Kúpa TV
Re: Kúpa TV
Pozeral som ešte nejake recenzie na tú ZF9, a aj keď obrazovo je to všade chválené, tak jej dosť vyčítali "presvitajuce" podsvietenie pri svetlejších objektoch, či už v black baroch pri filmoch alebo aj v okolí titulkov, toto ma láka na OLEDoch, že tam je to čo má byť tmavé proste tmavé, len zasa je otázka či to pri tých testoch vnímali takto vzhľadom na pôvodnú cenu alebo je to aj v porovnaní s ostatnými LEDkami nekak výraznejšie, škoda že už sa to nedá asi nikde pozriet vystavené...
Inak v porovnaní OLED vs tieto "top" LED vychádza čo lepšie?
Inak v porovnaní OLED vs tieto "top" LED vychádza čo lepšie?
-
Ryan Giggs
VIP
Cloudingom trpi uplne kazde LCD, zalezi na konkretnom kuse (nie znacke, nie modeli) ako velmi sa to prejavi. Kvalita podsvietenia je parameter, ktory ti z recenzie alebo skusenosti kohokolvek nepovie absolutne nic, pretoze tvoj konkretny kus na tom moze byt uplne inak.
V niektorych parametroch su top LCD stale lepsie, ale celkovo subjektivne je vacsi wow efekt z obrazu u oledu.
V niektorych parametroch su top LCD stale lepsie, ale celkovo subjektivne je vacsi wow efekt z obrazu u oledu.
skúsim skočiť do TPD v BA, tam majú tie TV vystavené v takom "vačšom" prítmí ako vo väčšine predajní a porovnať si nejaké top LCD s OLEDom
inak čím to je, že tieto novšie TV sú všetky nejaké "hrubšie"? terajší Samsung má síce len edge led, ale je hrubý 2,99cm, čo vypadá super, keď to je na stene, teraz keď si dám napríklad na alze filter že do hrúbky TV 4cm od 55", tak mi v podstate okrem Q90 a Frame od Samsungu nič nenájde, je mi jasné, že je rozdiel v hrúbke medzi edge a direct led, ale ani edge led mi nenájde nič "tenké" v podstate, ako nie že by toto bolo nejaké kritérium výberu, len ma to zaujalo, že sa tie tv zhrubšujú...
inak čím to je, že tieto novšie TV sú všetky nejaké "hrubšie"? terajší Samsung má síce len edge led, ale je hrubý 2,99cm, čo vypadá super, keď to je na stene, teraz keď si dám napríklad na alze filter že do hrúbky TV 4cm od 55", tak mi v podstate okrem Q90 a Frame od Samsungu nič nenájde, je mi jasné, že je rozdiel v hrúbke medzi edge a direct led, ale ani edge led mi nenájde nič "tenké" v podstate, ako nie že by toto bolo nejaké kritérium výberu, len ma to zaujalo, že sa tie tv zhrubšujú...
-
Ryan Giggs
VIP
Vacsina TV uz je direct led, to je logicky sirsie. A zistilo sa ze sa velmi tenke TV prehrievaju. To neprospieva zivotnosti. Obzvlast teraz v dobe HDR. Vysoky jas = vela tepla = lepsie chladenie = viac miesta.
Dnes som si to bol obzrieť a teda nie som o nič múdrejší, našiel som v dvoch predajniach vystavený aj ten Sony ZF9 síce v 65" ale to by malo byt jedno, a ako obraz to malo pekný, len ten blooming, čo sa spomína v každej jednej recenzii ako v podstate jediný nedostatok bol dosť viditeľný aj v presvetlených predajniach, tak neviem ako by to bolo doma pri tme v izbe, jasne ze asi tam bol nastavený jas na maximum, co doma nebude, ale hned vedla bola Sony g9500 a tá tým už netrpela (na oboch telkach bežalo rovnaké demo) a aj čierna sa mi zdala tmavšia na tej G-rade, celkovo mi ale krajší obraz prišiel na ZF9 ak si odmyslím ten blooming okolo svetlých objektov no..
Samozrejme OLED mali takto na predajniach taký "najľúbivejší" obraz, len meviem ako to tam je s max jasom pri HDRku, ale minuloročný Sony AF9 majú teraz vo vypredajoch za cca 2200€ v 65", len to, že je to už menšie ako tie 75"... dúfal som, že to bude ľahšie vybrať ten správny TV
Samozrejme OLED mali takto na predajniach taký "najľúbivejší" obraz, len meviem ako to tam je s max jasom pri HDRku, ale minuloročný Sony AF9 majú teraz vo vypredajoch za cca 2200€ v 65", len to, že je to už menšie ako tie 75"... dúfal som, že to bude ľahšie vybrať ten správny TV
-
Ryan Giggs
VIP
HDR nie je iba o jase. oledy nemaju taky max jas ako špičkove LCD, ale zas praca s jasom ("dimming" na urovni pixelov) a detaily v tmavych scenach su bezkonkurenčne. Takže v konečnom dôsledku je efekt HDR lepši na olede.
