4KA - dalsi mobilny operator
Re: 4KA - dalsi mobilny operator
Možno je to špecialita Samsungu ako čítam tvoju druhú tému. Mám skúsenosť iba s inými značkami a tam stačilo vytvoriť apn pre roaming iba raz.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
hmm mozno je to tak.nikde som vsak nevidel ani v zahranicnych forach ludi stazovat sa na toto
Lebo to môže súvisieť so špecialitou 4ky, ktorá pri prvom vstupe do roamingu vymaže apn.
To si môže Samsung myslieť, že bola vymenená sim karta a preto chce reštart, asi nejaká forma ochrany od Samsungu.
Asi by som skúsil v roamingu nastaviť manuálne apn, urobiť reštart mobilu, skontrolovať či tam to apn ostalo a potom sledoval ako sa to bude správať po prechode domov a opäť do roamingu
To si môže Samsung myslieť, že bola vymenená sim karta a preto chce reštart, asi nejaká forma ochrany od Samsungu.
Asi by som skúsil v roamingu nastaviť manuálne apn, urobiť reštart mobilu, skontrolovať či tam to apn ostalo a potom sledoval ako sa to bude správať po prechode domov a opäť do roamingu
-
guess.whoo
Redeemer
no praveze sa mi zda, ze tam apn ostalo, len nebolo zvolene
Tak napokon mi stačilo raz v zahraničí nastaviť v Rakúsku APN a šlo tom, nasadol som vo Viedni do lietadla, vypol siete, vystúpil som v Belgicku a už to šlo aj bez ďalšieho nastavovania 
-
guess.whoo
Redeemer
a aky mas fon?
xiaomi mi 8 lite.
-
guess.whoo
Redeemer
tak to potvrdzuje teoriu o idiotskej funkcii samsungu
-
kukiak
Addict
Funguje vam na 4ke wifi tethering?
-
guess.whoo
Redeemer
Aktualizácia - priletel som nazad do Viedne, dáta už nešli, musel som zas nastavovať apn, potom pri prekročení hraníc na Slovensko ešte raz
Takže to nie je samsungom ale 4kou.
-
guess.whoo
Redeemer
well damn
//autoeditácia príspevku (13 Dec 2019, 12:54)
ale vcera ked som prekrocil hranice s AT tak mi internet nabehol, len som musel povolit datovy roaming ked sa mi telefon musel restartovat
//autoeditácia príspevku (13 Dec 2019, 12:54)
ale vcera ked som prekrocil hranice s AT tak mi internet nabehol, len som musel povolit datovy roaming ked sa mi telefon musel restartovat
Pri štvorke čo som si všimol len strašne dlho trvá kým sa pripojí na miestneho operátora.
To čo popisujete sa mi dialo s OnePlus 5. Skôr mi napadá či to nebude problém Androidu ako takého lebo ako píšem vyššie s iPhonom sa mi deje len to, že čakám aj 20 minút keď som za hranicami kým sa automaticky prepne na operátora danej krajiny. Ak idem zvolím ručne operátora na ktorého sa má pripojiť tak to ide hneď.
To čo popisujete sa mi dialo s OnePlus 5. Skôr mi napadá či to nebude problém Androidu ako takého lebo ako píšem vyššie s iPhonom sa mi deje len to, že čakám aj 20 minút keď som za hranicami kým sa automaticky prepne na operátora danej krajiny. Ak idem zvolím ručne operátora na ktorého sa má pripojiť tak to ide hneď.
20 minút?
Celé to môže trvať tak 30 sekúnd, prejdem hranice, zníži sa signál, vypadne a hneď naskočí roaming....
Celé to môže trvať tak 30 sekúnd, prejdem hranice, zníži sa signál, vypadne a hneď naskočí roaming....
Prešiel nejaky ten čas a nahodili nove paušaly... ako hodnotite 4ku ? Zaujima ma hlavne BA a okolie
https://zive.aktuality.sk/clanok/144817 ... zahranici/guess.whoo napísal:mne to robi zakazdym ked prekrocim hranice. musim nanovo nastavovat apn, neprepne sa to samo automaticky. Nie som si teraz uz celkom isty, ci musim iba znovu zvolit danu APN alebo aj nanovo vytvarat cely pristupovy bod
https://www.techbyte.sk/2020/01/aktualn ... -pausalov/
4ka predĺžila možnosť národného roamingu v sieti Orange natrvalo, keďže im (podľa očakávaní) šialene stúpli čísla.
Zároveň dôjde k menšiemu zdražovaniu (pár eur).
Pre ľudí, ktorí si ale objednajú jeden z programov do konca februára a budú ho používať pravidelne bez prestávky (automatická obnova), budú mať pôvodné ceny - ak som správne pochopil, tak navždy (?).
4ka predĺžila možnosť národného roamingu v sieti Orange natrvalo, keďže im (podľa očakávaní) šialene stúpli čísla.
Zároveň dôjde k menšiemu zdražovaniu (pár eur).
Pre ľudí, ktorí si ale objednajú jeden z programov do konca februára a budú ho používať pravidelne bez prestávky (automatická obnova), budú mať pôvodné ceny - ak som správne pochopil, tak navždy (?).
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Áno navždy. Len to pokrytie...
No veď práve v kombe s tým Orangeom sa mi to zdá viac než v pohode. Či nie?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Vyskúšaj. Skúšal som v Prešove a nadšený som nebol