domáce kino
Re: domáce kino
Aké sú to bedne? Parametre snáď nie je problém dohľadať :-)... Pri takej miestnosti, by to už chcelo kus výkonu a ak je rozpočet tak aj subwoofer.. AVR do 500e kúpiš dostačujúci aj nový a pri dobrom výbere použitý (ak aj takú možnosť pripúšťa), môžeš vymáknuť už ozaj dobrý "stroj"... Neviem aké máš bedne , ale nič nepokazíš nejakým Denonom, Marantzom, Yamahou či Onkyom (pri kúpe staršieho modelu, ale pozor na tie Onkya, ktoré mali problém s hdmi, ako som už spomenul ) Ak miestnosť bude určena primárne na kino a bude sa riešiť aspoň základ akustiky (dozvuk, pripadne nejaké korigovanie frequencii) treba počítať s tým, že výkon bude potrebný ešte vyšší... Projektor som nejaký ten rok do zadu zvažoval aj ja a tam som sa dostal k výberom medzi Optomou a benQ.. na oboch bolo niečo dobré, ale modely si už nepamätám a isto sú na trhu už aj iné a lepšie modely.. 3D by som ale určite zvolil... Nie je to celkom mŕtve, skôr by som povedal, že určené už len pre fajnšmekrov :-) no je na dcere, či sa jej to páči a či mala to šťastie vidieť 3d na slušnej úrovni aby vedela objektivne posúdiť...
-
starysomar
Hardcore addict
Re: domáce kino
Sorry za neskorú odpoveď - makám na týždňovkách. Dcéra dlhšie maródi, tak sa "nákupy" odkladajú do budúcna.
Moje bedne navrhol a vyrobil človek, ktorý o tom vie snáď všetko - vôbec nepýtajú SUB, hrajú spod 30HZ hoci iste so stratou v najnižších frekvenciách. V zhodne veľkej miestnosti (dcéra býva nad nami). S prehľadom im stačí 2x30 Watt. Nežiada sa moc pridať hlasitosť, zrejme vďaka tomu, že hrajú presne to, čo majú.
Čas ukáže pre čo sa rozhodne - osobne by som bol za solídne stereo
Moje bedne navrhol a vyrobil človek, ktorý o tom vie snáď všetko - vôbec nepýtajú SUB, hrajú spod 30HZ hoci iste so stratou v najnižších frekvenciách. V zhodne veľkej miestnosti (dcéra býva nad nami). S prehľadom im stačí 2x30 Watt. Nežiada sa moc pridať hlasitosť, zrejme vďaka tomu, že hrajú presne to, čo majú.
Čas ukáže pre čo sa rozhodne - osobne by som bol za solídne stereo