Cigarety
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Cigarety
Otvorit Google, napisem tam "ceny cigariet 2020" a hadaj co sa dozviem??? 
To ale vyžaduje určitú samostatnosť a schopnosť rozmýšľať...
Toto sa týka všetkých fór ako si všímam. Pre mnoho ľudí je jednoduchšie zadať otázku na fórum a čakať že im dá niekto odpoveď... Pritom cez otázku na Google to majú do 5 sekúnd v prvom odkaze...
Toto sa týka všetkých fór ako si všímam. Pre mnoho ľudí je jednoduchšie zadať otázku na fórum a čakať že im dá niekto odpoveď... Pritom cez otázku na Google to majú do 5 sekúnd v prvom odkaze...
Aké prekvapenie, že nakoniec kapitán plagiátor z SNS to zmrazenie cien cigariet nevybojoval. 
takže Danko nepoteší nakoniec svoj elektorát? [emoji3]
Tie články sú ale z 11.09.
Mat tak tvoje problemy 
btw som fajciar a som aj zato aby sa dane za cigarety a alkohol dvihali kto si dobrovolne nici zdravie nech zaplati
opakujem som fajciar
btw som fajciar a som aj zato aby sa dane za cigarety a alkohol dvihali kto si dobrovolne nici zdravie nech zaplati
opakujem som fajciar
Podla tvojej logiky by mala byt extra dan na udeniny, vyprazane jedla atd. Tiez to nici zdravie.
ano, je to jeden zo sposobov
napr Norsko ma dan z cukru a sladene napoje a cukrovinky sa predavaju vyrazne menej
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_jum
napr Norsko ma dan z cukru a sladene napoje a cukrovinky sa predavaju vyrazne menej
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_jum
Třeba u čokolády vzrostla loni v lednu cena o 93 procent, u sladkých nealkoholických nápojů o 42 procent.
treba robil ale rozdiel medzi tym ci skodi sebe alebo spolocnosti. vypijem 3 litre koly denne? to je predsa moja vec, moj zivot. ale ked fajcis kade tade... ja by som to preto skor obmedzil priestorovo. tak ako funguje v holandsku s travou. kupovat v specializovanych obchodoch, fajcit mozes doma a v specializovanych podnikoch. nie ze si sadnes do restauracie (hoci aj na terasu) a vytiahnes jointa. alebo bezne na ulici.
Súhlasím. Cigaretami škodíš všetkým naokolo. Tým, že si dáš rezeň neškodíš nijako. Teda pokiaľ si ich fakt nedáš X denne, nemáš 135kg a nepotíš sa aj v chládku. Potom to môže vadiť aj ostatným.
Samozrejme, pohlo sa to dopredu (fajčenie v reštikách je konečne preč, a pod.), ale ja osobne by som to zakázal prakticky všade. Aj na terasách, a podobne. Argument "keď ti to vadí, chod do nefajčiara"... Vážne? Tak ja, čo nijako ten vzduch na námestí neseriem sa mám ísť pariť do budovy, aby fajčiar mohol dymiť prakticky všade? A to ani nehovorím o bordeli, čo po nich zostáva.
Nie som z cukru. Moji rodičia fajčili, resp. fajčia prakticky odkedy som na svete po 2 krabičky denne a nikdy sme nemali balkón. Fajčili v byte. Čiže ja mám pasívne odfajčené viac, ako vúčšina fajčiarov (hej, neraz som za to našim vynadal). Taktiež už som voči dymu dosť imúnny, ale aj tak mi vadí. Preto som si k nim vybudoval odpor. Jednak som videl, koľko prachov to stojí, mame pred asi 6 rokmi cigarety privodili infarkt, a oco mi zomrel tento rok na kolabs podobný infarktnu, kde gro bolo pripisované práve cigaretám.
Chápem, prečo sa cigarety stali populárnymi v dobe, kedy vznikol ten boom. Ale absolútne nechápem nikoho, kto v dnešnej dobe dobrovoľne môže fajčiť. Jednak tie prachy, ale hlavne to zdravie. Cigarety už dávno mali byť absolútny prežitok a jedna je*nutá etapa ľudstva. Našťastie je zreteľne vidno klesajúci trend, ale ešte to nejaký čas, a zopár generácií potrvá.
