Peniaze peniaze a zase peniaze (vzťah)

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Patrescare
Amateur
Amateur

Peniaze peniaze a zase peniaze (vzťah)

Príspevok od používateľa Patrescare »

Ahojte,

Idem na Vás s otázkou

S priateľku máme dcéru ktorá má rok, bývame momentálne u jej rodičov nakoľko chodí moja snúbenica do školy a ja pracujem 12 hod denne...
Momentálne jej chýba ešte rok a pol školy a pôjdeme bývať sami ...

Milujem ju najviac na svete a nemáme spolu žiadne problémy spory nič. To čo sa chcem spýtať na názor počuť názor druhých... sú peniaze.

Priateľka dostáva celú moju výplatu aby bolo všetko zabezpečené nakoľko chodí do školy. Máme aj niečo našetrené ale teda čo sa chcem spýtať.
- Posielam jej všetky peniaze a tak isto sa nám niečo podarí odložiť a máme niečo aj našetrené ale všetko je to na jej účte ale hovorím si čo ak za pár rokov ma nebude lúbiť alebo sa niečo stane a bude sa chcieť rozísť a povie, že peniaze ktoré má na svojom účte mi nedá. Aspoň polovičku? Teraz povedala, že by mi ich dal nakoľko všetko spolu riešime ale vieme ako to je keď sa 2 ľudia rozchádzajú, a viem teda , že keď nie sme zobratý a je to na jej účte , že ani právne na to nemám žiadne nároky. Viem, že ak by som to chcel mať právne ošetrené treba spísať zmluvu načo sú tie peniaze prečo to je na jej účte po rozchode koľko si nárokujem a podobne.

Teda chcem počuť Váš názor čo si o tom myslíte posielali by ste svoju partnerovi svoju výplatu celú čo ak by ste tam mali 20,000€ rozídete sa a povie Vám, že Vám nič nedá nebude lepšie to právne ošetriť kým nie sme manželia? Ona mi tvrdí, že aj keby sa náhodou rozídeme alebo by sa niečo stalo, že mi tú polovičku určite dá...

A posledná otázka

- Priateľka má otca ktorý nám chce postaviť dom bez hypotéky a podobne... avšak dom bude logicky na ňu. Ale čo ak zase príde rozchod za pár rokov a vyhodí ma a ja nebudem mať na nič žiadny nárok maximálne mi vyplatí len nábytok... Čo potom bude lepšie si počas vzťahu odkladať peniaze na zvásť účet keby niečo alebo to vôbec neriešiť ale to si myslím, že je blbosť lebo aj hoc aký známy žili 20 rokov v pokoji miery šťastný a potom sa rozišli a boli problémy Ďakujem za odpovede a názory.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Peniaze peniaze a zase peniaze (vzťah)

Príspevok od používateľa CheZteR »

v prvom a neposlednom rade, ak si tie peniaze zarobil ty, maj ich na svojom ucte a nech ma k nemu pristup ona - ale nech su na tvojom ucte nie na jej, nie su to jej peniaze a nie su to ani spolocne peniaze

tu niet co ine poradit :)

daj si to odkopy lebo ostanes s holou prdelou

hlavne tie mlade su prelietave :)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Tvoje peniaze majú byť na tvojom účte.
Dom musí byť AJ na tvoje meno, inak do toho nedaj ani €.
Neviem kde si nechal rozum, ak by sa stalo niečo zlé, môže ťa potešiť, že by si nebol prvý ani posledný....
Patrescare
Amateur
Amateur

práve, že rozum je nakoľko jej na účet posielam len približne rok peniaze. Hlavne vďaka malinkej. A teda preto sa pýtam aký majú na to názor aj ľudia mimo môjho okolia a len a len sa potvrdzuje to čo ste mi aj poradili a čo si myslím. Vaše rady sú len k dokopnutiu k tomu aby som jej umožnil len prístup na môj účet, že keď bude malá niečo potrebovať nech kúpi alebo jej kúpim ja. :-)

A presne s tým domom mám nato názor aj ja taký buď polovičku domu zaplatím alebo tam nedám ani cent do domácnosti lebo presne toto budem platiť kupovať po 10 rokoch povie pa pa a ušetrené dokopy nebudem mať nič. Jej otec povedal zaplatí dom, pozemok všetko ale bude to na ňu ale ja som nesúhlasil, a dohodli sme sa tak, že dokončí moja školu ešte rok a pol a potom uvidíme.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

svadba by vyriesila tvoje problemy :)
Patrescare
Amateur
Amateur

No len moja sa do toho nehrnie po 3 rokoch som ju požiadal o ruku, stále si robila zo mňa srandu, že ju nepožiadam o ruku, kedy ju požiadam o ruku a takéto podobné srandičky si robila až to prišlo. A teraz keď sme si hovorili do roka do dňa tak nič s toho, že má veľa školy a rešpektujem to tak povedala, že rok 2020.

Tak sa nechám prekvapiť.

No, problémy si myslím, že to nevyrieši napr. dom ak sa zoberieme skôr ako bude stáť dom tak dom napíše jej otec na seba. Tomto smere to bude do budúcna zaujímavé. Ale to budem riešiť ohľadom domu až neskôr keď to bude aktuálne. Chcel som počuť len názory.

