Google Chrome

Informácie o software, ankety...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa DropDead »

ja_som napísal:Ahote,
neviete ako zablokovať vyskakovacie okná pre zásuvné moduly v Chrome? V nastaveniach Chrome je len možnosť blokovania pre weby, ale nie pre moduly.
Používam modul Magic Actions for YouTube a ten mi občas vyhadzuje otravné okná, viď screenshot.
Alebo, viete mi poradiť nejaký iný modul pre YouTube, ktorý by hlavne vedel nastaviť rozlíšenie videa na určenú hodnotu a zakázať automatické prehrávanie?
ImprovedTube, ten v aktuálnom builde funguje až príliš dobre, aj keď mám autoplay zapnutý, tak mi to často automaticky nezačne prehrávať videá.

Inak ako ten tvoj plugin je riadna volovina, okamžite to maž, preboha živého.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Skusal som rozne rozsirenia pre vytvorenie tmaveho rezimu na vsetkych strankach - tmave pozadie a svetly text, no nikdy to nefungovalo dobre, casto bol text na obrazkoch necitatelny, cele to posobilo zle...

Teraz hladam rozsirenie, ktore by mohlo mat nazov "stmavovaci filter", ktory:
- zmeni iba biele pozadie (prip. aj pozadie velmi blizke bielej) na tmavsie, napr. ako tu na fore, svetlo sive
- ponecha obrazky bez zmeny
- ponecha stranky ktore pouzivaju tmavy rezim bez zmeny
- bude mat moznost zvolit vlastnu farbu pozadia, resp. uroven stmavenia
- mohol by mat aj zoznam vynimiek
- nebude spomalovat nacitanie stranok ani preblikavat, ak je to mozne

Rovnako to hladam aj pre Firefox. Neviem pod akym nazvom to hladat a ci to vobec existuje, ak nie, vyskusal by som aj stmavovaci filter na vsetko.

BTW K predoslemu problemu, YouTube ma aj tmavy rezim, objavil som ho nedavno, funguje dobre, ale ako aj niektore ine stranky, pre nazvy pouziva prilis "svetlu bielu", taha to oci hlavne vecer, pritom pre popis je uz pouzita svetlo siva. To je uz ale na inu temu.
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

DropDead, neviem prečo máš k tomu modulu taký postoj, používa ho vyše 2mil. ľudí, funguje skvele, len občas zobrazuje vyskakovacie okná.
Skúsil som ale ImprovedTube, ktorý si spomenul, funguje zatiaľ OK, takže vďaka...
DropDead
Addict
Addict

Dreamer, Dark Reader si čítal? Ale je pravda, že ten do toho šahá aj keď má web tmavý režim, ale musím povedať, že pri takých tradičných (trošku nemoderných) dizajnoch ako napríklad aj hojko to vyzerá hrozne, tak tam je potrebné naozaj riešiť výnimky.

Ja_som, presne kvôli "len občas zobrazuje vyskakovacie okná", to je neslýchané, aby ma rozšírenie, ktoré má byť ticho a robiť svoju robotu otravovalo.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

DropDead - dik, funguje to, ale hned prvu poziadavku nesplna, stmavuje vsetky stranky, nie len biele pozadie, ale aj sive a tmave, takze je potrebne riesit cez vynimky, stale teda hladam rozsirenie, ktore by nefungovalo na zaklade vynimiek, ale na zaklade farby pozadia.

Potreboval by som, aby rozsirenie rozoznalo pozadie, resp. bielu farbu a len tuto bielu farbu zmenilo na tmavsiu, napr. ak je farba RGB 255/255/255 alebo 254/254/254 alebo 253/253/253, zmeni ju na 240/240/240 a zaroven ponecha obrazky nestmavene. Je toto vobec mozne?

//autoeditácia príspevku (31 Mar 2019, 18:55)
Ak nic take nie je, tak menim podmienky.

Rozsirenie, ktore dokaze zmenit alebo stmavit pozadie, Dark view ma "Exceptions" - zoznam stranok na ktorych nebude fungovat, ja by som potreboval opacny filter, teda zadam stranky, na ktorych bude fungovat a na ostatnych bude vypnuty, myslim ze Chrome to umoznuje ale Firefox nie, takze by to malo zvladat aj rozsirenie, kliknem na nastavenia, zadam niekolko stranok ktore maju biele pozadie a len na tychto bude zapnuty a stmavi pozadie - a idealne by mohol nestmavovat obrazky.
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Dreamer, Dark Reader má filter stránok, na ktorých je povolený, ale aj filter, na ktorých nie je povolený, je tam prepínač medzi týmito dvoma filtrami.
Taktiež cez "Dev tools" sa vieš pohrať aj s tým ako zmení farby, aj pre jednotlivé stránky.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

ja_som - tak som to nasiel, dik, je to "Inverted listed only", tam ak zadam stranky, tak len tie su tmavsie, ale pri prepinani to strasne mrzlo, myslim ze pri kazdej zmene sa to snazi okamzite aplikovat zmeny na vsetky taby, neslo ani nacitat niektore stranky, ale mozno sa to deje len pri nastavovani, dam tomu este sancu...

