Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
mercedes B , nieco od vw sharan touran ? , respektive nieco co ma vysoky strop aby to nebolo obmedzujuce
Nerozumiem, do mesta ich chceš odhovoriť od SUV ako 5008 a radíš im ešte dlhší superb?
my sme kupovali pol roka dozadu. podobna kategoria aby bolo co najviac priestoru a do 30 tisic.
vo finale sme sa rozhodovali medzi x-trailom, kodiaqom a 5008. za mna vyhravala 5008, krasne auto, prakticke (v zadu ma 3 plnohodnotne sedacky), nadstandartne vybavenie. zial 1.3 benzin bolo strasne slabucke a 1.6 uz bolo nad rozpocet.
kodiaq je tiez super, priestranny, obrovsky kufor, prakticky vybaveny. akurat strasne dlha cakacka a (subjektivne) je to velmi otrasne auto vzhladovo.
nakoniec sme skoncili s x-trailom, aj preto lebo sme dostali dobru cenu. najprv som nebol velmi nadseny, sice z vonka vypada super (subjektivne) ale vnutri je to bieda, hlavne ked som si tam sadol hodinu po testovacej jazde peugeotu... 10 rokov rozdiel.
s odstupom casu som ale uplne spokojny, jazdi sa na nom dobre, je ozaj priestranne (mam objemnejsieho kamarata a ten mi tvrdil ze sa mu tam sedelo ovela lepsie ako v kodiaqu) a vypada dobre. kupili sme ju vo vybave ktorej to fullky chybaju asi len kozene sedadla a detekcia mrtveho uhlu (ale ma take obrovske spataky ze mi to ani nechyba).
ale keby som mal budget 33 tisic tak beriem tu 5008ku asi, sice som pocul staznosti na ten uzky volant ale aj tak, top rodinne auto.
//autoeditácia príspevku (12 Nov 2019, 10:12)
kombiky sme uplne zrusili, nemam pocit ze by to prinasalo ziadne vyhody oproti SUV, akurat je to nizke, teda sa tam horsie davaju sedacky, vykladaju deti a lahsie naberies nejaky obrubnik.
vo finale sme sa rozhodovali medzi x-trailom, kodiaqom a 5008. za mna vyhravala 5008, krasne auto, prakticke (v zadu ma 3 plnohodnotne sedacky), nadstandartne vybavenie. zial 1.3 benzin bolo strasne slabucke a 1.6 uz bolo nad rozpocet.
kodiaq je tiez super, priestranny, obrovsky kufor, prakticky vybaveny. akurat strasne dlha cakacka a (subjektivne) je to velmi otrasne auto vzhladovo.
nakoniec sme skoncili s x-trailom, aj preto lebo sme dostali dobru cenu. najprv som nebol velmi nadseny, sice z vonka vypada super (subjektivne) ale vnutri je to bieda, hlavne ked som si tam sadol hodinu po testovacej jazde peugeotu... 10 rokov rozdiel.
s odstupom casu som ale uplne spokojny, jazdi sa na nom dobre, je ozaj priestranne (mam objemnejsieho kamarata a ten mi tvrdil ze sa mu tam sedelo ovela lepsie ako v kodiaqu) a vypada dobre. kupili sme ju vo vybave ktorej to fullky chybaju asi len kozene sedadla a detekcia mrtveho uhlu (ale ma take obrovske spataky ze mi to ani nechyba).
ale keby som mal budget 33 tisic tak beriem tu 5008ku asi, sice som pocul staznosti na ten uzky volant ale aj tak, top rodinne auto.
//autoeditácia príspevku (12 Nov 2019, 10:12)
kombiky sme uplne zrusili, nemam pocit ze by to prinasalo ziadne vyhody oproti SUV, akurat je to nizke, teda sa tam horsie davaju sedacky, vykladaju deti a lahsie naberies nejaky obrubnik.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
este asi nedaval tri autosedacky do superba alebo inej limuziny..chcu funglac? ak funglac tak teraz super vychadza 140kw titanium S-max, pripadne predvadzacky Outlendera, CR-V
Vykaslal by som sa na neohrabane SUVcka a zobral Rifter/Berlingo. Mnozstvo priestoru, pre 3 deti ideal. V podstate najlepsie rodinne auto.
-
guess.whoo
Redeemer
nie kazdy ma kde parkovat autobus
Aky autobus?? S-max ma podobne rozmery.
-
guess.whoo
Redeemer
chod zaparkovat do Centralu napriklad..s Smaxom je to problem a co taky Rifter, ktory ma este o 20cm viac na sirku?
