Darčeky a ich chápanie
-
Bushido
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Darčeky a ich chápanie
Čas lásky a pokoja sa blíži, avšak mnohí chceme potešiť blízkych niečim originálnym, iný zasa niečim hodnotným. Aj ked je to trochu povrchne a možno aj sebecké, ale rozhodol som sa priateľke kúpiť iPhone x. Medzitým mi však ťukol do nosa 11pro a rozhodol som sa že si ho kupim pre seba a priateľke darujem moje ročne xs-ko. Potom som si uvedomil, že ako sa bude ona cítiť, ked jej dam nieco, čo uz nepotrebujem a sebe darujem nieco hodnotnejšie. Možno by som to nemal riešiť, ale nejaký objektívny názor by mi asi pomohol či sú moje pocity a obavy na mieste. Možno by som jej mal dať ten drahší, aj ked viem že ho tak nepotrebuje ako ja.
Re: Darčeky a ich chápanie
kazdy z nas je iny a moze to chapat inak, najlepsie ju poznas asi ty tak by si mal vediet ako zareaguje
-
yoggy
Ja by som nieco take neriesil ako vianocny darcek, ale dal jej to minimalne cas predtym. A ako darcek jej dat nieco ine... A nie ze otvori darcek a tam je tvoj stary telefon.. Asi len v jednom pripade by mi to prislo vhodne, pokial by na teba neustale tlacila, ze ci jej nedas stary telefon. 
Dat je stary a pouzivany telefon mi prise dost trapne. Teda maximalne trapne. Pises, ze ona to nepotrebuje. Ty azda potrebujes 11 Pro? Potrebujes alebo ho len chces?
Ak si chces kupit 11 Pro, tak si ho kup. Nepoznam ju, ale aj jej by sa zasluzilo nieco co ju potesi - kozmetika, parfem, oblecenie, mozno nieco ine. A ked bude po vsetkom, tak by som sa jej opytal, ze chce tvoj stary iPhone a ked nie, tak ze ho predas.
Ak si chces kupit 11 Pro, tak si ho kup. Nepoznam ju, ale aj jej by sa zasluzilo nieco co ju potesi - kozmetika, parfem, oblecenie, mozno nieco ine. A ked bude po vsetkom, tak by som sa jej opytal, ze chce tvoj stary iPhone a ked nie, tak ze ho predas.
Bežne posúvam v rodine svoj starý telefón, ale nikdy by ma nenapadlo brať za to peniaze či ponúknuť to ako dar. Veď by to bol vrchol trápnosti.
Ak chceš nový mobil, kúp si ho, ak vyslovene chce frajerka tvoj starý mobil, daj jej ho, ale ku+va nie ako dar.... Ak sa nevyslovila že ho chce, predaj ho...
V opačnom prípade bude mať naozaj nečakané "originálne" prekvapenie
.
Ak chceš nový mobil, kúp si ho, ak vyslovene chce frajerka tvoj starý mobil, daj jej ho, ale ku+va nie ako dar.... Ak sa nevyslovila že ho chce, predaj ho...
V opačnom prípade bude mať naozaj nečakané "originálne" prekvapenie
-
starysomar
Hardcore addict
Používal som mobily po manželke, teraz používa ona auto po mne - no a?
Darovať použitú vec? To sa mi nepáči.
-
Bushido
Medium Professional
Ok v tom prípade som mal dobrý fíling, že to není dobrý nápad. Myslel som že by ju to mohlo potešiť, furt nadáva na svoj starý telefón.
však zober 2 nové a starý predaj
Ja napr. vnímam telefón ako úžitkovú vec, niečo ako nutnosť. A kým to spĺňa základné funkcie, je to telefón a je to v pohode 
Takže, keby mi dá niekto taký nový drahý, tak si asi pomyslím, že za tú cenu môžem mať kopec iných vecí.
Respektíve, keby dostanem nový telefón, tak by som aj tak chcela ešte niečo pre vlastné potešenie (bižutériu, voňavku, voňavé telové mlieko...), keď ako som spomenula, telefón vnímam, ako niečo, čo potrebujem, nie dačo pre radosť.
Ja mám tiež starý priateľov mobil a beriem to v pohode. Súhlasím, na Vianoce jej ho ale nedávaj. Daj jej ho skôr po Vianociach. Že tebe Ježiško doniesol nový, tak ten "starý", dáš jej. A na Vianoce jej kúp niečo, čo jej urobí radosť.
Takže, keby mi dá niekto taký nový drahý, tak si asi pomyslím, že za tú cenu môžem mať kopec iných vecí.
Respektíve, keby dostanem nový telefón, tak by som aj tak chcela ešte niečo pre vlastné potešenie (bižutériu, voňavku, voňavé telové mlieko...), keď ako som spomenula, telefón vnímam, ako niečo, čo potrebujem, nie dačo pre radosť.
Ja mám tiež starý priateľov mobil a beriem to v pohode. Súhlasím, na Vianoce jej ho ale nedávaj. Daj jej ho skôr po Vianociach. Že tebe Ježiško doniesol nový, tak ten "starý", dáš jej. A na Vianoce jej kúp niečo, čo jej urobí radosť.
zuzka to vystihla presne ako to mozes urobit.
ako dat jej svoj stary mobil ako vianocny darcek by bolo z mojho pohladu pekne kretenstvo
nič v zlom
trosku off topic mozno ale podla mna davat zbytocne drahe darceky na vianoce je hlupost vianoce niesu o darcekoch a uz vobec nie o ich cene
ako dat jej svoj stary mobil ako vianocny darcek by bolo z mojho pohladu pekne kretenstvo
trosku off topic mozno ale podla mna davat zbytocne drahe darceky na vianoce je hlupost vianoce niesu o darcekoch a uz vobec nie o ich cene
-
Bushido
Medium Professional
Hm no ok teda, skúsim vymyslieť na poslednú chvíľu niečo iné.
Ono jej môžeš k vianočnej drobnosti kúpiť aj niečo spoločné, ako lístky do kina, víkend dakde, prehliadka vianočného zámku Bojnice (istotne aj iné zámky,hrady to mávajú)... zážitky 
zlavomat nijaka pekna spolocna vecera romanticky vikend
fantazii sa medze nekladu