Nova pozicia manazera

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Nova pozicia manazera

Príspevok od používateľa mato236 »

Ahojte !

Od 1.1.2020 nastupujem v sucasnej firme na manazersku poziciu a budem mat priamo pod sebou dve prevadzky a cca 12 zamestnancov. Moja praca bude udrziavat prevadzky administrativne ok a samozrejme starat sa o obchod a o "cisla". Trosku mam z toho obavy, tak sa Vas chcem spytat, co by ste od sefa chceli/ocakavali. Aky by mal byt, ako a cim by Vas mohol najviac namotivovat k lepsim vysledkom a comu by som sa mal naopak vyhnut.

Dik :)
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Nova pozicia manazera

Príspevok od používateľa heker »

Nemal by byt kkt, nemal by robit problemy s dovolenkou, s PNkou, nemal by ponizovat ludi pod sebou.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tak ako vraví heker. Mal by byť férový k ľuďom, ktorí sú féroví k nemu. Mal by vyhovieť ľuďom, ktorí sú ochotní vyhovieť jemu. Mal by byť "v pohode", ale zároveň by mal mať rešpekt, asertívne jednanie.

Inak, na toto sú celkom intenzívne a namakané školenia, ktorá by si mal absolvovať, keď ťa povýšia. Nebol si na takom, resp. nepôjdeš?
mato236
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mato236 »

Absolvujem aj nejake skolenia, ale do januara to nestihnem, a nechcel by som nieco posrat hned na zaciatok :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nerob inym to, co by si nechcel ty od svojho manazera
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

mato236 napísal:Absolvujem aj nejake skolenia, ale do januara to nestihnem, a nechcel by som nieco posrat hned na zaciatok :D

Neboj sa toho, aj keď niečo poserieš. Si človek.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Precitaj si toto: https://www.goodreads.com/book/show/238 ... -ownership
ak vies po anglicky ak nie tak tu to maju prelozene https://www.martinus.sk/?uItem=297682 - v anglictine sa ale pdfko da najst velmi rychlo

Je to sice napisane velmi obsirne a autor sam priznava, ze nepise nic nove (takze tie veci najdes aj inde) ale principy "vedenia ludi" su tam opisane velmi dobre.

Vec ktora so mnou zarezonovala asi najviac:
Uisti sa, ze tvoji podriadeni chapu zmyslu svojej prace a ako ich praca zapada do celku. To ma za nasledok:
1. Ludia sa necitia len ako roboty ktore musia nieco vykonat ale aj vidia ako ovplyvnuju cely proces.
2. Ak sa vyskytne situacia kedy nejde vsetko ako ma a treba zaimprovizovat tak ludia budu do uvahy "bigger picture" a nie len riesit ich mikrosvet.

Vysledky tohto "pravidla" som zazil na vlastnej kozi a v praxi videl vela krat.
Napísať odpoveď