Neviem, kde si zobral tych 20cm na sirku, Rifter je este uzsi. Vyssi je o 22cm.
-
guess.whoo
Redeemer
Len skoda, ze jeden udaj je bez a druhy so zrkadlami.
https://fordcms.blob.core.windows.net/m ... 201905.pdf
https://lioncar.sk/wp-content/uploads/2 ... 018-09.pdf
https://fordcms.blob.core.windows.net/m ... 201905.pdf
https://lioncar.sk/wp-content/uploads/2 ... 018-09.pdf
-
guess.whoo
Redeemer
tak v tom pripade beriem spat a ospravedlnujem sa...stale to ale vyzera ako minibus 
Mne Rifter pride krajsi ako napr. taka 5008. Ale tak kazdy nech si vyberie co sa mu paci. 
Tak auto sa bude kupovat v Rakusku a S-Max tu v podobnej vybave zacina okolo 40 tisic. Rifter sa im tiez nepaci, svagor by najradsej nieco premiovejsie. Pravdu povediac Superba som im radil, lebo vraveli, ze chcu co najviac miesta, ale do mesta to vazne nebude asi najlepsia volba, pripustam. Sedacky by boli iba 2, kedze 3 dieta uz ma cez 13 a ma potrebnu vysku aby nemuselo sediet v autosedacke. Ale zatial dakujem za rady, dam im vediet.
ono 5008 bola este v predchadzajucej generacii minibus (rozumej mpv), akurat teraz z toho spravili SUV, ale nepovazoval by som to za plnohodnotne SUV, neni ani moc vysoke, povedal by som ze je to zvysene mpv.
nech sa na neho idu pozriet, pokial chcu nieco premiovejsie to je presne pre nich, minimalne vnutri posobi velmi premiovo.
Mexo: co je na SUV neohrabane? specialne voci MPVckam?
nech sa na neho idu pozriet, pokial chcu nieco premiovejsie to je presne pre nich, minimalne vnutri posobi velmi premiovo.
Mexo: co je na SUV neohrabane? specialne voci MPVckam?
Niektore posobia ako tank a pritom je v nich menej miesta ako v MPV, proste mrhanie priestorom. Posuvne dvere su v meste tiez velkou vyhodou.
Je pravda, že najpraktickejšie autá sú MPV-čka, ak teda nepočítame mini vany, ktoré ponúkajú už luxusne veľa priestoru.
Napriek tomu by som si MPV nikdy nekúpil, pretože sa mi proste tá karoséria a tvar auta vôbec nepáči. Radšej by som zobral Superb kombi, ktorý má o niečo menej priestoru, ale aspoň by som nenasadal do auta pri každom naštartovaní nasratý, čo za škaredú haraburdu som to kúpil.
Takže aj keď sú SUV a kombi menej praktické ako MPV, pre mňa osobne je dizajn auta dosť dôležitý, a preto by som toho Riftera nikdy nekúpil. Keby som potreboval fakt veľké osobné auto, tak už by som radšej kúpil nejaký mini van
Napriek tomu by som si MPV nikdy nekúpil, pretože sa mi proste tá karoséria a tvar auta vôbec nepáči. Radšej by som zobral Superb kombi, ktorý má o niečo menej priestoru, ale aspoň by som nenasadal do auta pri každom naštartovaní nasratý, čo za škaredú haraburdu som to kúpil.
Takže aj keď sú SUV a kombi menej praktické ako MPV, pre mňa osobne je dizajn auta dosť dôležitý, a preto by som toho Riftera nikdy nekúpil. Keby som potreboval fakt veľké osobné auto, tak už by som radšej kúpil nejaký mini van
-
guess.whoo
Redeemer
amen to that..ale v tej cene by som sa asi ulakomil fakt na SUV a siel by som asi do Kugy
kuga je ale velmi malicke SUV. to je presne take to co je sice vysoke a velke ale vnutri je velmi malo priestoru. kufor je tiez podstatne mensi nez napriklad focus combi alebo oktavka. a priestorovo to tiez nebude ono. detske sedacky sa tam zrovna pohodlne nedavali. a kuga nie je 7 miestna (aj ked ta nova by myslim mala byt)
-
guess.whoo
Redeemer
co ja viem..vozim sa dost casto v 2018 modely a aj vzadu mam s 2 metrami dost miesta na nohy aj ked predo mnou sedi tiez 190cm clovek. na hlavu je toho trosku menej ale urcite by sa deti nestazovali vzadu na nedostatok. Kufor nie je taky velky ako pri liftbackoch, zhruba o 100 litrov mensi, ale zas postacuje to