Samozrejme, pohlo sa to dopredu (fajčenie v reštikách je konečne preč, a pod.), ale ja osobne by som to zakázal prakticky všade. Aj na terasách, a podobne. Argument "keď ti to vadí, chod do nefajčiara"... Vážne? Tak ja, čo nijako ten vzduch na námestí neseriem sa mám ísť pariť do budovy, aby fajčiar mohol dymiť prakticky všade? A to ani nehovorím o bordeli, čo po nich zostáva.
Nie som z cukru. Moji rodičia fajčili, resp. fajčia prakticky odkedy som na svete po 2 krabičky denne a nikdy sme nemali balkón. Fajčili v byte. Čiže ja mám pasívne odfajčené viac, ako vúčšina fajčiarov (hej, neraz som za to našim vynadal). Taktiež už som voči dymu dosť imúnny, ale aj tak mi vadí. Preto som si k nim vybudoval odpor. Jednak som videl, koľko prachov to stojí, mame pred asi 6 rokmi cigarety privodili infarkt, a oco mi zomrel tento rok na kolabs podobný infarktnu, kde gro bolo pripisované práve cigaretám.
Chápem, prečo sa cigarety stali populárnymi v dobe, kedy vznikol ten boom. Ale absolútne nechápem nikoho, kto v dnešnej dobe dobrovoľne môže fajčiť. Jednak tie prachy, ale hlavne to zdravie. Cigarety už dávno mali byť absolútny prežitok a jedna je*nutá etapa ľudstva. Našťastie je zreteľne vidno klesajúci trend, ale ešte to nejaký čas, a zopár generácií potrvá.
ja si zapalim ked mam chut. v praxi to znamena ze mesiac nefajcim a potom za jeden vecer pri pive vyfajcim krabicku
je to nezdrave ale kolko veci na svete je nezdravych a aj tak si obcas das. samozrejme druha vec je ked je niekto zavysli a nevie prestat (a nech mi nikto nehovori ze ak ide v zime, v dazdi si na terasu zapalit tak neni zavysli), to by sa mal liecit. ked je niekto zavysli na drogach, je to fetak, ked je niekto zavysli na alkohole, je to alkoholik, ked niekto fajci 20 krabiciek denne, je to uplne normalne 
Jasne, súhlasím. Je X ďalších nezdravých vecí. Teda, bavme sa o tom, čo konzumujeme, nie napr. o výfukových plynoch, plastoch a pod.
Ja mám tiež sto vecí, ktoré by som mohol obmedziť, alebo vysadiť. Často cigarety porovnávajú s chlastom, ktorý priamo okoliu neškodí, ale okoliu často škodí ten, čo je ožratý a nezvláda to. Ja tak, ako okoliu neškodím fajčením ako nefajčiar, tak neškodím ani keď mám nakúpené, lebo som nekonfliktný.
Ja by som aj na chlast dal čiastočnú prohibíciu. Niečo na ten štýl, ako je teraz v herniach a kasínach, že je oficiálny register, pred vstupom aj do tej najmenšej putiky s automatmi sa človek preukáže občianskym a ak je v databáze, tak si nezahrá. Rovnako s chlastom. Šoféroval si pod vplyvom, vyprovokoval si bitku, spravil si niečo? Rok si nekúpiš ani pivo. Resp. niečo na tento spôsob. Ale to už som odbočil.
Ja by som aj na chlast dal čiastočnú prohibíciu. Niečo na ten štýl, ako je teraz v herniach a kasínach, že je oficiálny register, pred vstupom aj do tej najmenšej putiky s automatmi sa človek preukáže občianskym a ak je v databáze, tak si nezahrá. Rovnako s chlastom. Šoféroval si pod vplyvom, vyprovokoval si bitku, spravil si niečo? Rok si nekúpiš ani pivo. Resp. niečo na tento spôsob. Ale to už som odbočil.
