovany uBlock Origin.
Pri YouTube videach sa dala skopirovat adresa a prehrat v roznych video prehravacoch, ale uz to nejde, zvlastne, dokonca nefunguje ani "Copy URL" v rozsireni Video DownloadHelper, je tam len Download, ten fungoval iba vo Firefox-e a pridavalo sa do videa logo, bez loga to slo len v platenej verzii, no teraz to nejde ani stiahnut, ulozil sa mi len maly subor mkv, ktory prehrava len ciernu plochu. Urcite tam nieco menili, este nedavno to islo, aspon ze Firefox ma teraz PIP.
Inak mam Firefox 78.0.1 (64-bit), Windows 10 2004 64-bit.
//autoeditácia príspevku (04 Júl 2020, 13:28)
Tak som hladal v nastaveniach YT to blokovanie reklam, ale nie je to tam, zrejme to zrusili, nasiel som len "Info cards", to mam vypnute, kazdopadne, musim byt prihlaseny a mat zapnuty uBlock, aby sa mi nezobrazovali reklamy pred videom - a kopirovat YT odkaz do video prehravacov (uz) nejde.
Tak som to vyskusal, na rovnakom videu v Edge, kde nie som prihlaseny na YouTube a mam zapnuty uBlock sa zobrazila pred videom reklama, vo Firefox, kde som na YT prihlaseny s blokovanim reklamy a mam zapnuty uBlock sa reklama nezobrazila - pred testom v Edge, ale prihlaseny na YT a vypnuty uBlock reklamy zobrazuje.
Takze je potrebne byt prihlaseny na YT, mat v nastaveniach zablokovane reklamy a este aktivovany uBlock Origin.
Pri YouTube videach sa dala skopirovat adresa a prehrat v roznych video prehravacoch, ale uz to nejde, zvlastne, dokonca nefunguje ani "Copy URL" v rozsireni Video DownloadHelper, je tam len Download, ten fungoval iba vo Firefox-e a pridavalo sa do videa logo, bez loga to slo len v platenej verzii, no teraz to nejde ani stiahnut, ulozil sa mi len maly subor mkv, ktory prehrava len ciernu plochu. Urcite tam nieco menili, este nedavno to islo, aspon ze Firefox ma teraz PIP.
Inak mam Firefox 78.0.1 (64-bit), Windows 10 2004 64-bit.
//autoeditácia príspevku (04 Júl 2020, 13:28)
Tak som hladal v nastaveniach YT to blokovanie reklam, ale nie je to tam, zrejme to zrusili, nasiel som len "Info cards", to mam vypnute, kazdopadne, musim byt prihlaseny a mat zapnuty uBlock, aby sa mi nezobrazovali reklamy pred videom - a kopirovat YT odkaz do video prehravacov (uz) nejde.
-
hojko
Site Admin
Potvrdzujem problemy s YouTube a najma blokovanim reklamy. S AdBlocker for YouTube nefunguje korektne, niektore videa s tym ani nejde prehrat. Musel som ho vypnut. Avsak vsimol som si dalsiu vec, ze YouTube obmedzil neaktivitu na pozadi. A teda ak mam pustenu hudbu a nieco robim, tak po mozno 5 pesnickach sa zastavi prehravanie a treba odkliknut pokracovanie. Predtym to stacilo raz za cas, mozno raz za hodinu.
Edit: Pozeram, ze vysla vcera aktualizacia, idem povolit plugin: https://mybrowseraddon.com/adblocker-for-youtube.html
Edit: Pozeram, ze vysla vcera aktualizacia, idem povolit plugin: https://mybrowseraddon.com/adblocker-for-youtube.html
Na ktorych videach to nefunguje, aspon 1 priklad a aky prehliadac pouzivas?
Ako som pisal, mne sa reklamy nezobrazuju, ak som prihlaseny na YT a mam aktivovany uBlock Origin, vo Firefox, Windows 10.
Ako som pisal, mne sa reklamy nezobrazuju, ak som prihlaseny na YT a mam aktivovany uBlock Origin, vo Firefox, Windows 10.
-
hojko
Site Admin
Pisal som o AdBlockeri o ktorom sa tu pisalo v piatok. Ten nefungoval. Po vcerajsej aktualizacii sa zda, ze uz funguje.
