Kompatibilita základnej dosky, procesoru a RAM

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
kamil37
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Kompatibilita základnej dosky, procesoru a RAM

Príspevok od používateľa kamil37 »

Zdravím,
moja momentálna PC zostava je:
-msi x370 gaming pro carbon
-ryzen 7 2700x
-geforce gtx 1080 ti
-RAM 16gb 2400Mhz

a zistil som, že ramky spôsobujú bottleneck, pretože ryzen by mal mať 3200Mhz ramky a viac,
v hrách mám o dosť menšie FPS ako známy, s tou istou grafickou kartou a rozdiel je az 50 snímkou pri 150fps,
odsledoval som mnoho videii, kde boli porovnavane ramky s jednotlivými Mhz s mojim procesorom
pri hraní hier a robí to fakt dosť,
takže by som si ich chcel vymeniť, ja som ztoho docela jeleň a aj som si vybral tieto RAM pamate:
https://m.alza.sk/g-skill-16gb-kit-ddr4 ... 641017.htm

Budú kompatibilné zo základnou doskou a procesorom?
Ja sa vtom moc nevyznám
Ďakujem za odpovede
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kompatibilita základnej dosky, procesoru a RAM

Príspevok od používateľa heker »

Pojdu ti len na 3200MHz, takze postacia ti kludne tieto - https://www.alza.sk/hyperx-16gb-kit-ddr ... 287278.htm
kamil37
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kamil37 »

diky teda za info
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ahoj,
zneuzijem temu, mam primitivnu otazku

mam starucku toshibu satellite c855-12t

aky najlepsi procesor tam mozem dat?
urobil som upgrade z pevneho disku na ssd, kupil som si novu baterku, vsetko ma to vyslo na 50 eur a zaujimal by ma este procesor, teraz tam mam celeron b815

novy ntb sa mi neoplati kupovat pretoze ho vyuzivam iba na nocne stahovanie torrentov, ide iba o nejaky moj vnutorny pocit ze tam mam srackovy procesor

//autoeditácia príspevku (17 Nov 2019, 22:12)
tak vyriesil som to svojpomocne, do socketu mi pasoval i3-2328M
ntb dostal doslova druhy dych, cpu ma vyslo 15 eur
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

kamil37 napísal:Zdravím,
moja momentálna PC zostava je:
-msi x370 gaming pro carbon
-ryzen 7 2700x
-geforce gtx 1080 ti
-RAM 16gb 2400Mhz

a zistil som, že ramky spôsobujú bottleneck, pretože ryzen by mal mať 3200Mhz ramky a viac,
v hrách mám o dosť menšie FPS ako známy, s tou istou grafickou kartou a rozdiel je az 50 snímkou pri 150fps,
odsledoval som mnoho videii, kde boli porovnavane ramky s jednotlivými Mhz s mojim procesorom
pri hraní hier a robí to fakt dosť,
takže by som si ich chcel vymeniť, ja som ztoho docela jeleň a aj som si vybral tieto RAM pamate:
https://m.alza.sk/g-skill-16gb-kit-ddr4 ... 641017.htm

Budú kompatibilné zo základnou doskou a procesorom?
Ja sa vtom moc nevyznám
Ďakujem za odpovede
v prvom rade ti mal hojko napisat, ze to co pises je total kravina... ja som mal CPU 1600X a to iste co ty... len s tym rozdielom, ze som mal 3600Mhz ramky a kedze vtedy bola ryzen podpora v plienkach, sli mi zo zaciatku iba na 2133mhz JEDEC - zakladny rezim...

Mozem ti ale s kludom povedat, ze ja pri tomto nastaveni ram, som dosahoval rozdiel v fps oproti identickej zostave s rychjesou ram (3200Mghz) ani nie 5-7% pokles FPS.
Tvoj problem je uplne niekde inde - bud je to v rozdielnych nastaveniach grafiky v hre, bud to bude starymi driverami, a dost mozne je aj prehrievanie GPU/CPU, chipset drivre... sanca ze to, co sa ti deje je kvoli ram je asi 1 percento... bola by to ta posledna vec po ktorej by som siel... napis v akych hrach si to porovnaval, a mozem ti poskytnut moje data, pripadne pozreme nejake benchamarky... hodne zalezi aky procak mal a v akom rozliseni si to znamy porovnaval s tebou, staci zapnut napr taky antiliasing, alebo Vsync a budu pade uplne rozdielne cisla...a dalsia vec ktora je dolezita u ram je timing, pokial mas 2400Mhz pamete s timingom 12, ich vykon bude velmi podobny 3200 cl16, da sa povedat ze identicky a v hre nebadatelny...

posledna vec, tvoj ryzen so stastim zapne 3200 a mozno 3333 ramky, tie stare generacie ryzenov mali s ramkami celkom problem a ich sweetspot je 2666 a vsetko nad je OC, na tvojom mieste by som pozeral po kvalitnych 2666 cl13 (vsetko vyssie je OC a mozny problem so stabilitou), ale ako som povedal, v ramkach to nieje bro... na 3600Mhz zabudni,....

odsledoval som mnoho videii, kde boli porovnavane ramky s jednotlivými Mhz s mojim procesorom pri hraní hier a robí to fakt dosť,

nerobi, jedine kde to robi aky taky rozdiel je 720P rozlisenie v CS benchamrku a tam to hasne, pri narocnejsom nastaveni sceny FHD a high nastavenia, tam ten rozdiel pada uplne... neviem co si pozeral, ale viem ti tu napostovat vela benchov, ktore ti dokazu, ze rozdiel 2133 a 3600mhz sa pohybuje max okolo 10-15 percent.... v tomto pripade v FPS by to bolo 100fps vs 115fps.... a hodne zalezi na timigu pameti
Napísať odpoveď