Moja rec. Uz davnejsie som nechapal, preco bankove prevody musia cakat cez vikendy a sviatky, ci aj bankove servery si musia dat volno...
Ale je mi jasne, ze banky si chcu prachy co najdlhsie podrzat, aby z nich mali prachy. Otazne je, kde si to vynahradia po nasadeni instantnych platieb.
Vratim sa k tym limitom pri vybere z bankomatu kartou cudzej banky, okrem SLSP to limituje aj Prima Banka:
SLSP - 200€
Prima Banka - 300€
Myslim, ze takto velke banky bojuju proti internetovym bankam, no zaroven obmedzuju aj vlastnych, lebo takto musia ludia vyberat hotovost na niekolkokrat a ostatni musia cakat. Napadlo mi, ci to nemoze byt povazovane aj za nekalu obchodnu praktiku.
Ak zaznamenate limit pri dalsej banke, mozete napisat.
edit:
TB zverejnila novy sadzobnik poplatkov od aprila 2020
okrem ineho sa uz nebudu do 50% zlavy z poplatku za balik pocitat bezkontaktne mobilne platby, namiesto toho sa bude pocitat vyuzitie jednorazoveho cisla karty vygenerovaneho cez MobilePay...
Z toho vyplyva, ze platby mobilom cez Google Pay sa nebudu ratat do zlavy a ze MobilePay appka zrejme ostane
Mek napísal:Moja rec. Uz davnejsie som nechapal, preco bankove prevody musia cakat cez vikendy a sviatky, ci aj bankove servery si musia dat volno...
Ale je mi jasne, ze banky si chcu prachy co najdlhsie podrzat, aby z nich mali prachy. Otazne je, kde si to vynahradia po nasadeni instantnych platieb.
- v banke to funguje tak, aspon co mam ja informacie, ze prevody formalne este musia byt schvalene pretoze prechadzaju poslednymi kontrolnymi mechanizmami kvoli moznym podvodom a pod.
A cez vikend v banke ti ludia nie su, takze to nema kto schvalit. Toto je samozrejme zjednodusene vysvetlenie a je aj mozne ze niektore banky funguju v tomto trochu inak.
Teraz sa kupuje, nie predáva. (resp. ešte počkať, ešte to všetko pôjde dole)
Samozrejme ak nutne nepotrebuješ hotovosť a máš ju len v investíciách...
Tiež možno stojí za zmienku všetko predať, a kúpiť keď to bude všetko ešte nižšie (za niekoľko mesiacov). Otázne sú potom poplatky.
Vyberat sa neda. Ale posielat vynimocne sa moc neoplati - poplatok 2%
Lepsie je si zmenit mesacnu platbu, popripadne upravit den v mesiaci kedy maju odist peniaze. A potom si to vratit naspat.
Dajú sa v SLSP George-ovi zmeniť eurá na doláre? Nejako som tam nič nenašiel. Alebo to musím riešiť cez nejakú inú službu? Jedine čo mám okrem toho je Revolut a Transferwise ale neviem či im dostatočne verím keďže chcem zmeniť vyššiu sumu.
Hensym - no evidentne hej ale este som neskusal viac krat za mesiac.
//autoeditácia príspevku (20 Mar 2020, 20:52)
rank napísal:Dajú sa v SLSP George-ovi zmeniť eurá na doláre? Nejako som tam nič nenašiel. Alebo to musím riešiť cez nejakú inú službu? Jedine čo mám okrem toho je Revolut a Transferwise ale neviem či im dostatočne verím keďže chcem zmeniť vyššiu sumu.
Myslim ze nie. Ale nechapem pointu. Prijimatel musi prijat sumu v dolaroch?
Práveže mi stačí raz za mesiac, len mi ide o to, že mám výrazne kolísavé mesiace, niekedy nemám žiadne extra výdavky, a niekedy šialene veľa. Takto by som si musel nastaviť pravidelnú sumu na dosť nízku cifru, ak si to ale viem nastaviť na termín 5 dni pred výplatou na nejaké minimum, a potom si to každý mesiac ľubovoľne zvyšovať, tak je to ideálne.
Chcem si zmeniť väčšiu sumu do dolárov a nechať ju tak uloženú možno na rok ideálne na podúčet. Dnes som volal do SLSP nikto nie je dostupný a všetky pobočky sú zatvorené. Asi si to predsa len prevediem cez ten revolut a tam to nechám ležať predsa len je to najrýchlejšie rastúci fintech startup v UK.