A rozmýšľam, či sa mám pustiť do toho classic, alebo kúpiť normálnu edíciu. Teda ani sa v nich veľmi nevyznám, keďže som sa o to doteraz nezaujímal. V podstate nemám žiadny prehľad, ktorá je ktorá verzia a ktorá je zas základná a potrebná na hradnie. Plánujem ale hrať väčšinou sólo. Čo by ste mi poradili? Díky.
Všetko o World of Warcraft, datadisky, addony, patche...
-
Cako_SK
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Re: Všetko o World of Warcraft, datadisky, addony, patche...
Ahojte, plánujem tiež sa pustiť do wowka a nikdy som ho nehral. Okrem Warcraft III ale viem že to je úplne o niečom inom
proste to chcem skúsiť.
A rozmýšľam, či sa mám pustiť do toho classic, alebo kúpiť normálnu edíciu. Teda ani sa v nich veľmi nevyznám, keďže som sa o to doteraz nezaujímal. V podstate nemám žiadny prehľad, ktorá je ktorá verzia a ktorá je zas základná a potrebná na hradnie. Plánujem ale hrať väčšinou sólo. Čo by ste mi poradili? Díky.
wowko ma starter edition, ta je zadarmo do lvlu 20. staci sa len zaregistrovat a stiahnut. zacni s tym.
classic neries vobec podla mojho nazoru. je to 15 rokov stara hra, ktora ta podla mna skor odradi pokial si to nehral kedysi davno.
starter ta nauci vsetko co treba a potom uvidis co dalej. v podstate staci len kupit posledny datadisk, tam mas mesiac zadarmo a potom treba platit mesacne.
classic neries vobec podla mojho nazoru. je to 15 rokov stara hra, ktora ta podla mna skor odradi pokial si to nehral kedysi davno.
starter ta nauci vsetko co treba a potom uvidis co dalej. v podstate staci len kupit posledny datadisk, tam mas mesiac zadarmo a potom treba platit mesacne.
Classic je sice 15 rokov stara hra ale to neznamena, ze nie je v mnohych ohladoch pre urcity typ ludi lepsia, preto ju stale hra tolko ludi vratane mna (retail ma nebavi vobec). Na classic ti staci kupit iba gametime co je 13 eur mesacne.
jo, to som sa zle vyjadril, aj na retail ti staci iba subscription, budes tam mat vsetko okrem najnovsieho datadisku, to ta ale nemusi trapit do lvlu110.
ja som z classicu velmi rychlo vytriezvel (ako ostatne vacsina mojho okolia). to co je zo zaciatku to zaujimave a lakave (vacsina narocnost, celkovo je hra surovejsia) sa po case stane uplne rovnaky grind ako retail, s tym rozdielom ze grind na retaily je pohodlnejsi a zabavnejsi.
dostal som sa na lvl30 a uvedomil som si ze ma to nebavi. grind, grind a grind dookola. pri mojom mnozstve casu co som schopny do hry investovat mi trvalo spravit 1 level 1 den. na lvly 30. a aj to iba ked som nerobil nic ine, iba grindil, ziadne profesie ci nebodaj zabava. na lvly30 som mal stale menej ako 10 goldov, takze mount na lvl40 bol utopia.
a ked som si uvedomil ze minimalne mesiac (realne 2, lebo kazdy level trva dlhsie spravit) by som musel cisto grindit aby som sa dostal na 60ku a potom co? dalsi grind kvoli itemom, profesiam, atunementom na raidy? este ked si clovek uvedomi ze dungeony a raidy v classicu su extremne primitivne a nudne oproti retailu.
tak som zrusil subscription uplne. retail ma nebavi dlhodobo a classic je len slaby odvar retailu. (podla mojho nazoru)
takze znova doporucujem novemu cloveku co nikdy wowko nehral, nech len pekne zacne retailom, netreba na to ziadne peniaze a ked po nejakom case zistis ze to neni ono, nic ti nebrani vyskusat classic, subscription je iba jedna aj na retail aj na classic.