Čiže už sa len rozhodnúť, či zobrať 65" alebo ísť do tej 75"ky, a podla toho vybrať či OLED alebo LED.. skúsil som si to "premerat" aký by to bol rozdiel vo veľkosti cca a stále neviem, frajerka mi tvrdí, že ta 75ka je už asi moc, no mne sa to zdá v pohode 
Inak ak 65ku, tak asi OLED a tam by bola čo najlepšia voľba? Ten minuloročný Sony AF9 alebo radšej lacnejší Philips? Alebo niečo úplne iné? Pripadne aj nejaký LED do tých max 2500€ za 65"?
Človek by si myslel, že s rozpočtom, kde sa zmestí cca 90% toho čo sa dá u nás kúpiť, to bude ľahký vyber, a ani nie..
Ty osobne by si išiel do čoho?
Ešte pre doplnenie, na stene oproti TV mám pri pozeraní stále zapnuté podsvietenie LED pasikom, neviem ale či to má nejaký vplyv na vyber TV, nie je to priame osvetlenie, čiže sa to neodráža do TV ako "zdroj" svetla, len proste nepozerám TV v uplnej tme
Samozrejme TV by bola realne vycentrovaná na stred
Inak ak 65ku, tak asi OLED a tam by bola čo najlepšia voľba? Ten minuloročný Sony AF9 alebo radšej lacnejší Philips? Alebo niečo úplne iné? Pripadne aj nejaký LED do tých max 2500€ za 65"?
Človek by si myslel, že s rozpočtom, kde sa zmestí cca 90% toho čo sa dá u nás kúpiť, to bude ľahký vyber, a ani nie..
Ty osobne by si išiel do čoho?
Ešte pre doplnenie, na stene oproti TV mám pri pozeraní stále zapnuté podsvietenie LED pasikom, neviem ale či to má nejaký vplyv na vyber TV, nie je to priame osvetlenie, čiže sa to neodráža do TV ako "zdroj" svetla, len proste nepozerám TV v uplnej tme
Samozrejme TV by bola realne vycentrovaná na stred
-
Ryan Giggs
VIP
TV sa nekupuje podľa toho ako veľka bude vyzerať na stene, ale podľa sledovacej vzdialenosti.
Nema veľmi zmysel priplacať za AF9 oproti Philipsu. Keď, tak FZ800. Tam su už zo škatule vyborne nastavene farby. Najlepši pomer cena/vykon je ale u Philipsu. Plus ako tak čitam, využil by si aj Ambilight. A je aj možne že bude na Philipsy teraz na Kračun zase akcia na na 5r. zaruku.
Z LCD tam prichadza do uvahy ten ZF9 a potom už snaď len Samsung QE65Q9FN rsp. 90R. V ramci LCD tam inu konkurenciu v 65" nemaš. TCL a Hisense u nas top modely nepredavaju a 8K televizory su mimo rozpočet.
Nema veľmi zmysel priplacať za AF9 oproti Philipsu. Keď, tak FZ800. Tam su už zo škatule vyborne nastavene farby. Najlepši pomer cena/vykon je ale u Philipsu. Plus ako tak čitam, využil by si aj Ambilight. A je aj možne že bude na Philipsy teraz na Kračun zase akcia na na 5r. zaruku.
Z LCD tam prichadza do uvahy ten ZF9 a potom už snaď len Samsung QE65Q9FN rsp. 90R. V ramci LCD tam inu konkurenciu v 65" nemaš. TCL a Hisense u nas top modely nepredavaju a 8K televizory su mimo rozpočet.
No len podľa tabuliek vzdialenosti mi to tam vychadza na 80"-82", pri 4k je dokonca odporúčaná vzdialenosť 1.7m na 88"
Skúsim teda počkať ešte na ten black friday či niečo nevyskočí za dobrú cenu a potom sa rozhodnem nejak
Stále ma ale láka ten zf9 v 75", ale to je posledný kus, tak boh vie, či bude ešte aj cez BF dostupný no...
Skúsim teda počkať ešte na ten black friday či niečo nevyskočí za dobrú cenu a potom sa rozhodnem nejak
Stále ma ale láka ten zf9 v 75", ale to je posledný kus, tak boh vie, či bude ešte aj cez BF dostupný no...
-
Ryan Giggs
VIP
88" na 1,7m je samozrejme prehnane. To ani neobsiahnes v zornom poli.
