Slovenská pošta

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Slovenská pošta

Príspevok od používateľa brm »

jj, posledných pár mesiacov si tiež všímam, že úradné zásielky majú iba 7 dní a ostatné 18 dní. Nevšimol by som si to, kebyže sa poštárky na žltých lístkoch nemýlili a neopravovali škrtaním odberné lehoty.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

To je asi preto, aby mohli pouzit "fikciu dorucenia". Je to asi ako so vsetkym, ze obcan ma reagovat najneskor ihned (uz vcera bolo neskoro), ale statne institucie si davaju na vsetko minimalne 30 dni, a patricne tuto dobu aj vyuziju (vybavia to na 30. den).
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Odosielatel moze urcit kratsiu odbernu lehotu. Urady to davaju na 15 dni, napriklad taka colnica len na 3 dni.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ty vole, pozerám ten cenník a doporučené zásielky zdražené o 30 centov. Pritom o rovnakú sumu ich zdražovali aj teraz v máji. Keby to aspoň bolo vidieť na službách a platoch zamestnancov.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

alebo viac okienok na pošte a nie 3 pre cele sidlisko a poštova banka tam ma 3 neustale prazdne okienka a stolik
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

V rámci vnútroštátneho styku bola zrušená 2. trieda ? V ČR je jedna trieda v rámci vnútroštátneho styku už hodne dlho.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Nemá niekto skúsenosti, čo robiť, keď celý týždeň márne čakám na kuriéra Slovenskej pošty?
každý deň mi ráno príde sms, že mi dnes doručia balík a číslo, kde treba volať, ak nebudem doma.
V pondelok som volal ráno kuriérovi, mal som šťastie a dovolal som sa, oznámil som mu, že som v práci a aj do koľkej, tak mi povedal, že dá balík kolegovi a ten mi ho v utorok doručí do práce.
V utorok prišla rovnaká sms, tomu kuriérovi som volal hádam 20x, ani raz nezodvihol. Zavolal večer o šiestej, že mi doniesol balík do práce (samozrejme, že som o takom čase v práci už nebol).
Sľúbil, že v stredu príde ešte cez pracovnú dobu kým som v práci. Neprišiel, nevolal.
Je štvrtok, už mi to fakt súri, balík nikde, kuriér nikde, nedá sa mu dovolať ani po x pokusoch, hoci smska prišla ako aj každý deň, že tovar mi bude "dnes" doručený.
Má to byť platené dobierkou.
heker
Redeemer
Redeemer

Objednal si si to domov, nebol si doma, je to tvoj problem. Dosiel do roboty, nebol si v robote. Podla mna kurier spravil co mal a mal snahu ti to dorucit. Podla mna staznost ani reklamacia nie je v tomto pripade na mieste. Je to skor tvoja hlupost, ze si si to nedal poslat rovno do prace alebo ku susedovi co by bola doma cely den.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

treba si dať poste restante a ist si pre to na postu kedy ty chces
ja som to uz zacal takto robit

s ludmi na poste sa proste nikdy nedohodnes
Muffi
Addict
Addict

heker - ja som nemal možnosť poslať si to domov - posielajú to mne na dobierku, ja som si len objednal službu od operátora a netušil som, že simku mi pošlú slovenskou poštou.
Keď si objednávam službu od operátora tak tam uvádzam moju adresu, na ktorú mi prípadne môžu zaslať listiny, nie adresu zamestnania, kde sa poväčšine zdržiavam.
Keď mi príde ráno sms s textom "Ak nebudete na adrese, kontaktujte číslo..." tak kontaktujem to číslo, ako som aj urobil a dohodol som sa, že mi to doručí do práce v čase, do kedy sa tam zdržiavam, tak koho je to chyba, keď mi to doručí v celkom inom čase?
Keď mi na 20x nezodvihne telefón tak koho je to chyba?
Keď rovnako nezodvihnú ani na dispečingu tak to je tiež moja chyba?
Nemôžem to poslať ani k susedovi ani k priateľke, musím to vlastnoručne podpísať.
Fakt si odpusti tieto sprosté komentáre, ak nevieš nič k veci.
heker
Redeemer
Redeemer