ja som z classicu velmi rychlo vytriezvel (ako ostatne vacsina mojho okolia). to co je zo zaciatku to zaujimave a lakave (vacsina narocnost, celkovo je hra surovejsia) sa po case stane uplne rovnaky grind ako retail, s tym rozdielom ze grind na retaily je pohodlnejsi a zabavnejsi.
dostal som sa na lvl30 a uvedomil som si ze ma to nebavi. grind, grind a grind dookola. pri mojom mnozstve casu co som schopny do hry investovat mi trvalo spravit 1 level 1 den. na lvly 30. a aj to iba ked som nerobil nic ine, iba grindil, ziadne profesie ci nebodaj zabava. na lvly30 som mal stale menej ako 10 goldov, takze mount na lvl40 bol utopia.
a ked som si uvedomil ze minimalne mesiac (realne 2, lebo kazdy level trva dlhsie spravit) by som musel cisto grindit aby som sa dostal na 60ku a potom co? dalsi grind kvoli itemom, profesiam, atunementom na raidy? este ked si clovek uvedomi ze dungeony a raidy v classicu su extremne primitivne a nudne oproti retailu.
tak som zrusil subscription uplne. retail ma nebavi dlhodobo a classic je len slaby odvar retailu. (podla mojho nazoru)
takze znova doporucujem novemu cloveku co nikdy wowko nehral, nech len pekne zacne retailom, netreba na to ziadne peniaze a ked po nejakom case zistis ze to neni ono, nic ti nebrani vyskusat classic, subscription je iba jedna aj na retail aj na classic.
-
Cako_SK
Light Expert
ďakujem aacid. Takže stačí sa na stránke battle netu zaregistrovať a tam už nájdem potrebné veci?
Ešte taká otázka. Niečo som čítal že sú tam okresané aj iné veci ako len max level 20 nevieš čo je to? Prípadne, ak by ma to chytilo a zaplatím si mesačné poplatky tak pokračujem snáď ďalej a nemusím odznova?
Inak dík za ochotu. Tak skoro som odpoveď nečakal. A AJ mi veľmi nejde, takže zahraničné fóra mi nepomôžu. Vlastne preto aj chcem začať s wow, aby som sa ju naučil, vraj to trošku pomôže
Ešte taká otázka. Niečo som čítal že sú tam okresané aj iné veci ako len max level 20 nevieš čo je to? Prípadne, ak by ma to chytilo a zaplatím si mesačné poplatky tak pokračujem snáď ďalej a nemusím odznova?
Inak dík za ochotu. Tak skoro som odpoveď nečakal. A AJ mi veľmi nejde, takže zahraničné fóra mi nepomôžu. Vlastne preto aj chcem začať s wow, aby som sa ju naučil, vraj to trošku pomôže
pokial viem tak su tam obmedzenia v chate, ze nemozes pisat inym ludom sukromne spravy (kvoli spamerom), nemozes sa pridat do guildy a nemozes pouzivat aukciu. ale su to vsetko veci co ozaj do levelu 20 nejak moc nepotrebujes.
ano, ked si to zaplatis, vsetko to ostava. funguje to aj naopak, ked raz prestanes platit, stale mozes hrat ale iba s postavami do lvl20.
ano, ked si to zaplatis, vsetko to ostava. funguje to aj naopak, ked raz prestanes platit, stale mozes hrat ale iba s postavami do lvl20.
