Nefunkčný router?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Peter00
Medium Star
Medium Star

Nefunkčný router?

Príspevok od používateľa Peter00 »

Práve mi zaviedli internet od telekomu od ktorého som dostal aj wifi router ZTE II, tento však nepokryje hádam viac ako 10m2 a preto potrebujem zapojiť aj iný router. Po dome mám klasicky spravené dátové rozvody do zásuviek cat. 5e. Ak pripojím zariadenie k dátovým zasuvkám napriamo, tak internet ide bez problémov, ak som však pripojil router, tak tento nie len že nevysiela žiaden wifi signál ale ani nefunguje internet cez kábel, ak som chcel pripojiť notebook aspoň káblom z routeru. Preto som sa chcel dostať aspoň do konfiguračného prostredia routru avšak ani tam sa mi nepodarilo dostať, tak som router reseroval no ani to nepomohlo a je to bez zmeny. Skúsil som takto dva routre, dlink dwr 116 a druhý router je dlink, no neviem aké je presné označenie. Viete mi niekto poradiť, kde moze byt problém, lebo normálne by som si myslel, ze je pokazený router, no dajak sa mi nezdá, aby boli pokazené rovno oba.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nefunkčný router?

Príspevok od používateľa hojko »

Moc nerozumiem z toho co pises, ze ako to mas zapojene. Ak chces prepojit internet medzi nimi kablom, tak to routru s internetom pripojis kabel normalne napr. do LAN1 portu a do toho druheho routru musi ist do WAN. Okrem toho bude treba potrebne na tom druhom routri nastavit branu, masku siete a IP adresu. Na dialku sa nan nedostanes, najskor ho musis nakonfigurovat napr. priamim pripojenim k pocitacu.
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Ten router ZTE II sa dodáva v režime modemu. Zistil som to tak, že som s tým mal rovnaké problémy po prechode na VDSL a volal som na pojdeto. Tam mi povedali, že to za 5 Eur môžu na diaľku prepnúť na režim routera, alebo si môžem v pracovnom čase zavolať na zákaznícku linku a tam mi to urobia zadarmo (bola sobota). Tak po telefonáte v pondelok to za nejakú hodinu urobili a pomohlo to (Vraj sa to musí prepnúť niekde na porte v Telekome).
Peter00
Medium Star
Medium Star

hojko napísal:Moc nerozumiem z toho co pises, ze ako to mas zapojene. Ak chces prepojit internet medzi nimi kablom, tak to routru s internetom pripojis kabel normalne napr. do LAN1 portu a do toho druheho routru musi ist do WAN. Okrem toho bude treba potrebne na tom druhom routri nastavit branu, masku siete a IP adresu. Na dialku sa nan nedostanes, najskor ho musis nakonfigurovat napr. priamim pripojenim k pocitacu.
Klasicky mam pripojený router od telekomu, internet na nom ide. Z neho som z dátovej rozvodne zapojil do LAN1 kabel aby isiel do dátovej zasuvky net, ten tam pekne ide. Zapojím kabel do dátovej zasuvky a z nej do routru dlink, klasicky do miesta na to určeného. No a potom router nevysiela ziaden wifi signal, jednoducho sa nedá nájsť a jednak ak to routru dlink zapojím ďaľší lán kábel (do LAN1), tak z routru už internet tiež ďalej nejde ani cez kábel. Nasledne ak kabel z dlinku zapojím do notebooku, tak mi nejde dostat sa ani do konfiguračného nastavenia routeru (klasika 192.168.0.1). Tam je problém. Robí mi to isté pri oboch routero h, oba v minulosti fungovali no boli dlhsiu dobu odložené v skrini
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mas zle IP adresy na tom routri co si dodatocne pripojil, tak ako hojko pise vyssie.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Prizivim sa na teme:
Mam optiku od Orange, ich router huawei a stava sa mi pravidelne raz za par dni, ze mi vypadne Wifi na 2.4G. Odpoji ma od wifi, a neda sa prihlasit a este aj vypisuje, ze nespravne heslo, co je samozrejme blbost. Ale, na 5Ghz ide vsetko bez problemov, ta frci dalej. Robi to na kazdom zariadeni. Pomoze restart routra.
V Orangei mi povedali, ze je to preto, ze tam je vela sieti - asi 15 okolitych.. ale kanal som mal nastaveny na automatiku, potom som dal na 9, ktory tam nikde nebol a robi to furt.
Je to chyba routra, alebo toho, ze v okoli je vela sieti? ale to mi pride ako blbost, lebo to by robilo kazdemu v bytovke..
vdaka
Peter00
Medium Star
Medium Star

heker napísal:Mas zle IP adresy na tom routri co si dodatocne pripojil, tak ako hojko pise vyssie.
Aj som to predpokladal, ale ako IP adresu na router zmenim, ked sa nan neviem nijako pripojit a zmenit konfiguračné nastavenia
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Ten Tvoj router je ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Uz som to hore napisal: Na dialku sa nan nedostanes, najskor ho musis nakonfigurovat napr. priamim pripojenim k pocitacu.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

ZTE má IP adresu 192.168.1.1 a Dlink 116 , by mal mať 192.168.0.1.Ak ho zapojí do Wan, tak sa nedostane do menu ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Neviem ake maju IPcky, treba si ich vygooglit, pozriet dole na router alebo do manualu. Musi si nastavit rozsah rovnaky ako ma router, resp. masku 255.255.0.0 na pocitaci. A router musi zapojit do LAN portu. Az ked bude nastaveny, tak sa pripoji do WAN s druhym routrom.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Veď som pozrel.Druhý router ,by po nastavení mal zapojiť ,ako switch.Takže do lan nie do wan , ak chce zväčšiť dosah wifi.
Napísať odpoveď