PLNY DISK C: A OBNOVA SYSTEMU
PLNY DISK C: A OBNOVA SYSTEMU
Ahojte, potrebujem pomoct, vcera mi ukazalo ze mam plny disk C. Presunula som veci na Dcko a este som stahovala film na Cecko. Potom som vypla pocitac a evidentne som to az tak nepriemestnila ako bolo potrebne. Teraz ked zapnem pocitac, zapbe sa ale prehde mi do judozveho rezimu, spustim obnovu ale nic to nespravi. Viete mi nejako pomoct. Uplbe lava nie som v pc ale nie som ani ziaden expert.
Dik
Dik
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: PLNY DISK C: A OBNOVA SYSTEMU
Treba zapnut nudzovy rezim a skusit nieco vymazat. V nudzovom rezime sa da normalne opracovat, mozes kopirovat, mazat, presuvat. Potom ked uvolnis miesto, tak to restartujes a malo by to nabehnut do normalneho rezimu.
a ako sa nastavim do toho nudzoveho rezimu?... dala som f8 a potom safe mode ale nic to nespravilo, iba ma to preplo na tu opravu ale aj tak nic nevyriesilohojko napísal:Treba zapnut nudzovy rezim a skusit nieco vymazat. V nudzovom rezime sa da normalne opracovat, mozes kopirovat, mazat, presuvat. Potom ked uvolnis miesto, tak to restartujes a malo by to nabehnut do normalneho rezimu.
//autoeditácia príspevku (28 Apr 2019, 13:51)
prehodi ma to sem a ked som dala startup system, nic iba restartuje a ked som dala system restore vypisalo mi ze nemam vytvorenu zalohu
Ak vyberieš s ponuky Posledná známa funkčná konfigurácia ?
znova restartuje pocitac
//autoeditácia príspevku (28 Apr 2019, 14:14)
//autoeditácia príspevku (28 Apr 2019, 14:14)
znova sa restartuje4040 napísal:Ak vyberieš s ponuky Posledná známa funkčná konfigurácia ?
Skús si zapnúť príkazový riadok a napíš tam sfc /scannow.
Podla popisu mi to zneje, ze sa presunuli aj nejake pre OS windows potrebne subory z C disku na Dcko a preto ti uz nechce windows spravne nastartovat. Skusil by som dat instalacne/bootovacie CD/DVD/USB s windows systemom a skusil z tohto media repair/fix ak nepomoze tak asi potom ostava iba reinstalacia windowsu.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Tiež si myslím, že si presunula niečo, čo malo ostať na C. Presuň to naspäť a mohlo by to nabehnúť.
-
starysomar
Hardcore addict
To je "zrelé" na opravnú (alebo novú) inštaláciu, no až po uvoľnení miesta na C.
Keďže Win nebootne - na inom PC si pripraviť:
LiveLinux USB (napríklad Linux Mint pomocou Lili - LinuxLiveUSB creatora) . bootnuť do neho, odmazať alebo premiestniť zbytočnosti. Ním by šlo vrátiť omylom premiestnené systémové...
Bootovací USB s inštaláciou príslušného Windowsu - bootnuť doň a spraviť opravnú (prípadne čistú) inštaláciu.
Každopádne to chce skúsenosti.
Keďže Win nebootne - na inom PC si pripraviť:
LiveLinux USB (napríklad Linux Mint pomocou Lili - LinuxLiveUSB creatora) . bootnuť do neho, odmazať alebo premiestniť zbytočnosti. Ním by šlo vrátiť omylom premiestnené systémové...
Bootovací USB s inštaláciou príslušného Windowsu - bootnuť doň a spraviť opravnú (prípadne čistú) inštaláciu.
Každopádne to chce skúsenosti.
Ja si myslím, že od apríla to už nejak vyriešila..