To iste sa da napisat na retail akurat tam das max level za par dni a potom co ? Musis robit totalne nezaujimave veci ako world questy kazdy den, grindit time gated repku a iny time gated content a ked chces najlepsi gear tak musis bud speedrunovat mythic+ dungeony alebo raidovat mythic obtaiznost, ktora fakt nie je easy a pre cloveka kt. si chce aj trochu oddychnut a nie sa 100% sustredit na komplikovane mechaniky bossov to nie je bohvieco... A to len preto aby s dalsim patchom bol cely predosly content a tvoj gear outdated... Na classicu ti aspon to co nahras zostane ovela ovela dlhsie. Plus je tam totalne zamotany lore v ktorom sa uz ani diva svina nevyzna a cele je to jeden velky gulas s hromadou contentu, ktory je outdated a nema ziadny vyznam.aacid napísal:jo, to som sa zle vyjadril, aj na retail ti staci iba subscription, budes tam mat vsetko okrem najnovsieho datadisku, to ta ale nemusi trapit do lvlu110.
1) nemas co robit na max?? oproti classiku tam mas asi tak 30x viac moznosti. raidy a dungeony si zahra kazdy, pretoze mas rozne obtiaznosti. v classicu ak chces ist do raidu tak na to potrebujes ozaj cas. mas tam realny solo content, questy, world questy, island expeditions, pet battles, pet dungeons, fishing, archeologiu (jasne fishing je aj v classicu, ale totalne primitivny), achievementy, transmogy (mam kamarata co viac menej len zbiera transmogy a achievementy zo starych raidov). v legione si mal class halls, mal si tam tu challenge tower, v bfa neviem co je.
pvp zamerne ignorujem, lebo ja pvp nehram, ale aj tam je 10x viac moznosti ako v classicu.
2) najlepsi gear... nechapem toto nahananie sa za gearom, na co je to dobre? ked chces v retaily tier set, vies ho ziskat aj z LFR, bude uplne rovnaky akurat nizsie staty, na co ti je ten z mythic obtiaznosti? naopak v classicu ked chces ziskat tier set tak musis ist do raidu, 40manu, na to potrebujes guildu a hlavne cas, tie pripravy na raid zaberaju pomaly viac casu ako raid samotny. naopak v retaily ked mas malo casu, otvoris LFG a za par minut raidujes, aj ked iba LFR ale raidujes. samozrejme kto ma viac casu moze ist robit s guildou normal raidy. a kto ma este viac casu moze robit hard raidy... proste moznosti, tolko moznosti ze si kazdy vyberie
3) to ze s novym datadiskom pride novy gear a ten stary sa stane outdated, to je predsa normalne, tak to musi byt, ci ty by si najradsej mal ten isty gear furt? jasne ze na classicu ti ostane dlhise, ale na co ti bude? aby si sa logoval a pozeral sa na neho? lebo co ine budes robit v classicu ked prejdes vsetok content. ale toto predsa mozes dosiahnut aj v retaily, vyjde novy datadisk a ty ho budes ignorovat, ostanes stale na tom istom levely a gear nebude outdated...
no a ostatne v retaily ti z toho gearu ostane aspon transmog, to znamena ze aj stary gear zo starych datadiskov mozes stale nosit aj na max levely. v classicu akykolvek gear ked nahradis tak mozes v najlepsom disenchantnut...
proste vsetko co mozes robit v classicu mozes aj v retaily, ale z nejakeho dovodu su ludia totalne nadrzany ze konecne tu maju naspat tu hru ktora im dava 100x menej moznosti a preto je super.
//autoeditácia príspevku (07 Nov 2019, 15:59)
ale inak ako som uz napisal predtym, mna nebavi ani ten retail, ale proste classic je este vacsia nuda.
pvp zamerne ignorujem, lebo ja pvp nehram, ale aj tam je 10x viac moznosti ako v classicu.