EDIT: Tak napr. google stranka blika bielou pri nacitani.

EDIT 2: Spomaluje to stranky, niekedy sa nenacitaju a je nutny restart prehliadaca, hlavne pri velkom mnozstve tabov, myslim ze to suvisi prave s tym, ze ma velmi vela moznost a vsetko aplikuje na vsetky taby, aj ked nie su v zozname, uz som to dal prec.

//autoeditácia príspevku (02 Apr 2019, 20:29)
Hladam teraz nieco jednoduchsie, kde by bolo mozno len stmavit vybrane stranky zo zoznamu, o 5 alebo 10%, prip. zvolit vlastnu farbu, napr. RGB 200/200/200, ziadne pokrocile funkcie.
DropDead
Addict
Addict

Páči sa vám tmavý motív? Ja som po ňom vždy túžil (nepáčili sa mi témy, URL bar ostal biely) a teraz si neviem zvyknúť. :lol:
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Na Windowse mi zatiaľ nefunguje, na Mac-u funguje :/
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

Chrome now supports your PC's media keys
vie niekto ako to vypnut?

//takto
Prílohy
chrome-multimedia-hardware-key-handling.png
Prioritas
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Prioritas »

zdravim
vedel by mi niekto poradiť, pred preinštalovanim som mal na chrome myslim cez stranku seznam nastavene tak že ked som klikol na nejake nemecke slovo v texte a chvilu podržal kurzor na danom texte tak mi ho preložilo bolo o aj v eng, od preinštalovania to už tak nemam, skušal som to kadejako nastaviť ale momentalne bez uspechu,
vie niekto ako na to?
dakujem
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Klikni na odkaz a roluj, mozno to najdes podla ikony, nazvu, ak nie, tak mozes len skusat jeden za druhym.

https://chrome.google.com/webstore/sear ... extensions
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Robil Chrome nejakú zmenu v návrhoch, čo sa píšu hore do WWW riadka? Doteraz mi to fungovalo tak, že stránky ako FB, YT a podobné stačilo napísať 1 písmenko a už som mal návrhy. Teraz napíšem "f", a ako prvý návrh mi dá nejakú random frázu, čo som hľadal 1x za život v Google, je to dosť otravné.
DropDead
Addict
Addict

Počujte, nemáte problém, že ak vypnete Chrome s niektorými oknami minimalizovanými, tak po reštarte sa Chrome tvári, ako by neboli vôbec otvorené (napríklad vo Windowse multitasking ich vôbec neukazuje)??
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Mne sa práve teraz stalo, že mi Chrome taskmanager ukazoval okná ktoré ani nebolo vidno
DropDead
Addict
Addict

Už je to fixnuté vo verzii .88, ak máš ešte .79, tak updatni, inak by to nemal byť už problém.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Viete mi poradit , na vela strankach sa mi stava ze ta lista vid foto.. co ma byt na spodku ako paticka webu, tak sa mi drbne do stredu.
Na edge mi to nerobi...
Prílohy
chrome.PNG
DropDead
Addict
Addict

Ja by som to tipoval na nejaké rozšírenie.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Meken - Prip. nepouzivas zoom, vo Windows alebo priamo v Chrome?
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

No rozlisenie tazko povedat, lebo v robote mam ntb lenovo s 1366x768 a doma PC kde je trepnem vysoke 20..xneviem.
A mam 100% lupu , teda asi klasika, mozno v chrome mam daky script alebo doplnok, ktory to robi.. (ad block, ad block youtube, adobe acrobat) ine neviem, este mi flash player co mi pise, ze konci v decembri 2020

//autoeditácia príspevku (23 Mar 2020, 18:30)
V poslednej dobe mi zacal chrome blokovat stahovane subory, pritom aj po povoleni, tam virus nie je (aspon podla ESETU) , stretol sa s tym uz niekto? Dako som to neriesil , ale uz mi pisal aj kamarat, no zatial som si to vsimol len na webshare.cz
Prílohy
chrome.PNG
Napísať odpoveď