-
skjerp-deg
Medium Star
Áno, z veľkej časti je to tvoja vec, ale na druhej strane, keďže ti to skôr či neskôr začne prinášať zdravotné problémy za to zaplatíme všetci.aacid napísal:treba robil ale rozdiel medzi tym ci skodi sebe alebo spolocnosti. vypijem 3 litre koly denne? to je predsa moja vec, moj zivot.
ale problemy to moze a nemusi prinasat. urcite je vacsia pravdepodobnost ze clovek co sa laduje cukrom bude mat problemy ale zarucene to nie je. kamarat nepije nic ine ako sladene napoje ale ma taky metabolizmus ze ma minimum podkozneho tuku.
aj sedava praca moze sposobovat problemy a povedzme si uprimne, aj sportovanie. sportovci maju ovela vacsiu pravdepodobnost ze si sposobia nejake zranenie, behanim, skakanim si nicis klby...
a samozrejme nie je riesenie vsetko obmedzit ci zakazat, to by sme skoncili ako v matrixe, ponoreny v slize a napichany hadicami, to by bolo pre nas aj pre spolocnost najdokonalejsie.
aj sedava praca moze sposobovat problemy a povedzme si uprimne, aj sportovanie. sportovci maju ovela vacsiu pravdepodobnost ze si sposobia nejake zranenie, behanim, skakanim si nicis klby...
a samozrejme nie je riesenie vsetko obmedzit ci zakazat, to by sme skoncili ako v matrixe, ponoreny v slize a napichany hadicami, to by bolo pre nas aj pre spolocnost najdokonalejsie.
Pokiaľ máme solidárny systém, tak nezdravé veci by mali byť zohľadňované. Vzhľadom na to, že už nejaké analyzy si ministerstvo financií (tuším) dalo urobiť, predpokladám, že od daní na sladené nápoje nie sme ďaleko.
Takto ludí ktory si sposobia fajcenim napr plucne problemy rakovinu treba liecit.
Takisto alkoholikou treba liecit gemblerou a pod.
preto by podla mna za cigarety a alkohol mali byt velke dane a znich platit ludi ktory si tym sposobia zdravotne problemy.
Takisto alkoholikou treba liecit gemblerou a pod.
preto by podla mna za cigarety a alkohol mali byt velke dane a znich platit ludi ktory si tym sposobia zdravotne problemy.
Vela fajciarov mi povedalo ze fajcia pre chut. Ze nemaju dovod prestat lebo im to chuti a ukludnuje. Nieco na tom bude.
Skor to je bezne. Ale zavyslost na cigaretach patri k tym najsilnejsim. Tusim silnejsim nez heroin.aacid napísal:ked je niekto zavysli na drogach, je to fetak, ked je niekto zavysli na alkohole, je to alkoholik, ked niekto fajci 20 krabiciek denne, je to uplne normalne
Chuť nie je správne slovo. Respektíve, je subjektívne a zahmlené. Ide naozaj o čistú závislosť na nikotíne, a dajme tomu ukludňujúce stavy spôsobené fajčením. Či už doslova nejaká chemická reakcia v mozgu, alebo proste kľud, ktorý vzniká tým, že fajčenie je pre nich nejaký "rituál", nejaká rutinná kotva a konštanta v uponáhľanom živote.
Chuť je zlé slovo preto, že poznám veľmi veľa ľudí, ktorí prestali fajčiť (ale naozaj prestali), a každý jeden sa zhodol na tom, že už lne predstava na chuť cigarety im prevracia žalúdok. Naopak, ak napr. vyradíš sladkosti a čokoládu kvôli problémom s cukrom, alebo nadváhou, tak ťa väčšinou chuť na tú čokoládu asi neprejde.
Chuť je zlé slovo preto, že poznám veľmi veľa ľudí, ktorí prestali fajčiť (ale naozaj prestali), a každý jeden sa zhodol na tom, že už lne predstava na chuť cigarety im prevracia žalúdok. Naopak, ak napr. vyradíš sladkosti a čokoládu kvôli problémom s cukrom, alebo nadváhou, tak ťa väčšinou chuť na tú čokoládu asi neprejde.
"Chuť" je len pekné slovo pre abstinečné príznaky a "ukludnenie" je zase pekný výraz pre dočasné pominutie abstinenčných príznakov po užití drogy. Každý narkoman to pozná.