2) najlepsi gear... nechapem toto nahananie sa za gearom, na co je to dobre? ked chces v retaily tier set, vies ho ziskat aj z LFR, bude uplne rovnaky akurat nizsie staty, na co ti je ten z mythic obtiaznosti? naopak v classicu ked chces ziskat tier set tak musis ist do raidu, 40manu, na to potrebujes guildu a hlavne cas, tie pripravy na raid zaberaju pomaly viac casu ako raid samotny. naopak v retaily ked mas malo casu, otvoris LFG a za par minut raidujes, aj ked iba LFR ale raidujes. samozrejme kto ma viac casu moze ist robit s guildou normal raidy. a kto ma este viac casu moze robit hard raidy... proste moznosti, tolko moznosti ze si kazdy vyberie
3) to ze s novym datadiskom pride novy gear a ten stary sa stane outdated, to je predsa normalne, tak to musi byt, ci ty by si najradsej mal ten isty gear furt? jasne ze na classicu ti ostane dlhise, ale na co ti bude? aby si sa logoval a pozeral sa na neho? lebo co ine budes robit v classicu ked prejdes vsetok content. ale toto predsa mozes dosiahnut aj v retaily, vyjde novy datadisk a ty ho budes ignorovat, ostanes stale na tom istom levely a gear nebude outdated...
no a ostatne v retaily ti z toho gearu ostane aspon transmog, to znamena ze aj stary gear zo starych datadiskov mozes stale nosit aj na max levely. v classicu akykolvek gear ked nahradis tak mozes v najlepsom disenchantnut...
proste vsetko co mozes robit v classicu mozes aj v retaily, ale z nejakeho dovodu su ludia totalne nadrzany ze konecne tu maju naspat tu hru ktora im dava 100x menej moznosti a preto je super.
//autoeditácia príspevku (07 Nov 2019, 15:59)
ale inak ako som uz napisal predtym, mna nebavi ani ten retail, ale proste classic je este vacsia nuda.
-
Cako_SK
Light Expert
Dik aacid ešte raz. Wowko som nainštaloval (starter edíciu) a pár misií zahral. Ale hodím si tam aj classic, aby som vedel, o čo všetko som prišiel. Ja som ho poznal, kamaráti o ňom hovorili ale nikdy som sa oň nezaujímal. Tak kedy to skúsiť keď nie teraz keď prišiel ten reštart
akurát tá grafika vraj je horšia ako normálna verzia... No uvidíme
jasne ze je horsia ale neni to az take zle. vyskusaj, mozno ta to chyti.
Možno trochu off-topic, ale jedna vec čo ma vždy fascinovala na hráčov WoW-ka a iných časovo a labour intensive hrách som nedávno našiel zhrnuté pri čítaní Dialectics of Enlightenment:

At the same time, however, mechanization has such power over leisure and its happiness, determines so thoroughly the fabrication of entertainment commodities, that the off-duty worker can experience nothing but after-images of the work process itself. The ostensible content is merely a faded foreground: what is imprinted is the automated sequence of standardized tasks. The only escape from the work process in factory and office is through adaptation to it in leisure time.
-
R1k1nko
Darca
no som zacal hrat to wowko BFA som tam lvl 55 ide to paradne .. kur*a ma to bavi pekne si Questim ide to rychlo .. plus do toho profky sem tam.. tie batle pet sa mi paci tiez... ja som taky achiv hunter ale tu to nehrozi vsak to mi zoberie aj 5 rokov zivota kym to dam ...
no ale k otazke .. dal som si real burning legion a tam sami poliak za 25 euro sa viem presunut na iny realm viete mi poradit nejaky SVK / CZ top bes ?
dik
no ale k otazke .. dal som si real burning legion a tam sami poliak za 25 euro sa viem presunut na iny realm viete mi poradit nejaky SVK / CZ top bes ?
si horda alebo aliancia? viem ze Drak'thul je CZ/SK server, ale primarne hordacky. mozno aj na aliancii hraje niekto.
