Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...
Ono keď sa prekročí miera nenažranosti - vždy je problém...
A to este recesia poriadne ani nezacala.
https://ekonomika.sme.sk/c/22260008/slo ... ml?ref=trz
https://e.dennikn.sk/1652455/ekonomicky ... u/?ref=tit
//autoeditácia príspevku (29 Nov 2019, 13:42)
Nastava to co som tu spominal pred rokom dvoma: velke automobilky ohlasili znacne znizovanie pracovnych miest. Suvisi to okrem ineho s prechodom na vyrobu elektroautomobilov ktore su jednoduchsie. Zacalo to v Nemecku a casom to pride aj na Svk. Vid Bmw a Daimler clanky si kazdy najde aj sam
https://ekonomika.sme.sk/c/22260008/slo ... ml?ref=trz
https://e.dennikn.sk/1652455/ekonomicky ... u/?ref=tit
//autoeditácia príspevku (29 Nov 2019, 13:42)
Nastava to co som tu spominal pred rokom dvoma: velke automobilky ohlasili znacne znizovanie pracovnych miest. Suvisi to okrem ineho s prechodom na vyrobu elektroautomobilov ktore su jednoduchsie. Zacalo to v Nemecku a casom to pride aj na Svk. Vid Bmw a Daimler clanky si kazdy najde aj sam
Som zvedavý aké heslá teraz budú kričať hurvínkovci....
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
praca vsak bude v subdodavatelskych firmach..tie auta a diely sa same nebudu vyrabat
- elektromobil sa sklada z niekolkonasobne mensieho poctu dielov ako dizel/benzin a aj jeho servis je vyrazne jednoduchsi- bude postupne redukovana aj servisna siet. Apropo Teslu v Kalifornii vyrabaju defacto iba roboty.guess.whoo napísal:praca vsak bude v subdodavatelskych firmach..tie auta a diely sa same nebudu vyrabat
-
guess.whoo
Redeemer
to ano, ale kto vyraba tych robotov? a az taky extremny napor to v najblizsich rokoch nebude
- ale chapes ten nepomer ci nie? Jeden robot dokaze pracovat s primeranou udrzbou desiatky rokov 24/7.guess.whoo napísal:to ano, ale kto vyraba tych robotov? a az taky extremny napor to v najblizsich rokoch nebude
-
guess.whoo
Redeemer
jasne ze chapem, ale ten rozptyl nebude az taky katastrofalny..praca sa presunie inam/do inych odvetvi ako vzdy
ano, praca sa presunie. Ale z vecsej casti mimo Slovenska, prwtoze je na robotnicke profesie pomerne drahe.. Myslis ze average chlapik od pasu pojde programovat pythona?
-
guess.whoo
Redeemer
mnoho ludi robi v automotive priemysle, ale ako som napisal ta zmena bude dlhodoba a nie jednorazova. urcite pride znova ekonomicka kriza ked ostane niekolko ludi bez prace, ale s tym mi nic nenarobime. average chlapik bude musiet ist robit na stavbu do holandska
Urcite ze odist do Holandska moze kazdy average chlapik a urcite ze pocas tej krizy sa bude stavat o dusu. Ale samozrejme suhlas ze ten prechod bude postupny aj ked ore Slovensko negativny.
-
guess.whoo
Redeemer
to bol priklad. suvisel so zmenou odvetvia. predsa neostanu vsetci prepusteni zamestnanci z automotive priemyslu sediet doma
Co myslis aky dopad ma na rozpocet ak obcania pracuju v zahranici a nie doma?
-
guess.whoo
Redeemer
zalezi na tom kde odvadzaju dane a poistne
Aky je pomer medzi mnozstvom nonSvk a Svk firiem? Drviva vecsina ludi co pracuje v zahranici pracuje pre firmy so zahranicnym domicilom
Aký že to len môže mať súvis so strajkami pred par rokmi...
Zdar osadenstvo. Normálne som vytočený a frustrovaný. To už sa vážne okrem BA kraja nedá normálne zarobiť aspoň poondiatu 1000ku v čistom mesačne? Minulý rok som nastúpil do jednej firmy na vysoko špecializovanú pozíciu (človeka tam nevedeli viac ako rok nájsť). Firma sídli na strednom Slovensku. Po troch mesiacoch sme sa museli rozlúčiť, lebo všetko čo sľubovali na začiatku boli kecy. Prvý mesiac výplata o 200 eur menej (v čistom) a druhý mesiac o cca 150 eur menej. To si ako vážne musia robiť z ľudí debilov alebo ako? Či čakajú, že im hlúpa Slovač bude robiť aj tak? Strašne ma to se*ie a ja už neviem, čo mám ďalej robiť. Bude sa tu vôbec dať niekedy slušne žiť a zarábať?
nedostal si tolko, co si mal na zmluve?