HDD alebo Ram
-
Daniel9911
Professional
HDD alebo Ram
Ahojte, včera mi začal notebook hádzať blue screen, kedže som nebol doma tak som nevidel ani kod chyby, ide o Lenovo G700 notebook, vybral som disk a hodil do externého boxu a dal testovať cez HD Tune ale tam mi chybu nenašlo a pri health mam tiež ok, akurát sa mi nezdá seek error rate viď prílohu. Momentálne som spustil memtest mam tam 2x4 GB ram tak to asi trošku potrva kým to prekontroluje. ďakujem vopred za každú radu/pomoc.
Re: HDD alebo Ram
MemTest86 stqlaci nechat bezat zo pol hodinu pri 8GB. Bluescreen moze byt aj zlyhanim ovladaca, virus, rozbity Windows a tak dalej. Chyba bude ulozena v dennik alebo v minidumpe, treba pozriet.
-
Daniel9911
Professional
práveže som to chce pozrieť cez blue screen viewer a tam mi nič nenašlo v minidumpe, memtest mi beží cca už hodinu aj pol a zatiaľ nič nenašlo.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Error scan disku v HD Tune si robil???
-
Daniel9911
Professional
Error scan som spravil a tiez vsetko b poriadku, stiahol som aj tool od seagateu a tam tiež všetko bez problémov. Vložil som naspať disk do notebooku a system nabehol ale zvukova karta nefunguje a ked som chcel dať riešenie problémov tak vyhodilo hlášku, že zvukova služba nieje spustená, tak som to skusil vypnut a zapnut v spravci ale ani tak nefunguje, asi spravim reinstall windowsu, ak ani to nepomôže skusim vymenit disk.
To moze byt Windows, ovladace, doska. Skus pozriet do biosu, ze ci zvukovu kartu normalne ukazuje a ci je tam moznost zapnu/vypnut (aj ked neviem ci bios na notebooku ponuka tuto moznost).
-
Daniel9911
Professional
problém som asi vyriešil našiel som doma starší 2,5 HDD nainstaloval som windows a všetko funguje takže problém bude pravdepodobne v SSHD Seagate čo tam bol, takže som objednal Samsung SSD. Ďakujem každému za pomoc.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Problem vobec nemusel byt v disku, ale vo Windowse. Kedze na stary disk si spravil cistu instalaciu. Spravil si cistu instalaciu aj na SSHD???
-
Daniel9911
Professional
áno snažil som sa robiť čistu inštalačku ale to vždy zaseklo a vyhadzovalo chyby