Mam Firefox a Win7.
Mam Firefox a Win7.
zdravim, chcel by som otvorit diskusiu, ohladom toho, kolko realne asi tak zarabaju ludia na youtube videach. Ak som spravne pochopil, velmi to ovplyvnuju faktory ako odkial pochadzaju ludia co si prezeraju videa /napr z Usa je lepsie ako ked su zo Slovenska/ a zavisi aj od tematickeho zamerania daneho videa.
Ale ze vraj realne sa to pohybuje v rozmadzi od 1000-3000Usd za 1M jedinecnych prezreti.
Je to tak? Z toho ale vychadza, ze okrem tych spickovych youtuberov sa na tom zas tak vela zarobit neda, ked clovek zoberie do uvahy kolko to stoji casu a namahy..Nazory?
Ale ze vraj realne sa to pohybuje v rozmadzi od 1000-3000Usd za 1M jedinecnych prezreti.
Je to tak? Z toho ale vychadza, ze okrem tych spickovych youtuberov sa na tom zas tak vela zarobit neda, ked clovek zoberie do uvahy kolko to stoji casu a namahy..Nazory?
To zhruba sedí.
Veľmi záleží od divákov, teda ich lokality.
Porovnávať videá a youtuberov vzhľadom na náročnosť tvorby medzi sebou sa v podstate nedá, lebo jeden streamuje hry a s videom má v podstate minimum práce a druhý youtuber ako napríklad garáž tv má s tvorbou úplne iné kvantum roboty.
U mňa sa recenzie hýbu okolo 100€ za 100 000 videní s divákmi z celého sveta. Za pol hodinu roboty na 5 minútovom videu som dostal cca 600€, keďže si to pozrelo cez 600 000 ľudí.
Iné video (nie recenzie) má niečo cez 80 miliónov videní a zarobilo v podstate minimum, keďže drvivá väčšina divákov sú z krajín ako India, Pakistan.
Robiť YouTube prvoplánovo pre peniaze je hlúposť, lebo je to robota ako každá iná. Základ je robiť to čo človeka baví, časom sa nájdu diváci a prvé peniaze začnú pokrývať náklady na techniku a časom sa z toho môže dať aj žiť.
Veľmi záleží od divákov, teda ich lokality.
Porovnávať videá a youtuberov vzhľadom na náročnosť tvorby medzi sebou sa v podstate nedá, lebo jeden streamuje hry a s videom má v podstate minimum práce a druhý youtuber ako napríklad garáž tv má s tvorbou úplne iné kvantum roboty.
U mňa sa recenzie hýbu okolo 100€ za 100 000 videní s divákmi z celého sveta. Za pol hodinu roboty na 5 minútovom videu som dostal cca 600€, keďže si to pozrelo cez 600 000 ľudí.
Iné video (nie recenzie) má niečo cez 80 miliónov videní a zarobilo v podstate minimum, keďže drvivá väčšina divákov sú z krajín ako India, Pakistan.
Robiť YouTube prvoplánovo pre peniaze je hlúposť, lebo je to robota ako každá iná. Základ je robiť to čo človeka baví, časom sa nájdu diváci a prvé peniaze začnú pokrývať náklady na techniku a časom sa z toho môže dať aj žiť.
Pravidelne spolupracujeme s rôznymi influencermi (YT aj IG), aj s tými menšími, čiže nám často chodia od nich cenové ponuky. Zarábajú zrejme hlavne na spoluprácach, z toho sú najväčšie prachy. Nafúknuté majú tie ceny neskutočne, fakt až chorobne. Na druhej strane je fakt, že ak ti 10 tisíc vrazených do kampane s influencerom prinesie viac, ako 10 tisíc v spotoch v Markíze, tak asi nie je o čom (a ver, že prinesie, preto je tam taký dopyt).
Hensym
"Zarábajú zrejme hlavne na spoluprácach"
-napr, ze niekto si zaplati influencera aby prisiel do jeho TV alebo na nejaku spolocensku akciu?
Toto myslis?
"Zarábajú zrejme hlavne na spoluprácach"
-napr, ze niekto si zaplati influencera aby prisiel do jeho TV alebo na nejaku spolocensku akciu?
Toto myslis?