Tak si zavolaj na infolinku posty a postazuj sa im, mozno oni sa skor spoja s kurierom.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Poviem trochu mimo. Kamoš robí kuriéra pre postu. Z každej zásielky ma cca 70centov, ale len pokiaľ tu zásielku doručí v daný deň. Ak ju nedoruci v daný deň ale až na druhý deň z hociakeho dôvodu, bud na strane adresáta alebo kuriér to nestihne tak nedostane za to ani cent. Takisto vravel, že není povinný to zaniesť na poštu keď mu to adresát povie do telefónu. Oni idú úplne mimo postu ako keby iná firma.
Na druhej strane riešia každú jednu reklamáciu prípadne sťažnosť na kuriéra, čo zevraj podľa neho iné kuriérske firmy vôbec neriešia.
heker
Redeemer
Redeemer

Kamarat jazdi za SPS a ma 2 pokusy na dorucenia. Pride napriklad 11.00, zavola, zazvoni, zapise si cas kedy tam bol. Poobede druhy pokus a ked sa to neda dorucit, vypise listok, hodi do schranky a chod si to vybrat do depa. DHLko platilo kureria tiez len vtedy, ak dorucil zasielku v prvy den. Ak ak dalsi, tak mal uz len dake smiesne centy z toho a preto na to kaslal.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

heker napísal:Objednal si si to domov, nebol si doma, je to tvoj problem. Dosiel do roboty, nebol si v robote. Podla mna kurier spravil co mal a mal snahu ti to dorucit. Podla mna staznost ani reklamacia nie je v tomto pripade na mieste. Je to skor tvoja hlupost, ze si si to nedal poslat rovno do prace alebo ku susedovi co by bola doma cely den.
Ono je problém aj so spoločnosťami, že ako zákazník nemám šancu zistiť, akú službu slovenskej pošty použijú. Moja dnešná skúsenosť. Dalo sa tam vybrať len medzi doručovateľmi, tak som zvolil slovenskú poštu a do poznámky dole v objednávke som napísal, že chcem doručenie do balíkoboxu pošty pri pobočke XY. Odpovedali mi, že to nie je možné, že mi príde balík na poštu. A ráno mi samozrejme prišla SMS, že dnes príde poštový kuriér. Čakal som celý deň. Nič. Bolo skoro 17hod., tak som si povedal, že kuriér už je dávno doma pri telke a išiel som preč. A nezavolá mi o 15 minút, že je na adrese a má pre mňa zásielku?
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Treba vyberat zasielkovnu a ziaden problem nebude. Pridem kedy chcem a viem, ze ma to tam bude cakat.
heker
Redeemer
Redeemer

Nie vsetci ponukaju zasielkovnu. Nie vsetci ju maju po ruke.
Muffi
Addict
Addict

Včera som písal kvôli tomu na dispečing, čuduj sa svete, do pár minút mi odpísala zamestnankyňa, že "Práve som hovorila s kuriérom Bude Vás kontaktovať."

Lenže nekontaktoval :D Tak už fakt neviem, či teraz je akože kuriér na mňa urazený, že som si dovolil upozorniť na jeho neochotu doručiť mi zásielku, alebo ako sa mám k tomu dostať.
Každopádne odporúčam sa vyhnúť tejto službe vždy, keď je to možné.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

no je to jednoduche, pre neho je to uz teraz praca navyse a zadarmo takze ta bude kontaktovat ked bude mat na tvoju ulicu zasielku, inak to naozaj nevidim :)
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

heker napísal:Nie vsetci ponukaju zasielkovnu. Nie vsetci ju maju po ruke.
Tak trzby im stale rastu, tak to bude ponukat viac a viac eshopov/firiem. Co myslis po ruke? V kazdom meste/vacsej obci maju minimalne jednu pobocku. Ved uz aj v takom Bardejove, maju 6 pobociek :|
Napísať odpoveď