-
R1k1nko
Darca
diky a jasne ze horda !! niesom homo alikaacid napísal:si horda alebo aliancia? viem ze Drak'thul je CZ/SK server, ale primarne hordacky. mozno aj na aliancii hraje niekto.
no ale dik ... teraz totalne za ko*ot vyje*** 25 euro.. len zato ze ked budem v dungu a napisem ze : je*al to pes.. alebo cakajte idem si pre pivo mi ten slovak or CZ odpise ze ok
Takto vyzera ironforge na golemagu po 2.5 mesiaca od launchu classicu.
tak tak, vsetci sedia v meste lebo nemaju co robit 
-
R1k1nko
Darca
a chyba tam nejake tie achivmenty ... proste ze nech vidis a vies ze wau tento ma takeho mounta a takuto zbran a je to mega topka ! frajer chcem byt jeho kamarat...
pisem to preto ze ja som na Twinstar to bol taky ten server kde neplatis ( nenapada ma jak sa to vola ...) ale ked som dosiahol v tej dobe 9k achiv.. tak to mozno z tych 4k ludi co tam hrali bolo fajn ..
bohuzial ja som taky chcem byt /top 15 ako volakedy daaaavno na CS serveru ... ze dojde clovek a je pojem ,... teraz to take nieje... a ani v klasiku to nemas ako zistit lebo tam niesu tie achivy a nevies porovnat...
pisem to preto ze ja som na Twinstar to bol taky ten server kde neplatis ( nenapada ma jak sa to vola ...) ale ked som dosiahol v tej dobe 9k achiv.. tak to mozno z tych 4k ludi co tam hrali bolo fajn ..
bohuzial ja som taky chcem byt /top 15 ako volakedy daaaavno na CS serveru ... ze dojde clovek a je pojem ,... teraz to take nieje... a ani v klasiku to nemas ako zistit lebo tam niesu tie achivy a nevies porovnat...
-
Wishmaster
Medium Professional
Ved Classic je podla vanilly a ani tam neboli achievy.. to prislo az s Wrath of The Lich King
// a ten server sa vola "free server" ;D (inak to este funguju tie freecka?
)
// a ten server sa vola "free server" ;D (inak to este funguju tie freecka?
Čaute.. uuuuplne sily otázka mimo pléna :Dnehral som wowko 400 rokov a rozmýšľam že začnem hral som len klasik ale išiel by som to celé zas(stratiť rok dva života)
aaa otázka znie že keď kúpim posledný datadisk že či tam budú aj tie predtým alebo musím kúpiť všetky aby som mohol príbeh ísť, a az ano, čo sa mi moc nechce toľko vysolit,tak ktorí je naj? Diky
wowko si mozes stiahnut zadarmo, takzvanu starter edition. tam si obmedzeny na max level 20. classic v tom nie je. potom ti staci len zacat platit mesacne poplatky, tym ziskas vsetky datadisky okrem toto najnovsieho. to znamena ze do levelu 110 nemusis riesit nic. ked si platis mesacne, mas uz pristup aj do classicu. jedine co treba realne kupit mimo predplatneho je posledny datadisk. ale to ries az ked to bude treba riesit.
este k tomu classicu, neviem ci som zle pochopil ako to myslis, alebo to tak myslis, ale classic je oddeleny on normalneho wowka (retail). classic je iba classic, to jest povodne wowko bez akychkolvek datadiskov, maximalne level 60. postavu ktoru si vytvoris na classicu nemozes preniest na retail, nemozes s nou hrat dalsie datadisky, iba classic. samozrejme je mozne (a pravdepodobne) ze casom tam pridaju dalsie datadisky (koho by bavilo dookola hrat to iste) ale to je hudba buducnosti.
este k tomu classicu, neviem ci som zle pochopil ako to myslis, alebo to tak myslis, ale classic je oddeleny on normalneho wowka (retail). classic je iba classic, to jest povodne wowko bez akychkolvek datadiskov, maximalne level 60. postavu ktoru si vytvoris na classicu nemozes preniest na retail, nemozes s nou hrat dalsie datadisky, iba classic. samozrejme je mozne (a pravdepodobne) ze casom tam pridaju dalsie datadisky (koho by bavilo dookola hrat to iste) ale to je hudba buducnosti.