Ale čo sa týka peňazí na účtoch tak tam by to bolo určite jednoduchšie a viac riešiteľné. Ale tak počul som tu 2 či 3 názory a teda ma len utvrdili v tom aby som tie svoje peniaze mal na svojom účte. Lebo stať sa môže čokoľvek
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Úprimne, teraz asi z tých peňazí aj tak moc neušetríš, všetky peniaze zhltne malá a všetky veci okolo, ale keď Malá už pôjde do škôlky a tvoja polovička do práce, tak vtedy by som to riešil. Teraz by to bol asi len zdroj problémov a hádok.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Patrescare- ty si ale pekne sprostý odkedy sa láska z tvojej strany prejavuje tak že sa tvoje ťažko zarobené peniaze dávajú na účet ženskej ktorá ťa može nechať hocikedy a peniaze ostanu na jej učte a rozhodne ti ich nedá to mi ver, načo by ti ich dala ked k nim lahko prišla bez námahy? Ked už si jej chcel pomocť finančne tak peniaze maju byt na tvojom učte a hotovo, inak by si si teraz tu nevylieval dušu s tvojimi pochybovačnými otázkami ohladom toho či robíš dobre. Jediné riešenie je to prestať robiť ako doteraz že si jej dával tvoje peniaze na jej učet ak to pochopí bude dobre ak nie to znamená že ťa využíva a je plne spokojná ked ani nezaraba a peniaze sa jej aj tak valia na jej učet. A bude zahojená, dieťa bude jej, velká časť tvojich financii tiež, jej otec postaví dom pre ňu a ešte si najde ineho nabijaka, tak to už by bol k*rva zlý scenár ale nie nereálny.
A ešte jedna vec aj kebyže ste manželia je lepšie mať obaja každý vlastný učet a nie spoločný.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Si cuck. :smt006
Patrescare
Amateur
Amateur

yoggy napísal:Si cuck. :smt006
Musíš mi to vysvetliť :D
yoggy

A man who is desperate for acceptance, approval, and affection from women.
To je hlavne k tomu bodu o davani jej celej vyplaty.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

ako tu uz bolo povedane preco jej posielas vsetky peniaze?? preboha
Ak chces aby mala pristup k tvojim peniazom zrob jej k svojmu uctu kartu a uvidis ako ich mina...
priznam sa v tomto som svina neviem si predstavit nemat svoj ucet a svoje peniaze pod jasnou kontrolou. :)
a ako tu tiez bolo povedane do domu ktory nepatri aj tebe ani centik :)

dalsia vec nic v zlom ale naco su jej vlastne peniaze? to je taky problem robit nakupy zaobstarat vsetko pre malu vsak zena sa stym ajtak nema co vlacit a jej dat nijake drobne vreckove?? :)

kamarat to riesil podobne ako ty a ked sa mu pokazilo auto zena mu povedala ze to je jeho problem :)

takze chlapci postarat sa no nie sa nechat doviest na nulu :)
yoggy

Mna by este zaujimalo, ci to bol jej alebo jeho napad, ze nech jej posiela celu vyplatu. Pretoze pokial jej, tak by som si daval strasne velky pozor, pokial jeho, tak je cuck ako som uz spominal. :roll:
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

34 rokov máme s manželkou spoločý účet na ktorý chodia obe naše výplaty a žijeme.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

spolocny účet 34 rocnych manzelov na ktorý chodia obe vyplaty vs. jeho peniaze na jej účte, ona chodí do školy a bývanie u jej rodičov, trochu rozdiel
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Tiež nerozumiem tomu, "že dostáva celú tvoju vyplatu lebo chodí do školy", to je čo za pravidlo?
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

ako viem o ludoch ktory funguju stylom ze dojde mu vyplata na ucet on to posle zene a potom si od nej chodi ako psicek pytat ked chce ist z kamosmi na pivo pre mna nepochopitelne :)
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Takúto hlúposť som už dávno nevidel. Všetci sa tu z toho chytáme za čelo :aasmile10:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Poznám dokonca manželstvo, v ktorom je ženská na invalidnom dôchodku a chlap pracuje, takže prispieva určite minimálne 75% do rodinného rozpočtu, nad ktorým má však plnú kontrolu ženská.

Ten chlap dostáva 500 Kč mesačne na palivo a nesmie prejazdiť viac. Prednedávnom museli dokonca presunúť chlapovho otca do domova pre dôchodcov kvôli zdravotným problémom, takže chlap by chcel za ním jazdiť, ale kvôli svojmu budgetu nemôže a ženská mu nechce viac dávať. Ja už by som na jeho mieste tej ženskej nedal zo svojej výplaty ani korunu a nechal ju sa starať o seba...

Ako hovorí jeden známy: "Běda mužům, kterým žena vládne!" :lol:
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Vyplatu si necham, nastavili sme si tyzdenny budget, ktory jej na kazdy tyzden poslem. Takto eliminujes aj zbytocne vydavky. Ak treba nieco vacsie, jednorazove, netradicne, je priestor na diskusiu a zaplatis z vlastneho vacku, nie z rozpoctu, ktory je urcteny. Nevidim dovod preposiel "celu" vyplatu. Je tvoja. Ved takto malej ak by si chcel, nekupis ani plysaka.

Co sa tyka domu, by som to riesil, ze das polovicu penazi a chces aby bol dom na vas oboch. Ak peniaze nechce, tak ze jej das na ucet alebo na ucet dcery. Na nieco by pristupil urcite, ved aj on musi pochopit, ze chcete byvat vo vlastnom ako rodina a nie len ty ako "najomnik".. a ak ani, tak normalne sa porozpravat, ze chcete zit ako cela rodina vo svojom a nie len cast rodiny.

Ked tak, dospejete k zaveru, ze stavat nebude a kupite nieco svoje (a polovicu jej casti moze zaplatit, ked ma chut minut peniaze)
Napísať odpoveď