No tak od dnes v Black friday akcii Sony ZF9 a Samsung Q9FN v 75" za 2499€, čo z toho by bolo lepšie? Už som objednal Sony a potom som si všimol, že tam bol aj ten Samsung, bola by to lepšia voľba? Objednavku viem ešte zrušiť keď tak...
-
Ryan Giggs
VIP
Je to ťažka dilema toto. Nezavidim ti. Su to vyrovnani superi. V niektorych parametroch ma navrch Samsung, v niektorych Sony, neda sa povedať že jeden je lepši ako druhy. Podľa toho v čom.
No však toto, nevadí zoberiem tu Sony teda a ak by bol naozaj problémový ten blooming čo sa spomína tak by som to vramci 14 dní vrátil a zobral ked tak ten Samsung, to bude asi najlepšie "otestovanie" 
Tak Sony už je doma a prvotné zhrozenie, že som to s veľkosťou zrejme prepiskol, už vystiredalo nadšenie, doteraz som si myslel, že mám doma telku so super obrazom, ale ked som to porovnaval naraz s rovnakým obsahom, tak sa to nedá porovnávať
Ten spomínaný blooming je vidiet aj v domacich podmienkach, cierne pásy pri filmoch sú sem tam presvetlene, ale nieje to nič čo by rušilo a keď sa na to človek nesústredí, ani si to nevšimne, je to trochu vidieť aj pri titulkoch na tmavých scénach, ale ro som si všimol len pri Netflix Dolby Vision filmoch, este to odsledujom pri inom obsahu, ale tiež to nieje až také strašné
Zajtra idem ešte pre nový držiak a hdmi 2.0 kable a telka pojde na stenu
Inak nevieš ako to má Sony so servisom? Je to podobné ako pri Samsungu, že prídu domov alebo treba nechávať pre istotu krabicu? Lebo je to fakt hebedo na uskladnenie
Ten spomínaný blooming je vidiet aj v domacich podmienkach, cierne pásy pri filmoch sú sem tam presvetlene, ale nieje to nič čo by rušilo a keď sa na to človek nesústredí, ani si to nevšimne, je to trochu vidieť aj pri titulkoch na tmavých scénach, ale ro som si všimol len pri Netflix Dolby Vision filmoch, este to odsledujom pri inom obsahu, ale tiež to nieje až také strašné
Zajtra idem ešte pre nový držiak a hdmi 2.0 kable a telka pojde na stenu
Inak nevieš ako to má Sony so servisom? Je to podobné ako pri Samsungu, že prídu domov alebo treba nechávať pre istotu krabicu? Lebo je to fakt hebedo na uskladnenie
-
Ryan Giggs
VIP
Chodia samozrejme domov, resp. v niektorych pripadoch to musi do servisu, ale vtedy by po to mali prist sami.
-
MoRk4
Light Star
Ahojte,
vzhladom na BF je v akcii Philips 50PUS6704 na stranke mall.sk: https://www.mall.sk/televizory/philips- ... views#tabs
Co nan hovorite ? Oplati sa ?
vzhladom na BF je v akcii Philips 50PUS6704 na stranke mall.sk: https://www.mall.sk/televizory/philips- ... views#tabs
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Vie niekto detaily o philips 70pus6504 ? na alze je za 566 bez dph co mi dojde smiesne malo za 70" 
-
Ryan Giggs
VIP
Ak si nenarocny divak, tak ti to posluzi dobre. Inak je to velka uhlopriecka na taky lowend. Tam bude tie nedokonalosti vidiet vyraznejsie. A nema ani Ambi, ktory by nieco zamaskoval. Aj ked zalezi na sledovacej vzdialenosti.
Je to dobra ponuka. Navyse s Ambilightom. Tazko budes hladat nieco lepsie za ten peniaz.MoRk4 napísal:Ahojte,
Ja som si objednal ten Phillpis z Alzy, bol k tomu ako darček tento Soundbar Philips HTL1510B/12 za celkovu cenu 330€ po vyuziti kuponu 
Rozmýšlal som ešte nad týmto Samsung UE55RU7092 prípadne Samsung UE43RU7172 alebo nakoniec som zobral Philips 50PUS6704 so soundbarom.
Snáď tie Samsungy nemajú lepší obraz a nebudem sklamaný.
Rozmýšlal som ešte nad týmto Samsung UE55RU7092 prípadne Samsung UE43RU7172 alebo nakoniec som zobral Philips 50PUS6704 so soundbarom.
Snáď tie Samsungy nemajú lepší obraz a nebudem sklamaný.
-
Ryan Giggs
VIP
Od 400-euroveho TV nemozes cakat zazraky. Ak budes z obrazu nahodou sklamany u tohto televizora, tak ta neuspokoji ziaden v tejto cene.